Živjo!
Tudi jaz imam, kljub temu da imam za sabo že (še

) kar nekaj pretečenih kilometrov (nič v primerjavi z nekaterimi na tem forumu

), še vedno težave s previsokim srčnim utripom. Na začetku temu nisem posvečala kaj dosti pozornosti, saj sem mislila da bo utrip sčasoma padel (no pa ni). Poledica tega je bila popolna izčrpanost eno leto nazaj. To sezono pa sem vse skupaj vzela malo drugače (predvsem bolj "na izi") in vsaj enkrat na teden naredila počasen trening na katerem sem v primeru, da se mi je pulz dvignil nad 145 začela hoditi oz. zeloooo počasi teči. Taki treningi so trajali vsaj dve uri. Mislim da mi je to malo pomagalo, ker mi je tam nekje konec poletja počasi uspelo znižati povprečni pulz pri nekem (za mene) normalnem tempu na nekje 165 utripov na minuto (iz včasih 175 in več utripov na minuto). Ne vem sicer ali so mi ti treningi pri zniževanju pulza dejansko pomagali ali pa je vse v moji glavi. Trenutno teh "ta počasnih" tekov ne tečem več, saj se mi zdi to pri teh temperaturah in temi skorajda nemogoče (se ogreješ pa spet ohladiš pa spet ogrješ,...). Čez zimo samo še take srednje težke delam

, bom pa marca s tem sigurno ponovno začela. Tako da bi ti pri utripu mogoče lahko pomagali kakšni manj intenzivni daljši treningi. Se je pa potrebno včasih kar malo prisilti, da se pri teku res držiš določenih omejitev glede pulza, ampak sčasoma so tudi ti treningi kar v užitek-sploh ko se zavedaš da počasi napreduješ in lahko tečeš malo hitreje in z nižjim pulzom. Sicer pa je zgoraj napisano samo moje laično mnenje. Kaj več o tem bi ti pa verjetno znali povedati bolj izkušeni tekači.