Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

janzi napisal/-a:
Liquid napisal/-a:Mogoče kdo ve, če bodo vmesni časi tudi tokrat objavljeni? Glede na to, da mi je letos odpovedala tehnika, bi rad naredil 'mini' analizo na podlagi vmesnih časov (tisti časi pri slikah nažalost niso dovolj natančni !!).

To leto se pač nisem udeležil LM, amak sem bil prisoten kot gledalec in bom na kratko podal komentar na to temo- vmesni časi.
"Liquid" izgleda da ni samo tebi odpovedala tehnika , ampak tudi Timingu :D :shock: .
TIMING Ljubljana očitno ni več kos takšnim množičnim prireditvam, tri dni po tekmi še vedno nikjer vmesnih časov. Kot za primer lahko navedem zadnji maraton v Torontu, čim sem prešel vmesni čas na 21km je bilo to objavljeno že na netu, še več tudi izračunan je bil že predviden čas na cilju. Ravno tako je bilo na isti način izvedeno merjenje na 31km. Skratka odlično posredovanje časovnih informacij v splet, tudi vse grafične analize odlično napravljene in tudi objavljene na spletu. :clap: :clap: Povsem razvidne informacije o hitrosti, % tekmovalcev pred teboj, grafika ciljne ravnine in kje so tisti trenutek ostali tekmovalci....V glavnem izredne pohvale časomerilcem.
Upajmo, da se naslednjo leto poboljšajo, če ne bo morala tu posredovati konkurenca. :argue:

Ja sam bog ve a so to bruto ali neto cajti. Res malo čudno...za tako prireditev
....vsak ve, da so to neto časi. Koga sploh zanima bruto čas, ali čas, ki si ga porabil na razdalji do preproge, ki se ne šteje v razdaljo trase :D :D :D .
Vsoj bruto čas pa si itak videl na semaforju, ko si pritekel v cilj.
Po enem tednu je Timing uspel objavit vmesne čase. Vsi časi so neto, tudi uvrstitve so letos glede na neto čase. Ne razumem pa zakaj ne morejo meriti vmesnih časov na 5, 10, 15 ... km. Verjetno Timig res ni dorasel takšni prireditvi. Bo treba pripeljati kakšnega tujega merilca časov, kot so Pentek, TDS.
adrian napisal/-a:Po enem tednu je Timing uspel objavit vmesne čase. Vsi časi so neto, tudi uvrstitve so letos glede na neto čase. Ne razumem pa zakaj ne morejo meriti vmesnih časov na 5, 10, 15 ... km. Verjetno Timig res ni dorasel takšni prireditvi. Bo treba pripeljati kakšnega tujega merilca časov, kot so Pentek, TDS.

Ali nismo malo preveč dlakocepski!! :? :wink:
Ob tem, da 98% (na pamet rečeno) tekačev uporablja svoje ure in ima zabeležene čase za vsak km posebej :roll: :roll: ...

LP, vencelj
No, po več kot enem tednu še moje poročilo.

Najprej hvala Nani za zbiranje in obdelavo prijav.

"Ogrevanje" se je začelo že dan prej z otroškimi teki, tako da sem bil zvečer kar precej utrujen in nič kaj dobre volje.

Po novem osebnem rekordu prejšnji mesec v Avstriji (3:21) je bil tokrat cilj magična meja 200 minut. V načrtu sem imel, da se čimdlje držim zajca za 3:15. Startali smo lepo iz drugega boksa (pohvale organizatorjem za zamik startov) in se prebijali skozi množico tistih, ki so se postavili preveč 'spredaj'. Kilometri so kar leteli mimo, pri 15-em sem načel prvi gel, vmes sem na vsaki okrepčevalnici vzel vsaj kozarec vode, včasih tudi enervit, kos banane ali pol mandarine. Prvi krog malo nad 1:36. Do zdaj vse v redu. V drugem krogu je bilo lažje, vsaj kar se tiče 'gužve'. Vsakih 5km sem malo pocuzal gel, redno konzumiral vodo, enervit, banane, mandarine... Nekje okrog 30km sem se malo preveč zadržal na okrepčevalnici in komaj ujel skupino. Sonce je od časa do časa pokazalo svojo moč skozi oblake. Kaj kmalu smo bili na Slovenčevi in samo še 8km do cilja. Po Dunajski je kar letelo in nekje 2km pred ciljem sem začutil, da imam še dovolj energije in pospešil (od Bavarca naprej je itak letelo na 'krilih' navijačev, še 2 ovinka in cilj - 3:14:21 :D (cilj do(pre)sežen)

Hvala tudi zajčku za 3:15, ki nam je lepo diktiral tempo ter nas zabaval in vzpodbujal.

That's all folks.
adrian napisal/-a:Po enem tednu je Timing uspel objavit vmesne čase. Vsi časi so neto, tudi uvrstitve so letos glede na neto čase. Ne razumem pa zakaj ne morejo meriti vmesnih časov na 5, 10, 15 ... km. Verjetno Timig res ni dorasel takšni prireditvi. Bo treba pripeljati kakšnega tujega merilca časov, kot so Pentek, TDS.

Itak, tujci so zakon :?

Timing svoje stvari večinoma opravi profesionalno in ne potrebujemo nobenih Italijanov ali podobnih merilcev.
Jaz pa sem vsako leto bolj PONOSEN, da imamo Ljubljanski maraton.

Tudi letošnji štart v valovih in neto razvrstitev je prava pot
(tako je na primer tudi v Berlinu).

Glede organizacije pa tudi samo KAPO DOL.
klatez napisal/-a:Jaz pa sem vsako leto bolj PONOSEN, da imamo Ljubljanski maraton.

Tudi jaz se strinajam z to trditvijo, manjka mi samo še izkušnja iz Berlina :D ,
pravi tekaški preznik je tale Ljubljanski maraton

:laola

:wink:
Berem ta forum, pa ne morem mimo tega in se moram oglasiti.

Ljubljanski maraton je zelo dobro organiziran in želim si, da tako tudi ostane. V času maratona jim je uspelo zapreti kar lep del mesta. Poteka po nekaterih najprometnejših ulicah Ljubljane in to je velik uspeh.

Mi pa ni jasno zakaj Ljubljanski maraton toliko primerjate z Berlinskim. Če primerjamo samo prvi krog LM z Berlinskim je gužva na obeh skoraj enaka. Mogoče koga moti, da je startnina na LM prenizka (mogoče bi radi enak sistem, kot je v Berlinu - najnižja startnina je 60 EUR, pa navzgor). Pa za ta denar ne dobiš ničesar (razen prospektov). Lahko pa si kupiš tekaško majico z napisom Belin Marathon. Stane pa sitnico - dodatnih 35 EUR (dve leti nazaj). Tukaj je LM veliko bolj prijazen tekačem.

Na koncu koncev na Berlinskem maratonu tudi pretiravajo s tistim, da je ob progi 1 mio gledalcev. Sam sem bil tam dvakrat pa jih toliko sigurno nisem videl na obeh maratonih skupaj. So kar velike razdalje, ko ni nikogar, so tudi predeli, ki so pusti, kar je logično, saj morejo nekje nabrati razdaljo. Bendov je ob progi sicer kar nekaj, ampak 60 jih pa tudi ni, kot pravijo njihove reklame. Berlinski Maraton je lep, vendar pa je na koncu koncev razdalja tista (42.195 m), ki jo mora vsak premagati sam. Tak na LM, kot v Berlinu.

Tistim, ki organizirajo LM pa: samo tako naprej. Ste na pravi poti in meni je všeč kako peljete maraton.

ps. seveda ima LM tudi pomankljivosti, itak pa se jih organizator zaveda (npr. postal je tako velik, da morajo spremeniti lokacijo starta in cilja).
Ne vem sicer, kdaj si bil ti v Berlinu, ampak lani je bilo tako, da so bili navijači na vseh km, ansambli pa na cca 800 m. Mogoče si tako hitro tekel, da tega nisi opazil :D

Letos je bila situacija res nekoliko drugačna, kar je razuljivo. Jaz tudi ne bi 6 ur stala na dežju in spodbujala tekače. A ti bi jih?
miciM napisal/-a:
klatez napisal/-a:Jaz pa sem vsako leto bolj PONOSEN, da imamo Ljubljanski maraton.

Tudi jaz se strinajam z to trditvijo, manjka mi samo še izkušnja iz Berlina :D ,
pravi tekaški preznik je tale Ljubljanski maraton

:laola

:wink:

Se še jaz podpišem pod to :wink:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA