Zvečer enkrat med 22-23 uro zaspim. Komaj. Že kakšen mesec imam težave z dihanjem zaradi alergije na cvetni prah. Ob 0:40 me zbudi "mami", ki je prišla iz praznovanja obletnice mature. Ker imajo sosedi žurko zunaj, konča večina (kot zakleto) cigaretnega dima v naši dnevni sobi, spalnici in kopalnici. Ko sem zavohal to "svinjarijo", nisem mogel več zaspati in sem odprl vsa okna na drugi strani. Še vedno me je dušilo. Ker sem imel dovolj vsega sem se odločil, da grem odteči PST.
2:45. Vase zbašem 15 piškotov (Domaćica). Poiščem če imam kaj za piti in ob 3:00 sem že tekel. Po 5 minutah me je nehalo dušiti. Aleluja. Bilo je precej hladno. Na Žalah naletim na gosto meglo in se skoraj zaletim v sprehajajoči parček. Na mostu poslušam škržate, malo naprej pa druge nočne živali. Tako zgodaj po PST še nisem nikoli tekel, zato me je ta množica zvokov presenetila.
Ob 4:00 sem bil ob vznožju Golovca. Zaženem se v klanec in kmalu obupam. Prisiljen sem bil hoditi kakšnih 20-30 metrov. Ko sem se umiril, sem pretekel do vrha brez težav. Ob 4:20 sem imel postanek za WC, ob 4:25 pa sem bil na Perucijevi in sem upal, da bo kakšna okrepčevalnica (čevapčiči in podobno). Naprej sem upal, da mogoče srečam Uroša.
5:05. Dolgi most. Tukaj sem srečal možakarja, ki je tekel na mestu. Na mestu je "tekel" tako intenzivno, da sem mislil, da se bo odlepil od tal in poletel. Tukaj sprašujem bralce, če jim je kaj znanega o tem t.i. "teku na mestu". Največ takih "kvazi" tekačev sem srečal na Ježici. Pozimi, januarja, ko sem se pripravljal za TS, sem vsak dan točno ob 4:45 srečaval dva mladeniča, stara med 18 in 20 let, ki sta "nažigala" tek na mestu. Glede na intenzivnost "stopicljanja", grem stavit, da bi tekla 100 metrov manj kot 15 sekund. V snegu sta naredila take kroge, če bi kdo gledal iz letala, bi misli, da je tam pristal NLP. Pred leti sem na igrišču pri Ježici, med 5 in 6 uro zjutraj, srečeval skupino ljudi, 10-15 jih je bilo, ki so prav tako "nažigali" na mestu. Eni tako, da so pomojem naredili luknjo v asfaltno igrišče. To neproduktivno "stopicljanje" mi ne gre v glavo. Še enkrat pravim, če kdo o tem kaj ve, naj napiše.
5:32. Prišel sem do Koseškega bajerja. Srečal sem čapljo, ki je hodila po PST, neverjetno veliko število srak in nekaj rac. Bil sem že precej utrujen in sem si privoščil hojo. Pozna se, da sem imel prejšnji teden 24-urni tek. Zadnje pol ure so me pričele že "boleti" noge. Vseeno sem stisnil zobe in sem ob 6:02 prispel na cilj. Skupni čas sicer ni bil pod 3 ure kot sem navajen, sem pa vseeno zadovoljen, da lahko vsaj tečem.
Zdaj čakam, da se zbudi "najmlajši" in za njim "najstarejša", da "mamici" pustimo, da še malo spi.
Priporočam, da poskusite tek ob taki uri