Bravo, Matjaz. Super!!! Videl sem vas na startu, ko ste se fotografirali s Srbi. In potem sme videl, in glasno navijal, se dva clana ekipe na tistem delu, ko smo si tekli nasproti. Tam, ko smo not prinasali dva kilometra, ki zmanjkata od Maratona do Kalimarmora.
Na tem tradicionalnem klasicnem avtenticnem atenskem maratonu je bilo precej Slovenk in Slovencev - poleg vojaske ekipe in gospoda ministra, ki je bojda tek zacel celo z grskim predsednikm Papandreuom, se ekipi iz Novega mesta in Celja, s padalci

Skupaj nas je bilo vsaj 40.
Obcutki? Super! Predvsem me je navdusilo neprestano navijanje gledalcev ob skoraj celotni progi. Ves cas in vsi, od otrok do bakic in vseh vmes, vsi so klicali bravo, ploskali, se smejali in bili res navduseni. Cisto drugace kot pri nas, zal.
Prosa sama je bila zelo enostavna. Start v valovih iz dobro urejenih boksov, par ovinkov, edino zanko sem omenil ze zgoraj, drugace pa ravna in rahlo valovita. Najprej malce navzdol, nato nezno vzpenjanje v valovih do 32. kilometra, par kilometrov spusta in ranina do cilja. Ko zavijes na stari stadion in celotne tribune navijajo zate, je obcutek res fantasticen.
Tudi dan je bil lep, brez oblacka. Po soboti, polni sonca in turizma, smo imeli vceraj se toplejso nedeljo, tako da smo dobili dobro barvo. Nekje na 9. kilometru je bil ob cesti prikaz temperature in ze pred 10. uro je kazal 19 stopinj. Koliko je bilo potem v cilju, lahko le ugibam. Gotovo precej preko 20.
Danes nas caka se en dan turizma in pot domov.
Cestitke vsem - tekacicam in tekacem, navijacicam in navijacem. Se vidimo doma.
Se moj rezultat:
http://results.athensclassicmarathon.gr ... p?bib=1355Zacel sem hitro, nato pa popustil zmoznostim primerno