Nekako ne razumem kaj nam poskušaš sporočiti...iz preteklih komentarjev res ne vidim nobene povezave ali odpravitve moje napake, ker se oh tako zelo motim. Tudi če besedna zveza ni realno mogoča in je dvoumna, se uporablja, ker odrasli lahko razumemo, da se v sklepih nič ne vrti, rotira, adducira ali pronira. Mislim, da je dovolj jasno, da razlika med "vrtenje kolen" in "vrtenje v kolenskem sklepu/ kolenu/ kolčnem sklepu" kvečjemu povdari za kateri del telesa gre. Na srečo pa niti eno niti drugo funkcionalno v kolenskem sklepu ni mogoče.
To sem že razložila in argumentirala: "Odgovor že imaš napisan, vrtenje torej ni naravno gibanje kolenskega sklepa, s tem kvečjemu raztegneš vezi, česar si verjetno noben tekač ne želi. Poleg tega vrtenje kolen povzročaš z vrtenjem v skočnem in kolčnem sklepu, torej vrtenje kolen kot tako nima smisla že v teoriji. Ogrevamo mišice, samo gibanje v sklepih je namenjeno delu mišic in ne za to, da bi se temperatura v kosteh dvignila."
Medtem ko iz teh komentarjev: "...se ne bi strinjal. Pri ogrevanju "vrtimo" vse sklepe. Od glave/vrata, ramen, komolcev, zapestja, bokov, kolen do gležnjev.
.....kdo pa vrti, nevtrljivo . Ko se reče, da vrtiš komolce ali kolena se dobro ve, kako se to počne. Saj to počneš že v osnovni šoli pri telovadbi.
Ti očitno podtikaš nekaj, kar noben pameten ne počne. Ne izvajamo vrtenje v kolenu. Izvajamo "vrtenje" kolen. Pa brez veze razpravljat naprej, ker imaš prav. Vrtenje v kolenu res ne potrebujemo .
Jaz bom pa še naprej "vrtel" kolena pri ogrevanju, tako kot to počem že desetletja ."
...ne najdem ničesar uporabnega. Sklepam lahko samo, da si privrženec vrtenja sklepov, ker so te tako naučili pri telesni vzgoji v osnovni šoli. Upam samo, da vrtiš kolena v pravo smer, saj lahko drugače odpadejo.
Tistim, ki imajo probleme ali bi radi ogreli kolena torej ti svetuješ vrtenje, jaz pa ne. Sedaj pa naj se vsak zase odloči, katero pot bo ubral.
Ltp, ZS