Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Bravo maratonci! :clap: :clap: :clap: Menda ste imeli celo martonsko politično podporo iz Slovenije, sam zunanji minister Samuel Žbogar je pretekel celega. Vse kaže, da so naši politiki pričeli teči, kajti treba je trenirat tek, če bo slučajno nuja pred narodom bežati.... :D :D :D
Pa pustimo politiko ob strani, važno je da so TF uspešno odtekli maraton :laola .
Čestitke vsem, ki ste prišli do cilja.

MatjazV :laola
1. mesto v starostni kategoriji na svetovnem vojaškem prvenstvu :clap:

http://results.athensclassicmarathon.gr ... 05&e=3&l=1

Vsi rezultati: http://www.athensclassicmarathon.gr/mar ... genb=98326

Še čas našega ministra :clap: :
Bib: 9001
Athlete: ZBOGAR SAMUEL
Start: 12:45
(time behind race start)
5km: 42:59
10km: 1:12:33
21,1km: 2:19:52
30km: 3:16:34
Finish: 4:31:55
Bravo, Matjaz. Super!!! Videl sem vas na startu, ko ste se fotografirali s Srbi. In potem sme videl, in glasno navijal, se dva clana ekipe na tistem delu, ko smo si tekli nasproti. Tam, ko smo not prinasali dva kilometra, ki zmanjkata od Maratona do Kalimarmora.

Na tem tradicionalnem klasicnem avtenticnem atenskem maratonu je bilo precej Slovenk in Slovencev - poleg vojaske ekipe in gospoda ministra, ki je bojda tek zacel celo z grskim predsednikm Papandreuom, se ekipi iz Novega mesta in Celja, s padalci :) Skupaj nas je bilo vsaj 40.

Obcutki? Super! Predvsem me je navdusilo neprestano navijanje gledalcev ob skoraj celotni progi. Ves cas in vsi, od otrok do bakic in vseh vmes, vsi so klicali bravo, ploskali, se smejali in bili res navduseni. Cisto drugace kot pri nas, zal.

Prosa sama je bila zelo enostavna. Start v valovih iz dobro urejenih boksov, par ovinkov, edino zanko sem omenil ze zgoraj, drugace pa ravna in rahlo valovita. Najprej malce navzdol, nato nezno vzpenjanje v valovih do 32. kilometra, par kilometrov spusta in ranina do cilja. Ko zavijes na stari stadion in celotne tribune navijajo zate, je obcutek res fantasticen.

Tudi dan je bil lep, brez oblacka. Po soboti, polni sonca in turizma, smo imeli vceraj se toplejso nedeljo, tako da smo dobili dobro barvo. Nekje na 9. kilometru je bil ob cesti prikaz temperature in ze pred 10. uro je kazal 19 stopinj. Koliko je bilo potem v cilju, lahko le ugibam. Gotovo precej preko 20.

Danes nas caka se en dan turizma in pot domov.

Cestitke vsem - tekacicam in tekacem, navijacicam in navijacem. Se vidimo doma.

Se moj rezultat: http://results.athensclassicmarathon.gr ... p?bib=1355

Zacel sem hitro, nato pa popustil zmoznostim primerno :)
ero napisal/-a:Obcutki? Super! Predvsem me je navdusilo neprestano navijanje gledalcev ob skoraj celotni progi. Ves cas in vsi, od otrok do bakic in vseh vmes, vsi so klicali bravo, ploskali, se smejali in bili res navduseni. Cisto drugace kot pri nas, zal.

S tem se pa povsem strinjam! Podobno je bilo v Berlinu...
Še enkrat čestitke vsem! :clap:
Se krajse javljanje Dolenjske ekipe Slovenskih maratoncev iz Aten. Se vedno smo v Grciji in bomo tu tudi ostali naslednjih 500 let :-- , kjer se ze pripravlja velika maratonska dirka ob 3000 obletnici teka Filipidesa :lol: . Zgodovinski maraton nam je v celoti uspel 100%. Vsi smo odtekli v limitu, predvsem pa sedem debitantov maratona. Grki so se izkazali z odlicno organizacijo, ki je bila podkrepljena se z lepim vremenom in odlicno razpolozenodomaco pa tudi Slovensko publiko.
Jamas iz Grcije, kaj vec pa ko pridemo v torek zvecer domov. Nekja fotk si lahko ogledate na lokalno.si. Lp, Stane z ekipo

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA