Jaz pa imam spomin kot sloni. Prva tekma - s samim sabo, pri treh letih. Precej pozno sem shodil, teči pa do približno petega leta sploh nisem znal, saj sem se že po nekaj korakih pohodil in padel. Svoje prve zobke sem pustil na granitnih kockah
Prva prava tekma je bila, ko sem bil še v vrtcu, davnega leta 1980, na stožiškem hipodromu. Tekli smo kakšnih 300 m (ne vem natančno, ker so me že na štartu tako pohodili, da sem obležal. Vzgojiteljica me je morala pol poti nazaj do Črnuč celo nesti

)
Spomnim se tudi razrednega krosa v drugem razredu OŠ, kjer sem bil, kajpak, zadnji. No, potem pa sem se pri osmih letih začel ukvarjati s športom (alpsko smučanje in nekaj malega, hmmm, atletike?!) in proti koncu OŠ nanizal nekaj solidnih rezultatov. Moji osebni rekordi doseženi na krajših razdaljah so vsi iz tistih časov. 60 m: 7.50, 100 m: 12.2, 200 m: 24.2, 400 m: 58.0, 600 m: 1:40, 1000 m: 2:50.
Moja prva tekma v tem tisočletju in v smislu Tekaškega foruma je bila v Radencih 2005. Mislim, da je bilo to zadnje leto s popoldanskimi štarti. Rezultat 1:55:?? netto na polovički ni bogve kaj, a sem v tisti "tropski" vročini vsaj sam prišel do cilja (reševalci so imeli na tisti dan ogromno dela). Sem pa zato pol ure po prihodu v cilj, v središču Radencev izbruhal skoraj vse notranje organe
Po pavzi, bolezni in izgubljenih več kot 25 kg, sem se lani znova vrnil in odtekel 21 km na 14. LM v 1:31:49. Vsi rezultatski cilji za letošnjo sezono so se, bolj kot ne, izjalovili. (še se borimo, ni še konec

) Še najbližje sem bil januarja v Medei, kjer sem svojo prvo tridesetko odtekel v 2:15:18. Precej nepripravljen sem spomladi odtekel še svoja prva maratona, Verono in Dunaj. Povprečje obeh rezultatov 3:35:55