Sem včeraj zvečer videl oddajo, zdaj sem pa takoj tu, da malce komentiram. Meni je bila všeč in sem jo kar z velikim zanimanjem požiral. Super je, da se naredi prispevek kako nek rekreativec pristopi k nekem daljšem teku. Prav je, da je dosti strokovnosti (s trenerjem, preiskavami), da se naredi veliko bolj zanimivo in poučno. Način prikazovanja, komentiranja, planiranja mi je prav tako zanimiv. Te oddaje ne bi rad zamudil v prihodnje. Mislim tudi jaz, da je pravilno, da si izbral polmaraton, saj je 42km res nekaj čisto drugega. Vsekakor je najbolj prestižna prava razdalja in če boš še kaj tekel naprej, potem ti mora biti izziv vsaj enkrat. 21km mislim, da ti ne bo predstavljalo nobenih velikih težav, saj se ukvarjaš z športi z žogo, pa še dobro se boš na treniral v oddaji. Sem skoraj prepričan, da bi moral teči pod 1:45…da ti naredim še en cilj več

(spomnim se na Berganta lani in njegov prvi krog

..ter seveda njegov drugi

). Ko sem šel jaz na prvega (rokov tek-po hribih!)brez tekaških treningov, v copatih za tenis(

!) sploh nisem vedel kaj pomeni 1:40, važno mi je bilo da prvih 10 km ne tečem hitro, nato pa kakor bo. Kondicije imam iz drugih športov, ampak maraton. To pa je nekaj posebnega zame. Za druge pa polmaraton, odvisno koliko si pripravljen. Tisto kar določa nek izziv je sigurno da nekaj narediš prvič, še posebej pa da izzoveš sebe in svoje sposobnosti. Da malce trpiš in spoznaš na koncu svoje limite ter premagaš napor. Ta muka v zadnjih km in nato sreča v cilju sta dobri temi za psihični vidik teka, ki bi lahko malce opisal v kasnejših oddajah. Vse se dogaja v glavi (me spomni na dokumentarec, ki sem ga videl ta teden o Robiču). Vrnem se nazaj k oddaji. Testiranje bi tudi mene zanimalo, vendar so mi cene potrdile to, da je malce predrago zame, saj se ne ukvarjam profesionalno s tekom. Če se osredotočim na naslednjo oddajo potem žal še manj pozornosti posvečam hrani. Za krajše razdalje (tudi 21km) ne jem in pijem med tekmo ničesar, ker mi uniči ritem če se ustavim. Za maraton sem se pa prisiljen že prej ustavljati na postojankah, da mi kasneje ne zmanjka preveč energije. Lani ob prvem sem ugotovil prepozno, ko je že bila kriza, da moram piti in jesti. Moje izkušnje so take, da zjutraj pojem nekaj bolj redkega jogurt, puding, čokolešnik, ali pa napolitanke… to mi daje potrebno tekočino in energijo. Nikakor se ne pre napijem! Želodec pa mora biti nujno prazen! Veliko, preveliko jih vidim potem ko takoj, ko komaj štartajo so že v grmovju :

. Vendar pa če nisi pripravljen, ti tudi najboljša hrana, vitamini ne morejo pomagati, da se ne boš mučil na koncu

. Po teku pojem ogromno. Spadam pa v kategorijo tekačev, ki jih potem par dni bolijo noge (ker malo treniram). Bom spremljal tvoje oddaje še vnaprej in želim ti en odličen tek po Ljubljani. Res je enkratno v množici.