prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Selassie
Mene pa zanima katero uro mi priporocate da bi jo kupil, se pa odlocam med polar in garminom?
 Selassie
izkljucno za tek, rabil bi pa merjenje pulza, kalorij, in pa razdaljo. Bi bilo pa dobro da bi mi pulz kazalo v procentih in udarcih na minuto, oboje na enkrat.
Se pa odlocam med tem dvema modeloma: Garmin Forerunner 60 HR + FP ali pa GPS Garmin Forerunner 305.
Uporabniški avatar
 klatez
Med tema dvema bi jaz definitivno vzel FR 305.
 Selassie
Hm, po pogovoru z bratom ki ima garmina mi je svetoval da nej raje kupim polarja.
Se pa sedaj odlocam med temi modeli:
http://www.agp-pro.si/polar/FT7/FT7.htm
http://www.agp-pro.si/polar/FT40/FT40.htm
http://www.agp-pro.si/polar/FT60/FT60-G1.htm
http://www.agp-pro.si/polar/RS300X/RS300x-G1.htm
http://www.agp-pro.si/polar/RS400/rs400sd.htm

Najboljs se mi dopade model RS300X, ker ti tudi razdaljo meri, ker bi rad doma analizirov svoj trening. Vendar ima RS400 boljsi program za analizo treninga Polar ProTrainer 5.
Kaj mi svetujete, nisem pa noben profesionalec, sem rekreativec. Tako da najveretneje tudi razdalje ne rabim meriti, ker itak po pulzu in casu lavfam.
Kaj mi predlagate?
Uporabniški avatar
 javor-18
odvisno od financ, tudi garmin je dober, tako da.....že imaš kakšno uro, kako si si do sedaj meril čas................sam bi si meril razdaljo edino z gps-om; footpod mi ni všeč.
 Selassie
Do sedaj sem si sposodil polar uro od bratove punce, bi mel pa rad uro ki mi meri razdaljo, ceprav nevem ce je to sploh tolk pomembno ker itak tecem na cas. Tko da bom najbrs izbral kar FT40 ali pa FT7.
 mgv
Pozdravljeni vsi skupaj!

Že dalj časa prebiram forum, pisal pa še nisem...do sedaj :)

No, sam sem imel podobno težavo kot ti, torej katero uro za tek kupiti (najprej sem imel eno iz Hoferja, pa pol Tchibo - pa je škoda denarja)

Po prebiranju forumov sem se odločil za Polar RS300x s foot podom...
Zdaj moje razmišljanje glede ure je bilo sledeče:
- garmin fr405, ki je sicer malo dražji - odvrnilo me je dejstvo, da je uro pač zaradi GPS podpore potrebno polniti in ker nima zamenljivega akumulatorja bo treba novo uro vzeti; pa roko na srce imam že dovolj pripomočkov, ki jih je treba polniti :)
- garmin fr60 - mi je bila zelo všeč - ampak je skupaj s comfort pasom in foot podom bila predraga zame

No odločil sem se za Polar Rs300x z foot podom in ne z gps-om (cena je ista) in sicer iz razloga, ker imam vedno s seboj telefon, ki mi preko gps-a beleži pretečeno razdaljo in ostale stvari, ki jih potem uploadam na server (nokia sports tracker).

Pozitivne lastnosti:
- lep dizajn (tu se lahko kregamo)
- tri vrstice za podatke (vse se da prilagoditi, tudi to da imaš na enem zaslonu HR v procentih in številki); je pa 5 zaslonov med katerimi lahko preklapljaš (vsi nastavljivi); zgornji dve vrstici je možno tudi zoomirati - torej da se prva vrstica prikaže v prvih dveh in je tako bolj čitljiva...
- heart touch funkcija - jaz jo uporabljam za osvetlitev displaya, ko grem v temi tečt
- food pod po kalibraciji dela odlično (50 metrov razhajanja napram gps-a na razdalji 10 km); je pa res da foot pod ni najbolj posrečen (beri najlepši) :)
- wear link pas dela prav tako odlično - do sedaj še ni nikoli izgubil signala... (ampak sem šele 100 km pretekel z njim)
- glede različnih možnosti treningov mislim da ni kaj ni... lahko tudi svoje ustvarjaš (npr. intervalni trening glede na čas ali pretečeno razdaljo)...

Negativno:
- želel bi si malo večji zaslon - sam nimam dioptrije, pa je včasih treba (predvsem v temi) malo dlje gledati, da zagledaš prvi dve vrstici :) ampak se to lepo reši z zoom-om; ampak sta pol samo dva podatka hkrati na zaslonu...

Upam, da sem ti pomagal, sicer pa vprašaj, pa se bom potrudil...

Aha, še to - za prenos podatkov na računalnik potrebušej še dodaten flowlink (mislim, da se tako reče)... sam tega nisem nabavljal, ker so mi dovolj podatki s telefona... sicer pa bi si lahko ročno prepisal...

No pa še to - kupil sem preko www.amazon.at - skupaj s poštnino me je prišlo 166 EUR

Lep pozdrav vsem
 Selassie
Hvala ti za info.

Ampak sem ful v dvomih katero bi kupil, sej gledam RS300x-G1 in rs400sd. Vendar sem bolj za rs400sd ker imas zraven se zelo uporaben program Polar ProTrainer 5™ za analizo treninga. Cena te ure je 300€.
Ce pa kupim model RS300x-G1, pa nima moznosti programa Polar ProTrainer 5™ in se Polar FlowLink morm zravn dokupit da se mi prenesejo podatki na racunalnik. Tko da me potem pride ta model 250€. Ker brez Polar FlowLink mi nic ne pomaga ta ura.

Zato bom najbrs dav 50€ vec in bom mev zelo vredu uro in za dolgo casa.
Uporabniški avatar
 Uroš Sobočan
Selassie napisal/-a: in bom mev zelo vredu uro in za dolgo casa.

Nadaj se.

Sam si ugotovil kako te pri Polarju nategnejo, moraš to zraven, pa ono, pa tretje in na koncu :bum:
 The_Edge
Pozdravljeni, si bom še jaz izposodil to temo.
Letos sem začel malo bolj resno teči, in zdaj seveda rabim uro. Na netu sem našel Polar F6 (za 70€) ki naj bi bila sicer fitnes ura, zanima pa me, če je v redu tudi za tek. Jaz nisem pretirano analitičen človek in ne rabim merjenja razdalje in nekih hudih analiz, ampak v glavnem merilec pulza in štoparico. Pa tudi preveč denarja ne bi rad dal, ker bom kmalu rabil nove superge in še kaj.
Torej, kaj menite, ali je taka ura primerna za tekača/začetnika?

Hvala in LP!
 Selassie
Uroš Sobočan napisal/-a:
Selassie napisal/-a: in bom mev zelo vredu uro in za dolgo casa.

Nadaj se.

Sam si ugotovil kako te pri Polarju nategnejo, moraš to zraven, pa ono, pa tretje in na koncu :bum:

Kaj mi pa ti predlagas?
Uporabniški avatar
 bluegreen
Moja prva resna ura za tek je bila FR 405, kupil pa sem jo zato, ker je bila akcija v Hervisu 3 za ceno 2. in sem jo dobil za 200 €. Saj je blo vse OK, ampak jaz sem hotel uro za vsakdanjo uporabo, Garmin je bil pa meni predebel, ni bil vodotesen, razen kakih kapljic, ki bi jih naj prenesel, pa še preobčutljiv, predvsem občutljiv rinkec okoli zaslona, ki se je takoj popraskal.

Zdaj mam Polarja 400 SD, kupil sem ga v Avstriji v Cmureku (Müreck), 1 km čez mejo je to, v Sport 2000 trgovini in za ceno 230 €. Prodajalec, ki je lastnik trgovine, piše pa se Koletnik, pol strank pa ma Slovencev, mi je sam dal takoj nekaj rabata brez problema. Ura deluje brezhibno, cena mi je bila ugodna, ma pa tudi več funkcij kot RS 300 pa tudi lepši dizajn, kar je pa seveda stvar okusa. Npr. 300 mislim da nima možnosti intervalnih treningov, za prenos na pc je potrebno dokupit Flowlink - 400 ma IR vmesnik, pa PPT program je super, katerega pa pri 300 ni.

Skratka jaz ti priporočam POLAR RS 400 SD, baje pa se ga da tudi z G1 senzorjem povezat, tak da sploh ni problema. Zdaj se pa sam odloči, pa obilo veselja ob uporabi. :D
Uporabniški avatar
 Nefertari
Pozdravljeni,
Tudi jaz sem med tistimi rekreativci, ki smo si sčasoma in z nabranimi kilometri zaželeli nekaj več, in sicer uro. Kolikor prebiram, imamo vsi bolj ali manj podobne težave, saj v poplavi različnih modelov ne vemo, kaj točno potrebujemo, ko prebiramo mnenja in nasvete izkušenih tekačev, pa smo še bolj zmedeni ...
Moj največji problem pri vseh teh urah je, da so večinoma narejene za moške. Saj razumem, da je vso to mašinerijo treba nekam spravit, a vseeno ne vem, kam naj na mojo drobno zapestje spravim npr. Garmin 310 ali 405?
Tako sem se že skoraj sprijaznila, da mojih kilometrov ne bo meril GPS, ampak se bom morala zadovoljiti s foot podom, ker so te nekoliko bolj ženstvene. Nekaj sem gledala Forerunner 60, kak Suunto bi se tudi našel, a so mi ti malce predragi ...
Torej, kaj priporočate? Pa odgovor, da se na tekačici prej kot ura opazi vse kaj drugega, ne vzdrži! ;)
 mgv
Nefertari napisal/-a:Pozdravljeni,
Moj največji problem pri vseh teh urah je, da so večinoma narejene za moške. Saj razumem, da je vso to mašinerijo treba nekam spravit, a vseeno ne vem, kam naj na mojo drobno zapestje spravim npr. Garmin 310 ali 405?

Poglej si Polar rs300x v oranžni barvi (jaz imam oranžno in ko sem jo dobil sem se malo prestrašil če to ni ženski model, ker se mi je pasek zdel tudi kratki) :)

Glede na velikost bi rekel, da je lepa unisex ura :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA