prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Ravnokar sem prejel po pošti zapestnico (naročil sem jo iz Anglije), ki naj bi pomagala vzpostaviti naravno telesno ravnovesje in dala dodatno potrebno energijo za opravljanje vsakdanjih in športnih aktivnosti. Zadevo sem se odločil stestirati, ker me resnično zanima če je kaj za tem, saj se zadnje čase počutim bolj brez energije in to zaradi nezannega razloga. Zato sem rekel, da pač poskusim raje z nekim alternativnim načinom kot pa da bi se začel pitati z raznimi tabletami.

Drugače pa naj bi ta zadeva delovala na principu magnetov in neke posebne tkanine (ali nekaj takega), ki naj bi oddajalo negativno nabite ione. Kombinaciaj obojega naj bi tako dajala telesu dodatno energijo. V kolikor ima kdorkoli že kaj izkušenj s temi zadevami vas prosim za kakšen komentar oz. opis dejanskih učinkov, ki ste jih občutili ob morebitni uporabi kakega takega pripomočka. Da pa ne boste ugibali kaj upirabljam jaz, vam prilagam link na stran, kjer sem zadevo kupil. Sama zapestnica pa zgleda kot ta na sliki, ki jo tudi prilagam.

Kakorkoli že, odločil sem se da bom to zapestnico nosil nekaj časa in da bom videl kako učinkuje in o tem tudi nekaj napisal. Dejansko bom naredil neke vrste mini test (review) in o tem tudi nekaj napisal tako da bom morda s tem lahko pomagal še komu drugemu pri odločitvi ali v to verjetni ali ne.
Priponke
Dual Loop.jpg
Dual Loop.jpg (19.42 KiB) Pogledano 7379 krat
Če res verjameš, ti bo pomagalo pa naj bo placebo efekt, ali ne.

Jaz osebno na take zadeve ne dam nič, je pa moč človeškega uma neverjetna. Saj veš, vse je v glavi :D

Če si pa brez energije, ti pa mogoče mineralov manjka. Poskušaj malo več zelene, ekološke zelenjave pojest.
moonlighter napisal/-a:Ravnokar sem prejel po pošti zapestnico (naročil sem jo iz Anglije), ki naj bi pomagala vzpostaviti naravno telesno ravnovesje in dala dodatno potrebno energijo za opravljanje vsakdanjih in športnih aktivnosti. Zadevo sem se odločil stestirati, ker me resnično zanima če je kaj za tem, saj se zadnje čase počutim bolj brez energije in to zaradi nezannega razloga. Zato sem rekel, da pač poskusim raje z nekim alternativnim načinom kot pa da bi se začel pitati z raznimi tabletami.

Drugače pa naj bi ta zadeva delovala na principu magnetov in neke posebne tkanine (ali nekaj takega), ki naj bi oddajalo negativno nabite ione. Kombinaciaj obojega naj bi tako dajala telesu dodatno energijo. V kolikor ima kdorkoli že kaj izkušenj s temi zadevami vas prosim za kakšen komentar oz. opis dejanskih učinkov, ki ste jih občutili ob morebitni uporabi kakega takega pripomočka. Da pa ne boste ugibali kaj upirabljam jaz, vam prilagam link na stran, kjer sem zadevo kupil. Sama zapestnica pa zgleda kot ta na sliki, ki jo tudi prilagam.

Kakorkoli že, odločil sem se da bom to zapestnico nosil nekaj časa in da bom videl kako učinkuje in o tem tudi nekaj napisal. Dejansko bom naredil neke vrste mini test (review) in o tem tudi nekaj napisal tako da bom morda s tem lahko pomagal še komu drugemu pri odločitvi ali v to verjetni ali ne.

Tvoj poskus bo gotovo dal pozitivne rezultate, he,he. Se mi zdi da vem kam pes tačko moli.
klopotec napisal/-a:
moonlighter napisal/-a:Ravnokar sem prejel po pošti zapestnico (naročil sem jo iz Anglije), ki naj bi pomagala vzpostaviti naravno telesno ravnovesje in dala dodatno potrebno energijo za opravljanje vsakdanjih in športnih aktivnosti. Zadevo sem se odločil stestirati, ker me resnično zanima če je kaj za tem, saj se zadnje čase počutim bolj brez energije in to zaradi nezannega razloga. Zato sem rekel, da pač poskusim raje z nekim alternativnim načinom kot pa da bi se začel pitati z raznimi tabletami.

Tvoj poskus bo gotovo dal pozitivne rezultate, he,he. Se mi zdi da vem kam pes tačko moli.

Klopotec oprosti ma tvojega namiga pa res ne razumem najbolje. Na konec koncev je na tem forumu stotine prispevkov v katerih ljudje pišejo o svojih izkušnjah z določeno opremo pa najsi gre za copate, merilce srčnega utripa in podobno. Če pa se ti zdi, da je tekst napisan preveč komercialno pa res ne morem pomagati - konec koncev ne pišem prispevkov vsak dan in ne vem kaj je za vas promo in kaj ne.

Sicer pa ni bil moj namen pisati izključno o tem izdelku, amak pritegniti še druge ki uporabljajo drugačne izdelke, da povedo svoje mnenje. Pa brez zamere če sem bil preveč direkten.
Placebo efekt je zakon.

Hec: O placebu vedo največ ženske :lol: Če bi imele vsak teden nove čevlje, bi bile vsak teden lepše. Lepota v tem primeru ni omejena. Pomaga.

Kdor zna ustvarit in uporabit placebo efekt je zmagovalec.
Če verjameš, da ti pri teku pomaga korenjček, ga pojej.
Če verjameš v energijo mišjega repa, si ga obesi okrog vratu.
Če verjameš, da zaradi gela ne boš nič lažje tekel, potem verjetno ne boš.
Nam vsem znana faca TF mi pravi prejšnji teden na ptujskem polmaratonu, da vedno teče na tešče :?: halo :?: Fant ni debel, le od kje mu tolikšna energija? Verjame, da zmore. Placebo ni nič drugega kot to, da verjameš v nekaj, pa čeprav bi bilo lahko brez tega v resnici bolje.

Vse je v glavi, čuj.

Seveda pa obstajajo tudi resnične energije. Ko sem se lani ob treh ponoči uzrl v nebo in rekel "dajte sedaj, vsi ki mislite name ... pošljite energijo" pa nisem čutil nobenega pospeška. Sem si rekel, da zato, ker vsi spijo. Ko sem enako storil okrog devetih zjutraj, sem dobil tak pospešek, da me je neslo do cilja.
Sam nimam in ne uporabljam nič podobnega, imam pa prjatla ki nosi zapestnico za katero mi je rekel, da je bla letos poleti pravi hit. Če se prav spomnim gre za power balance. Razložu mi je tudi da imajo zelo zanimiv način, da te prepričajo v nakup. On mi je sicer razložila kako in tudi pokazal, ma raj kot da vam pišem tukaj o tem vam dam link filmčka na you tubu (http://www.youtube.com/watch?v=6gIMxjr3n5U) pa si oglejte sami in presodite ali vas to prepriča ali ne :shock: .

Kar pa se tiče samega učinka, ki naj bi ga zapestnica imela mi ni znal kaj dosti povedat. Vse kar je reku je to, da ga je takrat prodajalc s temi triki prepričal, da zdej pa ne čuti neke hude razlike. Verjetno pa bi moglo več uporabnikov svoja mnenja o tem povedat, da bi lahko rekli ali dotična zadeva deluje ali ne.
Tako, po enem dobrem tednu uporabe zapestnice Trion:Z vam bom povedal kaj menim o njej ter kaj sem jaz začutil.

Kako sem prišel do zapestnice si lahko preberete v prvem oglasu, moram pa povedati da sem k zadevi pristopil tak kot večina – z zadržanostjo vendar brez nekega negativnega odklona. Enostavno sem zadevo dal okoli svojega zapestja in opazoval svoje telo.
Prvi večer ko sem jo dal na zapestje nisem začutil nič posebnega in tudi pričakoval nisem nič, saj niti slučajno ne verjamem raznim obljubam, da lahko že samo dejstvo, da imaš zapestnico gor, poveča tvoje sposobnosti. Take obljube dajejo proizvajalci zapestnice Power Balance, ma kot se je izkazalo je bilo to samo zavajanje javnosti (http://www.trosradar.nl/uitzending/item ... erbalance/). Proizvajalec zapestnice, ki sem po preizkusil (Trion:Z) pa kaj takega ne obljublja temveč zagovarja zgolj svoje meritve (moč magnetov in število oddanih negativnih ionov na sekundo) – njihove meritve so podkrepljene tudi z raznimi certifikati in standardi, ki so jih pridobili. To je pač dejstvo, ki je dokazano in neizpodbitno.

Da nadaljujem s svojimi spoznanji. Prva razlika, ki sem jo opazil je sledila namreč že prvo jutri. V povprečju zaradi poznega odhajanja spat in zgodnjega vstajanja (služba pač) spim v povprečju okoli 6 ur. Dejansko je to za moje telo premalo, saj sem se dostikrat počutil zelo utrujen zjutraj in brez moči. Telo se pač ni uspelo regenerirati. Prvo jutro od kar sem nosil zapestnico pa sem se ravno tako zbudil po 6 urah spanja samo s to razliko, da je bilo telo polno energije. In dejansko se mi je zgodilo to, da je glava pravila, da bi telo potrebovalo še spanja (kot po navadi), telo pa je pravilo ravno obratno – sem že spočito in lahko gremo naprej. In tako je že cel teden od kar nosim zapestnico. Enostavno je 6 ur spanja zadosti. Sprememba je glede tega dejansko očitna in glede na to, da nisem spreminjal nič drugega v mojih običajih lahko rečem, da je to učinek zapestnice.

Druga stvar, ki sem jo opazil pa je povezana z dvema bolečinama, ki sta me zadnji mesec spremljali. Prva je povezava z neznano bolečino v vratu. Bolečina ni konstantna ampak se mi je pojavljala med športno aktivnostjo (kolesarjenjem in tekom). Po določenem času se mi je vrat enostavno zategnil in če sem se želel obrniti nazaj, sem se dejansko mogel obrniti s celim trupom. Po enem tednu uporabe zapestnice bolečina seveda ni popolnoma zginila, se je pa stanje toliko izboljšalo, da sedanj lahko tudi po enourni aktivnosti obrnem glavo nazaj za polovico več kot prej (brez da bi se mogel obračati s trupom). Marsikdo bi lahko rekel da je to zato, ker sem pač začel s kakimi vajami, ma dejansko nisem vrata ne razgibaval ne uporabljal drugih pripomočkov (krem, table, itd.). Osebno verjamem da mi je pomagala zapestnica.

Druga bolečina, ki me je spremljala je bila v levem gležnju. Bolečina se je pojavila nenadno in iz meni neznanega razloga. Pojavljala pa se je samo takrat ko sem hodil po stopnicah ali klancu navzdol. Sprva sem mislil, da bo bolečina ponehala ko bom cel teden počival – bil sem namreč na dopustu in cel teden nisem delal nič. Ma na žalost bolečina tudi po enem tednu brezdelja ni izginila in je bila enaka kot pred dopustom. Potem sem dobil zapestnico in po samo enem tednu uporabe zapestnice čutim sedaj bolečino samo sem in tja pa še to je zgolj v rahli obliki (prej je bila namreč tako močna, da sem šepal). In omeniti moram tudi to, da sem v tem tednu od kar imam zapestnico šel tudi že 3-krat teči in med tekom bolečine ni več. Lahko bi rekli sicer da je bolečina izginila tudi zato, ker sem začel ponovno vaditi in sem oboleli del obremenil, ma vsi ki se vsaj malo spoznajo na bolečine, temu ne bodo nasedli. Kdor se spozna na šport in poškodbe bo namreč vedel, da ko se pojavi bolečina je potrebno tisi del čim bolj izključiti iz vadbe ter ga začeti zdraviti. To da sem tekel pa bi težko imeli za pravilni postopek, ma iskreno rečeno sem želel preizkusiti kako dejansko deluje in če sploh deluje zapestnica. In kot kaže, lahko jaz iz svojega primera potegnem zaključek, da zapestnica dejansko pomaga tudi pri okrevanju in zdravljenju poškodb. Seveda ne dela čudežev (bolečina je po enem tednu še vedno rahlo prisotna), vendar se pozna in to je pomembno.

In zadnja stvar, ki jo opažam je, da sem mi je v zadnjem tednu razpoloženje popravilo in da ne gledam več vsega tako negativno. Zadnje čase sem namreč zaradi stresa, službe, utrujenosti in osebnih težav bil bolj negativno usmerjen in dostikrat slab volje. Sedaj se zadeve katere sem prej omenjal niso drastično spremenile, ma moje razpoloženje je vseeno boljše in bolj pozitivno. Razlogov za to je seveda lahko več, ma jaz verjamem da je to povezano tudi s sevanjem negativnih ionov, ki jih zapestnica oddaja. Več o pozitivnih učinkih negativnih ionov si lahko tudi sami preberete če v google vtipkate »negativni ioni«.

Če povzamem lahko rečem, da me je zapestnica s svojimi učinki prepričala in sem jih dejansko tudi začutil. Bolečine po enem tednu niso popolnoma izginile vendar so se zmanjšale za več kot polovico. Počutje je boljše čeprav konkretnega vzroka za to nisem imel. In konec koncev moram priznati, ad je meni osebno zapestnica, ki sem jo naročil zelo lepa in jo rad nosim tudi zato, ker mi je enostavno všeč (modro bele barve). Povedat moram namreč, da sem bil eden izmed prvih v Sloveniji, ki je imel silikonsko rumeno zapestnico Lanca Armostronga in to en samo zaradi tega, ker je šel denar v dobrodelne namene ampak tudi zato, ker mi je bila všeč in prepoznavna. No sedaj pa se našel zapestnico, ki mi je vizualno še bolj všeč (pa da ne bo pomote, ni nič posebnega – je pač edinstvena) in tudi če ne bi imela nobenih učinkov, bi jo nosil še naprej že zaradi izgleda.
Ker pa kot rečeno verjamem v zadevo in je bolečina v vratu še vedno rahlo prisotna sem se odločil, da bom naročil še verižico (Lite serijo) ter jo preizkusil. Trdijo namreč, da je učinek magnetnega in ionskega sevanja še toliko bolj močen če je lokalno usmerjen (se pravi da se nosi to na mestu bolečine) in zato bom poskusil, če bo z uporabo verižice bolečina v vratu popolnoma izginila. O tem pa bom po kakšnem tednu potem tudi napisal ponovno svoje mnenje ter vam povedal rezultat.

Seveda bom za kakršne koli komentarje, ki jih boste dali na moj prispevek, vesel saj bom an podlagi tega, lahko naslednjič naredil prispevek še bolje.

LP vsem
Priponke
roka.jpg
roka.jpg (23.64 KiB) Pogledano 6446 krat
moonlighter napisal/-a:Tako, po enem dobrem tednu uporabe zapestnice Trion:Z vam bom povedal kaj menim o njej ter kaj sem jaz začutil.

Hm, le kako je klopotec vedel?
klopotec napisal/-a:Tvoj poskus bo gotovo dal pozitivne rezultate, he,he.

moonlighter napisal/-a:Take obljube dajejo proizvajalci zapestnice Power Balance, ma kot se je izkazalo je bilo to samo zavajanje javnosti

Kako to, da pri enem proizvodu že vnaprej trdiš, da gre za zavajanje javnosti, drugega pa si bil pripravljen preizkusiti?

njihove meritve so podkrepljene tudi z raznimi certifikati in standardi, ki so jih pridobili. To je pač dejstvo, ki je dokazano in neizpodbitno.

To pravijo vsi. Kaj pa v resnici merijo? Magnetno polje? Logično, da se da dokazati spremembo, ne pa tudi, da je ta pozitivna na telo.

Bolečine pridejo in izginejo. Jaz lahko trdim, da moja imam posebno odejo, ki zdravi prehlad. Že po enem tednu, odkar sem zbolela, sem se počutila bistveno bolje in nisem imela vročine.

Razpoloženje je odvisno tudi od vremena, hormonov, zunanjih dejavnikov. Ali pač ne - in je vse v eni zapestnici?
moonlighter napisal/-a:Take obljube dajejo proizvajalci zapestnice Power Balance, ma kot se je izkazalo je bilo to samo zavajanje javnosti

Kako to, da pri enem proizvodu že vnaprej trdiš, da gre za zavajanje javnosti, drugega pa si bil pripravljen preizkusiti?

Tukaj nisem ciljal na vse povprek ampak predvsem na zapestnico PB, ki je svojo prodajo povečevala s tem, da je zavajala potrošnike. In s tem se je cel svet ukvarjal celo poletje. če pa sem bila jaz edini, ki je to videl, pa ne morem pomagati. Seveda pa si lahko to vsi ogledajo - http://www.youtube.com/watch?v=Piu75P8sxTo. In še enkrat bom povdaril, da ne izpostavljam zgolj eno zapestnico, amapk o njeji pišem preprosto zato, ker to pač imam. In jasno sem povedal že v mojem prvem prispevku, da naj ljudje, ki uporabljajo kako drugo tudi pišejo in povejo svoje mnenje. In ker tega noben ni hotel storiti (kot je to značilno za slovence) in sem bil edini, je bilo potrebno takoj po meni udariti kot češ, ta pa ima za bregom ne vem kaj. :clap: Pa še na to vprašanej mi prosim odgovori. Če bom naslednjič pisal o nekih copatih, ki jih v Sloveniji še ni, bom spet očrnjen kot da hočem ne vem kaj :?:

njihove meritve so podkrepljene tudi z raznimi certifikati in standardi, ki so jih pridobili. To je pač dejstvo, ki je dokazano in neizpodbitno.

To pravijo vsi. Kaj pa v resnici merijo? Magnetno polje? Logično, da se da dokazati spremembo, ne pa tudi, da je ta pozitivna na telo.

S tem se strinjam s tabo, ma tukaj mora pač vsak sam oceniti koliko dejansko čuti kako spremembo oz. učinek. Ker če bi to kar trdiš ti posplošili tudi na copate, potem zakaj hudiča bi bili zarčno blaženi boljši od tistih, ki uporabljajo EVA blaženje? Kdo je tisti, ki dejansko lahko reče, da nekaj pozitivno vpliva na telo. Po afriki tekajo bosi, pa zaradi tega ne trpijo za nobenimi mišičnimi obolenji in vnetji, kaj ne? Seveda je veliko v glavi, ampak ne da se zanikati dejstva, da na telo imajo vpliv sile. Dokaz temu je tudi vpliv lune na ljudi in dejansko tekočine v telesu.

Bolečine pridejo in izginejo. Jaz lahko trdim, da moja imam posebno odejo, ki zdravi prehlad. Že po enem tednu, odkar sem zbolela, sem se počutila bistveno bolje in nisem imela vročine.

Seveda po enem tednu ležanja pozdraviš še tako trdovraten prehlad, ma kdor je imel kdaj poškodovano ramo ali koleno zagotovo ne bo poslušal takih litvanij ampak bo poskušal vse, da se bo pozdravil in začel ponovno normalno funkcionirati. Blag prehlad na konec koncev lahko pozdraviš tudi tako, da si obuješ tekaške copate in greš za dobre pol ure teč.

Razpoloženje je odvisno tudi od vremena, hormonov, zunanjih dejavnikov. Ali pač ne - in je vse v eni zapestnici?

Seveda je razpoloženej odvisno od vsega tega kar si napisala, ma potrebno je vedeti, da na koncu prevaga celotno razpoloženje v eno ali drugo smer ena malenkost (zato so tudi tako populerne klime z integriranim ionizatorjem, ki so dokazano učinkoviti in vsi ostali pripomočki, ki jih pridno kopičimo doma na policah ali omaricah - ker zapestnica pravzaprav ni nič drugega kot neke vrste mini ionizator, ki ga lahko neprestano nosiš sabo). Ne trdim, da je vsega zaslužna zapestnica, ampak morda pa je dodala tisto mankajoče zrno, ki je povzročilo, da se je tehnica prevagala na pozitivno stran. Dejansko je vedno in za vse stvari potrebno zelo malo, da se spremenijo ali nagnejo na boljše, ma če do tega malega ne prideš, ne narediš ključnega koraka. Sej veš, maratona ne moreš preleteti, temveč ga pretečeš korak za korakom.
Pa še na to vprašanej mi prosim odgovori. Če bom naslednjič pisal o nekih copatih, ki jih v Sloveniji še ni, bom spet očrnjen kot da hočem ne vem kaj

Hm ... ne vem, zakaj imam občutek, da me napadaš. Kot da sem jaz tista, ki kaj prodaja. :wink:

če bi to kar trdiš ti posplošili tudi na copate, potem zakaj hudiča bi bili zarčno blaženi boljši od tistih, ki uporabljajo EVA blaženje?

Če malo bolj pregledaš forum, lahko opaziš, da tu potekajo razprave tudi o tem. In da jih je veliko, ki zagovarjajo bosi tek. Meni osebno ustreza tek v supergah, ampak zato ne bom trdila, da je to edino dobro in prav in da bi morali vsi tako početi. A opaziš razliko med nama?
Spela, tista tvoja odeja me zanima. Jaz sicer nisem nikoli prehlajen (sem potrkal), ampak bi vzel kakšno za moje otroka, ki večkrat prideta domov smrkava. Lahko pa bi jo midva skupaj najprej preizkusila, da ne jemljem mačka v žaklju, he,he.

Moon.., ne rabiš hodit v Afriko, tudi v Sloveniji letamo naokoli bosi. In je super, poskusi.

Bi pa vzel eno zapestnico za okras. Nič takega ne nosim, pa bi se malo polepšal. Ne nosim ne ure ne verižice, še Garmina ne ker sem bolj švohoten in bi me oviral. Ampak za eno tako lepo zapestnico pa bi se dal prepričat. Kolk pa pride in kje bi jo lahko nabavil?
moonlighter napisal/-a: Da pa ne boste ugibali kaj upirabljam jaz, vam prilagam link na stran, kjer sem zadevo kupil. Sama zapestnica pa zgleda kot ta na sliki, ki jo tudi prilagam.

Ne vem česa meni manjka, ampak jaz tega linka ne najdem in ne najdem. :?:
no jst pa dejansko uporabljam PB zapestnico. Pojma nimam če je kaj drugač, razen tega da se pa zdaj dejansko dotaknem tal s prsti če se raztegnem :) kar bi tut naj bil en efekt, kao. V glavnem, placebo je pa siguren. Ampak zaenkrat un negativen, ko jo pozabim gor dat se mi zdi da nikamor ne leti :)
Drugač pa te fore... sem probu... pa dam link... pa ostale so zanič... pa majo certifikate... pa po enem tednu sem postavu nov svetovni rekord, uničem mi je vse ledvične kamne... ti da nisi preveč migu s to zapetnco pa si nam poplave prnesu, dej mal ahti no. To je možno orožje in če se najde na zapestju nepoznavalca... aja, čak sej nepoznavalc pa nisi ane? % pa to...
moonlighter napisal/-a:Več o pozitivnih učinkih negativnih ionov si lahko tudi sami preberete če v google vtipkate »negativni ioni«.

Negativni ioni dejansko lahko zelo pomagajo, še posebej po teku. Kadar tečem na daljšo razdaljo in pridem domov zelo dehidriran, najprej spijem vsaj liter vode. To je kilogram snovi zmešane iz po dvakrat H+ in enkrat O-. O- je seveda negativni ion. Kisik (O) je cca 16-krat težji od vodika, se pravi da bo razmerje mas nekje 1:8 v prid kisiku.

Da ne dolgovezim: po teku torej zaužijem od oka 875g negativnih ionov (7/8 kilograma vode)! V minuti! Koliko pa tvoja zapestnica tehta? Pomojem da če jo celo pogoltneš ne dobiš toliko negativnih ionov :)

Malo manj o pozitivnih učinkih negativnih ionov si lahko tudi sami preberete, če v google vtipkate "anioni" (kar seveda pomeni "negativni ioni"). Ne vem zakaj, ampak število zadetkov, ki niso bedarija, ampak so dejansko izobraževalne narave, se s tem iskalnim nizom poveča na nekje 50%.
Nazadnje spremenil Eustahije, dne 22 Sep 2010, 16:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Aja, pa zanimivo kako takšne in drugačne bio rezonančne magnetnopoljsko sevalne ionizirajoče pozitivno vibrirajoče sevalne zapestnice in trakovi vedno delujejo na procese v telesu, ki se jih ne da izmeriti: počutje, bolečine, piskanje v ušesih, količino "energije", kakovost spanca, ... V glavnem tako, če se da popraviti s tem, da močno verjameš, potem bodo za to prodajali goljufive aparate in preparate. Kako to, da niso izumili zapestnice, ki odstrani recimo žolčne kamne? Morda z negativnimi ioni? Magnetnim poljem? A to pa ne ...

Nehajte plačevati denar goljufom in pojdite raje ven na zrak teči in nehajte jamrati o fantomskih bolečinah, pa bo kljub temu minilo, pa še zastonj bo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA