Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

MKC napisal/-a:to da enemu pokaže ura večjo razdaljo kot drugemu ni nič posebnega - tudi zaradi tega ker morda nekdo več spreminja linijo teka. se hitro naberejo dodatni metri (še posebaj če prehiteva počasnejše)

?????Mislim,od kod pa ti ta ideja?
:D
Popaj napisal/-a:ZdarvkoC, čestitaj Alenki za dober tek

:lol: sem jo srečal na progi ... in to večkrat ... :D
Vsa čast ji, glede na dejstvo, da zelo malo laufa.

Vsekakor pa je treba čestitati vsem ... takšnim kot je Raf pa še posebej :clap: :clap: :clap:
Carlito napisal/-a:
MKC napisal/-a:to da enemu pokaže ura večjo razdaljo kot drugemu ni nič posebnega - tudi zaradi tega ker morda nekdo več spreminja linijo teka. se hitro naberejo dodatni metri (še posebaj če prehiteva počasnejše)

?????Mislim,od kod pa ti ta ideja?
:D

Veš da je razlika, če delaš ovinke po zunanjem robu ali pa po notranjem...so še druge stvari, ampak ta se mi zdi najbolj izrazita. :)
moja tretja polovička, druga v LJ :D

začeli v zame (pre)hitrem tempu, pa vseeno sem se kot klop držala dveh sotekačev, ki sta več ali manj zaslužna :laola za moj (dober) rezultat. prvi kilometri so kar nekako hitro minevali, brez večjih težav. na 9. km sem se (trapa trapasta :bum: ) odločila, da med tekom vase spravim gel, ker sem imela občutek, da me zmanjkuje. največja napaka, ki jo ne bom NIKOLI več ponovila..... packarija mi je šla direktno v sapnik in na noben način nisem mogla zadihati. nisem vedela kaj naj naredim, skoraj me je zgrabila panika.... uf, kakšen bed filing .... rešilo me je to, da sem zbruhala vse skupaj (pa je šlo še tisto malo zaloge energije po gobe). po tem sem s težavo tekla naprej in ostalih 10 k mi je bila velika muka :? če me L. ne bi spremljala do konca, moj rezultat ne bi bil tak kot je bil. spoloh ne vem od kod sem vzela energijo in odtekla do cilja :-- . tik pred ciljem so zame (in seveda vse ostale) navijali moji. ko sem že skoraj zavila proti cilju, sem z desne strani zaslišala "MMMMMAAAAAAMMMMIIIIIIII" (baje se naša tamala zna tako glasno zadret, kot njena mami hahahahaha-pa še res je) in to je bila pozitivna pika na I temu adrenalinskemu dopoldnevu :laola

ja, pa še moj napredek:
marec 2009: 2:06:29
oktober 2009: 2:01:41
oktober 2010: 1:56:23

:laola

ČESTITKE VALENI ZA PRVO 42-KO. BRAVO!!!
Čestitke vsem za uspešno pretečene razdalje na 15. Ljubljanskem maratonu :!: :clap:
Na kratko o mojem teku: odličnih 28 km, sploh če upoštevam hudo navzkrižje interesov glave in telesa (nog), ki se je bilo od samega začetka in se nato samo stopnjevalo. Telo bi, glava pa ne. Že prejšnjo nedeljo med 27 km tekom okrog Wofgangsee me je neštetokrat prešinilo, da tokrat pa na LM sploh ne grem, četudi sem prijavljen. Itaq, da sem potem šel, a me tudi the stroj machine in celotno vzdušje niso dvignili...precej hladen sem se spopadel s progo, bolj na silo, zaključil prvi krog na 1:26 in se prisilil v drugega, na Večni poti nameraval nazaj v center, a vseeno nadaljeval do Vodovodne :arrow: nato sem na 28 km snel številko (odstopil) in tekel čez Rožnik nazaj v Tivoli in na štartno ciljni prostor...to je to!
In spet: vse je v glavi!

LP, vencelj

Ura ima natančnost do 8 m, cesta je ožja. Bistveni vpliv na natančnost (razdaljo) je povsem drugje kot v vijuganju sem ter tja.
PUHKO napisal/-a:Lansko leto mi je garmin nameril 42,42 km...letos pa 42,39 km :shock:

Drugače pa čestitke vsem vsem :D

Se pridružujem tvoji čestitki in dolžini ( 42,43km mi je 405tka namerila) :)
Prvo vsem, ki ste se udeležili in končali LJ maraton ogromne čestitke, jaz sem se po treh leti in pol teka odločil, da nastopim na 42 tki v Lj in je kar šlo do 35 km nato pa me je začela boleti rahla poškodba vnete kite na loku stopala, katero sem prvič začutil na 21 tki v Mariboru, ampak sem se do 37 km pobral in razgibal in nato kot da mi ni nič v prepričanju odtekel do cilja, kjer so me čakali nepopisljivi občutki sreče. Zanimivo je da sem prvi krog odtekel 2:00, kajti sem se šparal za drugi krog, zadnje 4 km pa sem z močno voljo v glavi tekel 5min/km in tako za svoj prvi maraton dosegel rezultat 4:24:40. Hvala vsem navijačem.

Vencelj; že dolgo nisva govorila, ne razumem, da tako izkušenega tekača kot si ti premaga misel v glavi, razen, seveda, če se ti je zgodilo kaj hudega, kajti tvoji rezultati so vselej fenomenalni....

lp Primož

kolega pravi: Life is nothing without sport!!!!
Vencelj, čestitam ti za pogum o objavljeni zgodbi.

Priznam, jaz ga še nisem zbral in ne vem niti če ga bom.
Uroš Sobočan napisal/-a:

Ura ima natančnost do 8 m, cesta je ožja. Bistveni vpliv na natančnost (razdaljo) je povsem drugje kot v vijuganju sem ter tja.

če je pa taka natančnost potem pa...(pardon) in če to res ne velja
kaj pa če imaš foot-pod?
in kaj je bistveni vpliv?

@carlito: pojdi na kolo, se vozi po 1km ravni cesti naravnost enkrat, zabeleži dolžino, pojdi še enkrat in vmes vijugaj iz enega roba cestišča na drugo (pri tem pazi na ostali promet) in na koncu dobljeno razdaljo deli z ostalimi. ne verjamem da bo v obeh primerih 1,00km

meni je nameril: 42,59km
Nazadnje spremenil MKC, dne 25 Okt 2010, 20:54, skupaj popravljeno 1 krat.
ja to pod 2. točko mi je jasno ampak menda smo imeli v glavnem enake vremenske pogoje (ampak ne istih - če smo že tako pikolovski) :D

edit:
da ne bom dodajal še novega 'posta' dodajam tukaj repliko @Vreme
Zakaj pa nekaterim gre tako močno za tistih nekaj par metrov razlike pa mi res ni preveč jasno

tudi meni je vseeno ali je 42,00 ali pa če je 42,99km - v zadnjem primeru še toliko bolje, ker sem potem še bolje od pričakovanj odtekel :lol: :--
Nazadnje spremenil MKC, dne 25 Okt 2010, 21:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Nekaj mojih vtisov:

Z zajčki za 2:00 (za polovičko) zdržal samo nekaj km, ko sta Zdravko in Nataša hotela nadoknadit izgubljene sekunde sem seveda odpadel,
prvič občutil na lastni koži, da se nekateri ne postavljajo v bokse za svoj predviden čas,
po 5 km je bilo bolje in končno sem zadihal, me je gužva kar zamorila,
Ljubljana je postala pravo tekaško mesto. Navijanje od prvega do zadnjega km, konec Dunajske pa je tako ali tako zakon :laola ,

Iz vsega navedenega je očitno bolje teči v odzadju, bo treba drugo leto spet na maraton :mrgreen:

Zakaj pa nekaterim gre tako močno za tistih nekaj par metrov razlike pa mi res ni preveč jasno :?
No,pa ti bom povedal,če je to res tako nejasno glede teh metrov.Eni ljudje vložijo(tudi sam sem med njimi)ogromno truda za pripravo na tak tek in veliko je odrekanj.Potem ti zmanjka par sekund za PB(meni ni :D ),za katerega si garal.Normalno,da hočeš vedeti,če je razdalja točna,še sploh pa če ti ura pokaže 200m preveč.
Mi je pa jasno,zakaj vam je enim vseeno,če je 500m preveč.Ker vam je na 1. mestu pri takšnem teku druženje,zabava,spoznavanje novih ljudi...Kar je tudi prav.Meni in mnogim pa je pri teku to na 2. mestu.
Še 1x pa povem,da je polmaraton daljši za 50-60m(zadnji km je toliko daljši),maratonska razdalja je točna.
LP
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA