Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Prijavljen, štartam iz Gradišča in hkrati moj prvi maraton onstan naših meja. Če pravilno razumem v zvezi z "zdravniškim" na tem maratonu to potrdilo ni potebno temveč zadostuje le podpis?? Kako je kaj organiziran prevoz iz cilja na start, oziroma kje je najbolje parkirat vTrstu.
V Trstu je najboljše parkirati v kompleksu železniške in avtobusne postaje.
Tam se nahaja večnadstropna garažna hiša "Silos".
Organizator prispeva del parkirnine...za celodnevno parkiranje doplačam 2 eur.

In...takoj čez cesto je prostor od koder peljejo avtobusi na štart maratona in polmaratona.
Odhod avtobusov...za maraton 42 km ob 7-i uri...na 21-ko ob osmi uri.
Biz napisal/-a:Danes sem spet bral pravila za mali maraton v Trstu - v pravilniku lepo piše:

Nastopajoči morajo imeti izkaznico Fidal ali društva člana Fidala (CSI, US, ACLI, AICS, ASI, CSN, LIBERTAS, ENDAS, MSP ITALIA IN UISP) ali enodnevni izkaznico z zdravniškim spričevalom za profesionalen šport. Tuji udeleženci se morajo ravnati po predpisih, ki so veljavni v državi bivanja in potrebujejo zdravniško spričevalo.

VENDAR PA NA ENI DRUGI PODSTRANI ŠE BOLJ NATANČNO
Športniki s stalnim bivališčem v tujini morajo predložiti dokumentacijo, ki lahko dokaže, da je atlet v skladu z zdravstvenimi predpisi svoje države, ali pa mora podpisati potrdilo predvideno od A.S.D. “La Bavisela”.

TOREJ za 21k
PREVZEM ŠTEVILK NA Piazza Liberta od 7:00-7:30 (enodnevna izkaznica 5 EUR + podpis izjave)
ODHOD AVTOBUSA (Trg liberta) ZA DEVIN ob 8:00 (obvezna štartna številka)
ODDAJA PRTLJAGE NA ŠTARTU 10:00 (označena torba z imenom in priimkom; samo oblačila)
ŠTART 10:30

Danes smo dobili mejl od organizatorja, kjer piše, da se za nerezidente pri polmaratonu številko dvigne v Devinu, skupaj s tem natisnjenim sporočilom med 9:00 in 10:00, tako da sem zgoraj narobe napisal. Štart tudi ni ob 10:30, ampak 10:15, prav tako oddaja prtljage do 9:45. Ponovno opozorilo glede zdravstvenega spričevala pa sklepam, da se nanaša na italijane, saj je najbrž ta email narejen po šimlu in so ga dobili tudi domačini. Goodie bag pa poberemo v Trstu, po dirki na pomolu, če se ne motim (maritime station).
bobr napisal/-a:Tae ce gres na tega bos sigurno letel pod 1:20. No ce ne bos ze do takrat to uspel :wink:
Kar potrudi se da gres, eni navijamo zate cetudi ne v zivo pa v mislih...

No, tik pred zdajci se mi je očitno nasmehnila sreča, nekomu drugemu pa ne. Bobr, bom videl kako dobro me poznaš oziroma kakšen jasnovidec si :D . Se bo pa vsekakor zadeve potrebno lotiti precej taktično.
tae napisal/-a:
bobr napisal/-a:Tae ce gres na tega bos sigurno letel pod 1:20. No ce ne bos ze do takrat to uspel :wink:
Kar potrudi se da gres, eni navijamo zate cetudi ne v zivo pa v mislih...

No, tik pred zdajci se mi je očitno nasmehnila sreča, nekomu drugemu pa ne. Bobr, bom videl kako dobro me poznaš oziroma kakšen jasnovidec si :D . Se bo pa vsekakor zadeve potrebno lotiti precej taktično.

Ne vem na kaj si mislil ampak kot zgleda greš na ta tek :). Ja ni enostaven tek in potreben dobre taktike če želiš rezultat.
Mene žal ne bo v trstu tokrat...
Biz, težko bi ti sicer rekel, da sem izkušen, bil pa sem 1x na polmaratonu. Proga gre približno 1/3 oziroma 7 km malo gor, naslednjih 7 malo dol in zadnjih 7 ravnina. (7 je približna ocena). Takrat sem se v prvi tretjini malo preveč šparal, v drugi sem bil absolutno prehiter, ker sem hotel nadoknaditi izgubljeno in zato me je v zadnji pobralo. Kljub temu, da je bila popolna ravnina, me je zabilo, noge so bile težke in ni šlo več tako, kot bi moralo iti. Na koncu je veliko napihljivih obokov, a cilj je šele za več ovinki (varka).

Moja taktika bo tokrat sledeča: Prvo tretjino, ko bom še spočit, bom skušal držati svoj zastavljeni tempo, čeprav bo šlo v resnici malo počasneje zaradi klanca gor, drugo tretjino naj bi šel malenkost hitreje od načrtovanega tempa, kar ne bo težko zaradi klanca dol, za zadnjo tretjino bi mi moralo ostati dovolj energije za tempo, kakršnega sem si zamislil, kot povprečnega za celo progo. To je teorija. Kaj pa bo pokazala praksa, bomo pa videli.

Če se ne motim, je bobr tu dosegel svoj najboljši čas, zato ti morda še on lahko kaj pove in svetuje.
Tukaj nisem dosegel svoj najboljši čas. Tekel sem samo enkrat na tej progi in še takrat sem bil na pol pijan zaradi zabave prejšnjega dne :). Če bi bil v normalnem stanju bi jo pretekel pod 1:30, tako pa sem se privlekel v clij z 1:34, če se prav spomnim :lol:

Drugače pa taetova drži. Prvi del šparat, drugi del pospešit in zadnji del normalno.
lonely napisal/-a:V Trstu je najboljše parkirati v kompleksu železniške in avtobusne postaje.
Tam se nahaja večnadstropna garažna hiša "Silos".
Organizator prispeva del parkirnine...za celodnevno parkiranje doplačam 2 eur.

Dobimo morda od organizatorja kakšno potrdilo, da smo tekači oziroma kako jim na blagajni dopovedati, da doplačamo le 2 eur za celodnevno parkiranje.

Nekaj mi še ne gre skupaj:
- vstop na avtobus iz Trsta na štart le z štartno številko, odhod ob 8h
- dvig štartnih številk v Devinu od 9h do 9:45

:shock: WTF ??????

ej. lonely do kdaj boš dosegljiv na telefon, ker imam občutek, da bom rabil tvojo pomoč, ko bom že tam.
tae napisal/-a:Nekaj mi še ne gre skupaj:
- vstop na avtobus iz Trsta na štart le z štartno številko, odhod ob 8h
- dvig štartnih številk v Devinu od 9h do 9:45

:shock: WTF ??????

Najbrž je mišljeno za tiste, ki pridejo z lastnim prevozom na štart, ne pa z busom :arrow:

Mene tu zanima, če je delitev štartnih številk na štartu (Gradišče in Devin) zanesljiva in se da brez težav dobiti številko (ali je bolje prej dvigniti v Trstu)? Kako je z zdravniškimi potrdili - kot mi je zatrdil Lonely doslej ni bilo težav s tem?

Še ponudba, malo pozno a vseeno: če bi še kdo tekel na maratonu, imam eno prijavo viška. Ne vem, če je še možna menjava imena, temu primerno pač prepolovim tudi ceno :wink: info na: 041 709 531
Po mojem bo zadosti, če imaš confirmation letter, ki je prišel po mejlu in nimajo kaj komplicirati za avtobusni prevoz. Tam je tudi lepo napisana številka. Potem pa jo dvigneš v Devinu. Ta pravila so vmes spremenili, ker je prej veljalo, da se da dvigniti le v Trstu, potem pa pri vstopu v avtobus niso popravljali. Ostalo robo se dobi na pomolu ob cilju, ampak po teku; pred tem jo bodo dvignili tisti, ki so na busu, ker so se posebej zmenili, ostali pa po teku.

Glede zdravniškega potrdila sem že gor napisal, da bo dovolj 5 eur, čeprav na confirmation letter spet nekaj o tem piše, ampak kot rečeno, gre najbrž spet za šlamparijo, pač obrazec. Lepo piše na spletni strani, kako je s tem, pa sem tudi že napisal. Kakšna pa bo gužva v Devinu pa ne znam reči, ampak glede na to, da nas ob 8h peljejo v 20km oddaljen Devin, bi do 10:15 morali biti fertig. Sicer pa, če so kaj Italijani, avtobus sigurno ne bo štartal ob 8:00 :)
Še nekaj mojih odgovorov in napotkov:

-Zdravniško potrdilo ni potrebno...podpiše se obrazec da tečemo na lastno odgovornost.

-Zraven štartne številke dobimo še čip,bon za brezplačno parkiranje,bon za pasta-party,bon za dvig darilne vrečke (pacco gara).

-Brezplačno parkiranje je vezano na določeno število ur in na določena parkirišča...seznam le-teh je viden na bonu.Jaz parkiram v parkirni hiši "Silos" zraven parkirišča avtobusov ki peljejo na štart.

-Na avtobus naj bi vstopali le tekači.Posebne kontrole ni kajti tekača spoznaš na daleč.Niso pa zaželeni kakšni "divji turisti" in pdb.

-Za dvig številke zadošča -confirmation letter ali pa račun prijave.

-V nedeljo bom dosegljiv od 5:00 do 8:30 na tel. 040 465 093

-Pozor: ko na zadnji ravnini zagledate balone,to še ni cilj (spremljajte km-oznake)

.In še...VREME...oblačno,lahko tudi dež....do 15°C.
http://www.ilmeteo.it/meteo/Trieste

-

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA