Tako, po enem dobrem tednu uporabe zapestnice Trion:Z vam bom povedal kaj menim o njej ter kaj sem jaz začutil.
Kako sem prišel do zapestnice si lahko preberete v prvem oglasu, moram pa povedati da sem k zadevi pristopil tak kot večina – z zadržanostjo vendar brez nekega negativnega odklona. Enostavno sem zadevo dal okoli svojega zapestja in opazoval svoje telo.
Prvi večer ko sem jo dal na zapestje nisem začutil nič posebnega in tudi pričakoval nisem nič, saj niti slučajno ne verjamem raznim obljubam, da lahko že samo dejstvo, da imaš zapestnico gor, poveča tvoje sposobnosti. Take obljube dajejo proizvajalci zapestnice Power Balance, ma kot se je izkazalo je bilo to samo zavajanje javnosti (
http://www.trosradar.nl/uitzending/item ... erbalance/). Proizvajalec zapestnice, ki sem po preizkusil (Trion:Z) pa kaj takega ne obljublja temveč zagovarja zgolj svoje meritve (moč magnetov in število oddanih negativnih ionov na sekundo) – njihove meritve so podkrepljene tudi z raznimi certifikati in standardi, ki so jih pridobili. To je pač dejstvo, ki je dokazano in neizpodbitno.
Da nadaljujem s svojimi spoznanji. Prva razlika, ki sem jo opazil je sledila namreč že prvo jutri. V povprečju zaradi poznega odhajanja spat in zgodnjega vstajanja (služba pač) spim v povprečju okoli 6 ur. Dejansko je to za moje telo premalo, saj sem se dostikrat počutil zelo utrujen zjutraj in brez moči. Telo se pač ni uspelo regenerirati. Prvo jutro od kar sem nosil zapestnico pa sem se ravno tako zbudil po 6 urah spanja samo s to razliko, da je bilo telo polno energije. In dejansko se mi je zgodilo to, da je glava pravila, da bi telo potrebovalo še spanja (kot po navadi), telo pa je pravilo ravno obratno – sem že spočito in lahko gremo naprej. In tako je že cel teden od kar nosim zapestnico. Enostavno je 6 ur spanja zadosti. Sprememba je glede tega dejansko očitna in glede na to, da nisem spreminjal nič drugega v mojih običajih lahko rečem, da je to učinek zapestnice.
Druga stvar, ki sem jo opazil pa je povezana z dvema bolečinama, ki sta me zadnji mesec spremljali. Prva je povezava z neznano bolečino v vratu. Bolečina ni konstantna ampak se mi je pojavljala med športno aktivnostjo (kolesarjenjem in tekom). Po določenem času se mi je vrat enostavno zategnil in če sem se želel obrniti nazaj, sem se dejansko mogel obrniti s celim trupom. Po enem tednu uporabe zapestnice bolečina seveda ni popolnoma zginila, se je pa stanje toliko izboljšalo, da sedanj lahko tudi po enourni aktivnosti obrnem glavo nazaj za polovico več kot prej (brez da bi se mogel obračati s trupom). Marsikdo bi lahko rekel da je to zato, ker sem pač začel s kakimi vajami, ma dejansko nisem vrata ne razgibaval ne uporabljal drugih pripomočkov (krem, table, itd.). Osebno verjamem da mi je pomagala zapestnica.
Druga bolečina, ki me je spremljala je bila v levem gležnju. Bolečina se je pojavila nenadno in iz meni neznanega razloga. Pojavljala pa se je samo takrat ko sem hodil po stopnicah ali klancu navzdol. Sprva sem mislil, da bo bolečina ponehala ko bom cel teden počival – bil sem namreč na dopustu in cel teden nisem delal nič. Ma na žalost bolečina tudi po enem tednu brezdelja ni izginila in je bila enaka kot pred dopustom. Potem sem dobil zapestnico in po samo enem tednu uporabe zapestnice čutim sedaj bolečino samo sem in tja pa še to je zgolj v rahli obliki (prej je bila namreč tako močna, da sem šepal). In omeniti moram tudi to, da sem v tem tednu od kar imam zapestnico šel tudi že 3-krat teči in med tekom bolečine ni več. Lahko bi rekli sicer da je bolečina izginila tudi zato, ker sem začel ponovno vaditi in sem oboleli del obremenil, ma vsi ki se vsaj malo spoznajo na bolečine, temu ne bodo nasedli. Kdor se spozna na šport in poškodbe bo namreč vedel, da ko se pojavi bolečina je potrebno tisi del čim bolj izključiti iz vadbe ter ga začeti zdraviti. To da sem tekel pa bi težko imeli za pravilni postopek, ma iskreno rečeno sem želel preizkusiti kako dejansko deluje in če sploh deluje zapestnica. In kot kaže, lahko jaz iz svojega primera potegnem zaključek, da zapestnica dejansko pomaga tudi pri okrevanju in zdravljenju poškodb. Seveda ne dela čudežev (bolečina je po enem tednu še vedno rahlo prisotna), vendar se pozna in to je pomembno.
In zadnja stvar, ki jo opažam je, da sem mi je v zadnjem tednu razpoloženje popravilo in da ne gledam več vsega tako negativno. Zadnje čase sem namreč zaradi stresa, službe, utrujenosti in osebnih težav bil bolj negativno usmerjen in dostikrat slab volje. Sedaj se zadeve katere sem prej omenjal niso drastično spremenile, ma moje razpoloženje je vseeno boljše in bolj pozitivno. Razlogov za to je seveda lahko več, ma jaz verjamem da je to povezano tudi s sevanjem negativnih ionov, ki jih zapestnica oddaja. Več o pozitivnih učinkih negativnih ionov si lahko tudi sami preberete če v google vtipkate »negativni ioni«.
Če povzamem lahko rečem, da me je zapestnica s svojimi učinki prepričala in sem jih dejansko tudi začutil. Bolečine po enem tednu niso popolnoma izginile vendar so se zmanjšale za več kot polovico. Počutje je boljše čeprav konkretnega vzroka za to nisem imel. In konec koncev moram priznati, ad je meni osebno zapestnica, ki sem jo naročil zelo lepa in jo rad nosim tudi zato, ker mi je enostavno všeč (modro bele barve). Povedat moram namreč, da sem bil eden izmed prvih v Sloveniji, ki je imel silikonsko rumeno zapestnico Lanca Armostronga in to en samo zaradi tega, ker je šel denar v dobrodelne namene ampak tudi zato, ker mi je bila všeč in prepoznavna. No sedaj pa se našel zapestnico, ki mi je vizualno še bolj všeč (pa da ne bo pomote, ni nič posebnega – je pač edinstvena) in tudi če ne bi imela nobenih učinkov, bi jo nosil še naprej že zaradi izgleda.
Ker pa kot rečeno verjamem v zadevo in je bolečina v vratu še vedno rahlo prisotna sem se odločil, da bom naročil še verižico (Lite serijo) ter jo preizkusil. Trdijo namreč, da je učinek magnetnega in ionskega sevanja še toliko bolj močen če je lokalno usmerjen (se pravi da se nosi to na mestu bolečine) in zato bom poskusil, če bo z uporabo verižice bolečina v vratu popolnoma izginila. O tem pa bom po kakšnem tednu potem tudi napisal ponovno svoje mnenje ter vam povedal rezultat.
Seveda bom za kakršne koli komentarje, ki jih boste dali na moj prispevek, vesel saj bom an podlagi tega, lahko naslednjič naredil prispevek še bolje.
LP vsem