Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Obivankenobi napisal/-a:Jaz o mojem rezultatskem napredku v teku, raje ne razmišljam preveč :roll: :nono:, ker če bi se zaradi tega še bolj obremenjeval bi že zdavnaj nehal teči...
Tako, da pred približno petimi leti sem na stadionu v roku enega tedna odtekel 5 km v času 18.42 min, 10 km v času 39.16 min in potem praktično 5 let brez izboljšanja, razen v polmaratonu, kjer sem 2006 v Sežani odtekel 1.43 min, čez dva meseca v Radencih 1.32 in potem do leta 2008 nobenega izboljšanja, kjer sem v Ljubljani odtekel 1.29 pa še neki drobiža...šele lansko leto sem uspel izbolšati rezultat na 10 km in sicer na 38.23 ter v polmaratonu v Palamanovi na 1.28.05...tako, da mi takšen napredek ni ravno v ponos...najbolj smešno mi je, da še danes ne vem najbolje kakšen trening bi potreboval, da bi kaj bolj konkretno napredoval ali pa se moram pač sprijazniti, da sem prišel do genetskega maksimuma, in mi noben trening ne pomaga več... :shock: :? :--(

jao, jao, sem pa res očitno postal zelo sklerozen, saj tele moji rezultati sploh niso prvi moji prvi tekaški rezulati v teku...v osnovni šoli, sem od četrtega razreda naprej nastopal na sicer obveznih šolskih krosih oziroma atletskih tekmovanjih, kjer sem recimo v 7. razredu, brez tekaškega treninga (takrat sem treniral košarko), dosegel naslednja rezultata in sicer na 600 m 1.43 min ter na 1000 m na atletski stezi 3.07 min - tale rezultat mi je danes praktično nedosegljiv, čeprav sem že kar nekajkrat poskušal, da bi se mu približal, ampak sem danes z rezultatom 3.22 na 1km še svetlobna leta daleč... :? :evil: :--(
 nana
Leta 2006 sem na LM prvič pretekla razdaljo daljšo od 6 km :D

1. nočna 10ka, 2007, čas 1:08:29 :arrow: TF 10ka, 2010, čas 56:41
1. polmaraton, LM 2007, čas 2:21:21 :arrow: Trst 2010, čas 2:05:26
Lani sem pretekla svoj 1. maraton, letos si želim izboljšat rezultat za 15 minut :wink:
Pred tem sem do 39. leta sedela na riti :roll:
Uporabniški avatar
 raf
he, he......
če se jaz spomnim svojih prvih tekov štiri leta nazaj se lahko kar zjočem in dam vrečko na glavo...... :mrgreen:
bila je čista katastofa, kar se tiče vzdržljivosti in poškodb.
prvi tek je bil Sežana marca na 8 km in sem ga zmogel v času 55 min, ampak huje je bilo, ker so me hoteli v cilju odpeljati z rešilcev v bolnico, ker je levo koleno tako bolelo, da nisme moge hoditi. ampak sem bil trmast in sem nekako prišel domov in bil tri teden v bolniški, da sem saniral poskodbo, ker sem pač bil preveč naspidiran in sem bolećino, ki se je ze med tekom pojavila zamolčal.
seveda sem hitro ugotovil, da je treba zadeve kar se tiče teka graditi postopoma in sedaj sem nekje v petem štuku od 20, ki jih moram zgraditi...... :laola
Uporabniški avatar
 bernarda
Mani pa očitno ni sojeno, da bi tu gor kaj napisala. Ponavadi kaj dosti ne napišem na TF, ko pa imam namen, se mi veselo vse izbriše...... :-- (itak, bi mi nekdo rekel, uf kako si se razpisala) :mrgreen:
Potem pa naj bo samo par besed,pa pohval glede vas.Zanimljivo branje in prebiranje vaših člankov,začetkov, napredka, uspehov in doseženih časov, ki ste jih naredili na določenih razdaljah, do sedaj!
Čestitke........za vaše rekorde in čase......zelo, zelo prijetno presečena :laola
Uporabniški avatar
 tae
Bernarda, to mi pa ni jasno. Zakaj nočeš govoriti v številkah, saj vse vemo, da si sedaj hudičevo dobra in hitra :D Sigurno imaš kakšne zapiske iz tvojih prvih tekem.
 spela*
Prva 10ka (v resnici malo več) in tudi prva tekma sploh: Radenci 2008 - 1:04'40 (trenutni OR na 10 km od lani: 52'11).

Prvi polmaraton: Ptuj 2008 - 2:12 in še nekaj, trenutni OR od lani 1:52'44.
Uporabniški avatar
 Pina
Madonca ste hitri :)
Kolikokrat na teden pa treniraš Špela*?
Jst imam namreč tudi željo prelaufat 10k v 50min, pa me zanima, koliko bi morala trenirati. Saj vem da je to od vsakega posebej odvisno, sam vseeno, za primerjavo me zanima :). :o
 Jozgol
obivankenobi. v bistvu malo tečem na čas in na prireditvah, zato ne bi omenjal napredka. sem se pa spomnil na OŠ kot si omenil tek na 600m. šel sem na krose, treniral nogomet, kot mulc neprestano, v gibanju zunaj, na počitnicah. Pa sem tudi tekel okrog tvojega časa. potem ko sem se vrnil treningu nogometa pa se nisem mogel več približati temu času. sedaj pa sploh nisem probal vendar, ga verjetno tudi ne bi dosegel (vsaj 10sec razlike). prav neverjetno mi je kako kot 12letnik sem bil dosti hitrejši kot sedaj. še zlasti, ko imam daljše noge, se kar ukvarjam s športom itd:). definitivno pa ne pričakujem da bom še kdaj v življenju v takšni pripravljenosti, kot takrat, ali pa ko sem kasneje treniral nogomet...to sem še daleč od tega!! no sedaj sem pa za rekracijo začel med drugim tudi teči in sem kar zadovoljen s svojo pripravljenostjo. žal nisem našel primerne teme, da povem sposobnosti, ki jih imajo (smo imeli) otroci.
Uporabniški avatar
 bernarda
tae napisal/-a:Bernarda, to mi pa ni jasno. Zakaj nočeš govoriti v številkah, saj vse vemo, da si sedaj hudičevo dobra in hitra :D Sigurno imaš kakšne zapiske iz tvojih prvih tekem.

Tae, ironija je ravno v tem, da te številke, brez besedila nebi imela nobenega smisla, nič nebi povedale. :( ......pisanje v tretje... :roll: ......sej bo še priložnost, pa dodam tudi jaz svoj lonček s številkami :D
 spela*
Pina napisal/-a:Madonca ste hitri :)
Kolikokrat na teden pa treniraš Špela*?
Jst imam namreč tudi željo prelaufat 10k v 50min, pa me zanima, koliko bi morala trenirati. Saj vem da je to od vsakega posebej odvisno, sam vseeno, za primerjavo me zanima :). :o

Povprečno 4-krat na teden.
Ampak po moje je bolj bistvenega pomena to, kako treniraš (tu zadnje čase nimam ravno nekega pravega pristopa, kar se očitno tudi pozna).
Uporabniški avatar
 Biz
POLMARATON

1. Mali kraški 2010: 2:09
2. (in zaenkrat zadnji) - Trst 2010: 1:54

10K - težko primerljivo, ker razdalje niso povsem enake

1. Poletov rekreativni 10k v l. 2008 (10,5k): dobrih 59
NAJBOLJŠI (lanski Poletov ob 14. LM je bil prekratek (9,2k), sicer 46 min): 1. Tek okoli Brda 2009: slabih 52
Letos sem tekel 10k samo kot trening: slabih 52, vendar s 25 povrprečnimi srčnimi utripi manj kot zgornji rezultat (torej imam še nekaj prostora za izboljšanje na tekmi 8)
 alfonz
Vreme - tek Štatenberg še obstaja, ampak samo za pripadnike SV in to na 10 km. Letos je ta tek v petek 24.9.2010. Sedaj se teče po cesti - precej asfalta, malo makadama in nekaj malega tudi kolovoza (ob Dravinji).
Uporabniški avatar
 olem
Uf. prvega pa res ne bom nikoli pozabil.
Ljubljanski polmaraton 2009 - 1:42:35.
Pozabil ga pa ne bom,ker sem bil teden prej bolan in sem mislil, da sem že ozdravel, pa očitno ni bilo tako. V cilj sem prišel z 39,5 vročine in obležal nadaljnih 14 dni :(.
Ampak občutek v cilju je bil fenomenalen. Moč za tak tek mi je pa dal moj prvi sin kateremu sem tudi posvetil ta tek :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Vreme
alfonz napisal/-a:Vreme - tek Štatenberg še obstaja, ampak samo za pripadnike SV in to na 10 km. Letos je ta tek v petek 24.9.2010. Sedaj se teče po cesti - precej asfalta, malo makadama in nekaj malega tudi kolovoza (ob Dravinji).

Zanimivo. Saj takrat je tudi bil pod okriljem vojske. Očitno pa gre sedaj samo ze elitni tek :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA