- 21 Apr 2010, 23:01
Biz, težko bi ti sicer rekel, da sem izkušen, bil pa sem 1x na polmaratonu. Proga gre približno 1/3 oziroma 7 km malo gor, naslednjih 7 malo dol in zadnjih 7 ravnina. (7 je približna ocena). Takrat sem se v prvi tretjini malo preveč šparal, v drugi sem bil absolutno prehiter, ker sem hotel nadoknaditi izgubljeno in zato me je v zadnji pobralo. Kljub temu, da je bila popolna ravnina, me je zabilo, noge so bile težke in ni šlo več tako, kot bi moralo iti. Na koncu je veliko napihljivih obokov, a cilj je šele za več ovinki (varka).
Moja taktika bo tokrat sledeča: Prvo tretjino, ko bom še spočit, bom skušal držati svoj zastavljeni tempo, čeprav bo šlo v resnici malo počasneje zaradi klanca gor, drugo tretjino naj bi šel malenkost hitreje od načrtovanega tempa, kar ne bo težko zaradi klanca dol, za zadnjo tretjino bi mi moralo ostati dovolj energije za tempo, kakršnega sem si zamislil, kot povprečnega za celo progo. To je teorija. Kaj pa bo pokazala praksa, bomo pa videli.
Če se ne motim, je bobr tu dosegel svoj najboljši čas, zato ti morda še on lahko kaj pove in svetuje.
Če nočeš zamuditi na cilj,
ne čakaj na tiste, ki gredo za teboj,
in ne hiti za tistimi, ki gredo pred teboj.