Luka Ljubič napisal/-a:noteko napisal/-a:Sam sem mnejnja, da je potrebno najprej doseči dobre rezultate na kratkih progah, šele po parih letih pa bi morali slediti teki daljši kot je npr. polmaraton, saj je zato potrebno imeti ogromno km v nogah. Osnova so kratke proge, vrnitve iz dolgih na kratke ni.
s tem se pa ne strinjam, oz ravno nasprotno, po mojem so osnova daljši teki... od začetka je treba razvijati količino (volumen) treningov na nižjih intenzivnostih, in šele v naslednjih letih postopoma uvajati čedalje več intenzivnosti... to je trening, ki da prvo rezultate na daljše razdalje in šele v naslednjih letih da rezultate na krajših razdaljah...
Tae - pred in po tekmi bom oblečen v črn anorak z florestenčno rumenimi črtami na rokavih, drugače pa lahko počakaš na podelitev in me boš tam, če bo vse normalno videl 
Torej, ne vem če smo se popolnoma razumeli. Hotel sem reči, da je potrebno najprej nabrati veliko kilometrov v nižji intenzivnosti in se nato npr. pripravljati na nastop v teku na 10km. Kajti velikokrat berem in poznam tekače, ki se kmalu potem, ko so začeli ukvarjati s tekom odločijo, da bi radi pretekli maraton in druge dolge razdalje, medtem ko pa so še pred meseci s težavo pretekli 10km v 50 minutah. Pomebno se mi zdi, to mislim na rekreativni ravni, da tekač najprej izboljša svoj rezultat na 10km, kot pa da se odloči za nastop na maratonih in drugih ultra dolgih progah, kjer rezultat nima posebno velikega pomena, pomembno je to, da so pretekli npr. 50km in več. S
stavkom, a vrnitve iz dolgih prog na kratke ni, sem mislil na to, da tekač, ki se dlje pripravlja za maraton nikoli več ne bo mogel preteči 5km tako hitro, kot jih je lahko takrat, ko še ni bil maratonec.Moje vodilo pri treningih je: teci hitro najprej na krajših progah in si naberi ogromno izkušenj in znanja(do 10km v rekreativnem smislu), šele nato začni sploh razmišljati o kakih maratonih.