prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 lojze
sam sem bil skeptičen, kot praviš segedin golaš na povprečni srčni utrip.
zato sem s fr305 izvedel meritev na sekundo, ta rezulta s sporttracks prenesel v excel in nato računal kalorije za vsako sekundo posebej, ter na koncu kalorije seštel in sicer za okli eno uro in pol. zanimivo je bilo, da je končni rezulta na okoli 1400 kalorij odstopal le za dve kaloriji po eni in drugi metodi.
Sicer pa po moje sploh ni važno, katere kalorije kuriš, važno je, da pokuriš več kot si jih vnesel, potem pa telo naj vzame tam kjer hoče.
Sicer pa mi meritev kalorij ne služi za podatek koliko pokurim, temveč le za primerjavo med treningi sobno kolo, tek, nordijska hoja. Cilj je, da mora biti nad 1200 kalorij.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Če je utrip tvojega treninga za katerega si računal v Excelu bil vedno okoli avg utripa in ni bilo velikih odstopanj, potem je jasno, da boš po obe dve metodi dobil približno enak rezultat :D .

"...Sicer pa po moje sploh ni važno, katere kalorije kuriš, važno je, da pokuriš več kot si jih vnesel, potem pa telo naj vzame tam kjer hoče......."

Na žalost prav to je pri treningu najbolj važno, da vsaj približno vemo kdaj kaj (M, OH ali B) porabljamo. Več o tem kdaj drugič in v pravi temi :D .
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 16 Nov 2010, 14:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 pajo
Zamenjal baterijo pri 405. In se je takoj pojavila težava. Noče pa noče pokazati srčnega utripa.Resetiranje, brisanje umazanije, ponovno vstavljanje baterije... Kaže mi vse ostalo samo srčni utrip štrajka. Kak nasvet?
 skorc
Kje pa se dobi baterija? A samo na uradnem servisu? Moje ohišje (okvirček se je dobesedno olupil) in pasek sta tudi že boga. Ima kdo mogoče kakšne informacije če se to splača menjat?
Uporabniški avatar
 Dari1
Meni pa na začetku teka par minut meri pulz preko 180, potem pa do konca normalno pri tem tempu cca 150. Ali je lahko vzrok iztrošenost baterije v pasu? Merjenje sigurno ni pravilno, ker pri tako visokem pulzu bi jaz dihal zelo na škrge...
Uporabniški avatar
 pajo
skorc napisal/-a:Kje pa se dobi baterija? A samo na uradnem servisu? Moje ohišje (okvirček se je dobesedno olupil) in pasek sta tudi že boga. Ima kdo mogoče kakšne informacije če se to splača menjat?

Baterija pri vsakem urarju. 10€.
Uporabniški avatar
 klatez
Prav uživam, ko spremljam debato Škorca in Pajota... :lol:
Zaradi nerodno zapisane prve izjave Pajota eden o hruškah drugi pa o krompirju. :mrgreen:

PS: Pajo je verjetno zamenjal baterijo v HR pasu. Te se dobijo za ca. 1,50 € v vsakem BigBangu. :wink:
 skorc
Uf... prezgodaj je še. :D

Samo tako daleč narazen pa vedarle nisva bila. CR3220 je ravno tako litijeva baterija le, da se je ne da polnit in da se jo re dobi pri urarju. :)))
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA