Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

skorc napisal/-a:Glede na to, da vozita isto kot jaz je bila to potemtakem bolj kazen kot pa nagrada. :lol:
Robo gre pa potem samo na trening in ne po medaljo? :shock:

Avto primeren nagradi :wink: .

Robocop bo letos ženi pomagal do željenega časa :wink: . Zadnjih 20 km me bo na štrik privezal, pa vlekel za sabo :oops: :lol: , zraven pa še trening naredil.
tati napisal/-a:veste kaj vse to in še drugje je postalo čisto zasluškarstvo sploh ni več tistega pravega športa sam še denar kako čim več privabiti ljudi da dajo denar he he pa me prepičajte v nasprotno he he

Če smem, samo nekaj glede tvojega mnenja povedat še svojga, kar se tiče Ultra maratona Ce-L.d. ti povem, da so pred leti organizarorji DMP imeli že več sto tekmovalcev iz Luč do cilja in če bi tako nadaljevali bi jih v teh 26 letih dobili že na tisoče, vendar ni interes društva zaslužkarstvo temveč šport oziroma prava ljubezen do teka! Osebno poznam večino, ki so zaslužni zaa ta maraton in so vsi v prvi vrsti tekači, veliki ljubitelji narave, pravi ljudje na pravem mestu. Se pa strinjam, da prireditve rastejo kot gobe po dežju in prav je tako, več kot je tega, več ljudi se vstane iz udobnega naslonjača, ugasne TV, PC in gre v naravo, pa če je motiv tekma, tudi prav, po mojem bi jih moralo biti še več!!!
Ja, Nataša, mi je prav žal, da boš tokrat preveč prehitra zame :D
Če tačko porihtam, grem eno sprostilno :lol:
Saj če bi mene kdo navezal na štrik, bi jaz tudi ... :D
Tisto pravilo pa še vedno velja, da kdor prej pride v cilj, da za rundo :toast:
ZdravkoC napisal/-a:Ja, Nataša, mi je prav žal, da boš tokrat preveč prehitra zame :D
Če tačko porihtam, grem eno sprostilno :lol:
Saj če bi mene kdo navezal na štrik, bi jaz tudi ... :D
Tisto pravilo pa še vedno velja, da kdor prej pride v cilj, da za rundo :toast:

Tole ni tebi podobno "Če tačko porihtam" :twisted:! Seveda jo boš porihtal :D !

Zdravkec, če izpolnim svoj cilj dam za dva :beer: !!!
tati napisal/-a:niste očitno razumeli pravim da prireditelji ko gledam kako nove prireditve rastejo kot gobe po džju

Ja ampak Logarska je najstarejsa tovrstna prireditev. Takrat ko so se prvi trije pionirji odpravili peš do Logarske se je nateklo energije še za let vsaj za našo starejšo generacijo.
Edino bilo pa bi zanimivo tecti celotno pot od izliva Savinje Ziadni most v Savo pa do izvira...
Verjamem, da si kdo od DMPjcev se tudi ze spraseval ce bi to bila opcija...

Heheh da SLO dobi stotko, to pa bi bilo mar ne? Ampak tradicija je tradicija...zato je romantika brez chipov se evergreen
tek_v_snegu napisal/-a:Edino bilo pa bi zanimivo tecti celotno pot od izliva Savinje Ziadni most v Savo pa do izvira...
Verjamem, da si kdo od DMPjcev se tudi ze spraseval ce bi to bila opcija...

Heheh da SLO dobi stotko, to pa bi bilo mar ne? Ampak tradicija je tradicija...zato je romantika brez chipov se evergreen

Iz Odonovih ust sem slišala že tudi to opcijo :ignore: ..........morda....nekoč......najprej je želja speljati 75 tko z glavne ceste....to lahko pričakujemo v "bližnji" prihodnosti ....je pa potrebno ogromno sodelovanja občin, ki jih do Logarske ni prav malo ...........
ero napisal/-a:navijam za stotko. lahko tudi pred vhodom v Logarsko zavijemo na panoramsko cesto in pod Olševo nazaj v Solčavo in v cilj. s tem pridobimo 24 km in kakih 400 višincev :)

Aha ti mislis da bi se v Solčavo zavilo na desno na zaselek PodOleševa potem pa gor do Ošovnika pod Olševo in na levo mimo Sv. Duha in iyzvira kisle vode, Ložekarja in potem namesto na PAvliča se zavije dol v smeri Matkovega kota in potem v Logarsko?
Ta del je sanjski. Edino bi deloval malo v nasprotju s prejsnimi ravninskimi kilometri od priklopa na asfalt pred Ljubnim. Ampak saj bi verjetno to bila opcija za najbolj utrjene mar ne? Si govoril z Odonom in kompanijo ...bos moral priti na njihov obcni zbor. Ampak, da tega znese 24 kilometrov?

To kar Nataša omenja, ideja da se ne bi krenilo niti na glavno cesto pa je tudi zanimiva.
Se pa sprasujem kaksne so tukaj moznosti. V Ljubnem na desno gor proti Smrekovcu pojma nimam ce se da po nizjih izohipsah priti do recimo tiste ceste iz Strug na Snežno jamo pa potem po pobočju nad Lučami da bi prišli recimo kje pod Grohotom in potem se lahko zavije v Logarsko.

Kaj pa levi breg Savinje, koliko v notranjost bi moralo se iti da bi to bilo stvarno.
malo sem ze to karto dal v predale ampak vajina razmisljanja so pa zopet zbudila skomine. Ko sem raziskoval s kolesom sem sel pri LLjubnem vse gor do Travnika oz. koce na Travniku in potem se prevalil v Grohot preko Durc in pri Bukovniku preklopil na panoramsko in v Logarsko. Sem pa se skoz spraseval o nizji varianti. Ta varianta je verjetno prevec gorsko-trekking primerna...

A to pa da bi se teklo od zaliva do izvira pa ne bi bilo zanimivo?

Tukaj sem nekaj poskusil s kolesom se drzati struge..in sem imel kar nekaj problemov.

TAko da se tudi tukaj sprasujem kako..enkrat bi se veljalo poskusiti v kaksni manjsi testni komorni zasedbi.

Edino te spremembe , kaj pa bi pomenile za tradicijo oz spomin ko so prvi trije borci prehodili pred leti..?
ne čisto tako. mislim, da bi se na križišču Logarska - Pavlič, torej pred mitnico, zavilo naravnost in desno gor v hrib. nato pa Ložekar, Klemenšek, Sv. Duh in dol v Solčavo ter nazaj po cesti gor. ta krog je preverjeno dolg 24,5 km, saj sem ga že večkrat pretekel. tako bi do stotke manjkalo še par sto metrov, ki jih lahko vštukaš kjerkoli, tudi na startu samem.

o gozdni varianti pa ne morem kaj konkretnega predlagati. bi bilo za it na teren :)
ero napisal/-a:ne čisto tako. mislim, da bi se na križišču Logarska - Pavlič, torej pred mitnico, zavilo naravnost in desno gor v hrib. nato pa Ložekar, Klemenšek, Sv. Duh in dol v Solčavo ter nazaj po cesti gor. ta krog je preverjeno dolg 24,5 km, saj sem ga že večkrat pretekel. tako bi do stotke manjkalo še par sto metrov, ki jih lahko vštukaš kjerkoli, tudi na startu samem.

o gozdni varianti pa ne morem kaj konkretnega predlagati. bi bilo za it na teren :)

Aha razumem,...sli bi skoraj do cilja in potem se obrnili se nazaj v hrib in po spustu preko Podolševa nazaj v Solčavo in končnica do cilja. Ja to bi pa bil res ocvirek...ko te tik pred ciljem usmerijo se na eden krog. Zakaj pa ne? Tisti razgledi na Gritnavce in Ojstrico bi odtehtali ta obcutek da se se za malo odpoves cilju potem ko je ze prakticno pred tabo.

Ja na terensko raziskovanje bi bilo treba iti.

Torej razen ideje kreniti od izliva je izziv kje kreniti na desno z omejitvnim pogojem da je cim manj vrnitev dol na asfalt in drugim pogojem da si cim blizje strugi Savinje
( to razumem da je osnovni pogoj da ostanes v Savinjski dolini in te ne zanese v sosedno dolino ) :

a) v Ljubnem na desno in kreniti po pobočju -smrekovca
b) v Strugah kreniti na desno na cesto za snežno jamo in najti pot po pobočju
c) mislim da je še ena cesta proti koči na Travniku za Ljubnim eden ovinek ..ko se v senci spustis...markacija je na cesti
d) v Solčavi na desno pa skombnirati nekak s panoramsko in kroženjem zgoraj med Bukovnikom in Matkovim kotom
e) reverzni krog na vstopu v Logarsko tako da dvakrat vstopis v Logarsko.

Ja fajn tema za raziskovanje s kolesom. Bog daj da bo kaj časa in kandidatov za malo raziskovanja.
Pozdravljeni ultraši.

letos planiram prvič udeležbo na 75km, pa me zanima kako so kaj založene okrepčevalnice? Se da dobiti pijačo npr. v pollitrskih plastenkah?

Se da v Logarski parkirati? (ali pa morda kje drugje blizu cilja). Spremljevalka bi namreč parkirala kje blizu cilja in me spremljala na kolesu vsaj drugi del proge.

hvala za vaše odgovore
Za okrepčevalnice se ravno ne spomnim kako in kaj, ker imam ponavadi suport :heart :D ...ampak mislim, da so vseeno malo bolj na redko, tako da kakšen bidonček okoli pasu in kakšna frutabela kar prav pride....glede parkiranja pa v logarski ni večjega problema....drugače pa tam v logarski, kjer se cesta razcepi, se je potrebno držati leve strani, da slučano ne pride do rinke.... :wink: ...aja pa prispevek za vstop v logarsko je potrebno plačati....

toliko na kratko....
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA