Nedelja - dežne kaplje in sivo jutro. Ampak dan je bil čisto drugačen, saj nas je Pohorje vabilo na zimski pokal.
To je bil moj prvi zimski pokal. Kako se obleči, da me ne bo zeblo, da ne bo vroče, da se preoblečem na vrhu - tisoč vprašanj, čeprav sem letos osvojila -Pohorje že ničkolikokrat.
Ampak vedno me je spremljal nahrbnik, v katerem ni manjkalo ničesar - komplet garderoba za preoblečt - od spodnjih gat dalje..... samo, da se na prehladim, da bom jutri spet gor.
Toda tokrat je šlo zares - nahrbtnik ? Ja pripravim ga in v njem ni manjkal niti fen za lase.
V mislih se skoncentriram na progo, na tisti zadnji vzpon. In ta nahrbnik? Kaj bom z njim? Ogledujem slike lanskega leta - pa saj večina ne nosi ničesar na hrbtu - jaz pa se razvajam? Ne vem, ne najdem odgovora. In zavrtim številko Poldeta Dolenca in Lojzke Bratuša. Če kdo ve, onadva gotovo vesta.
In odgovor pade - majica s kratkimi rokavi, pa anorak in okrog pasu nekaj, kar boš obleka na vrhu. OK njiju pa velja poslušati - in naenkrat sem lažja za 3 kg.
Veselje je bilo na startu videti okoli 150 zagriženih ljubiteljev Pohorja.
In smo startali. Blato - ne, ne, mehki teren se temu reče.

Vsi nasmejani smo skupaj hodili do vzpona, kjer se je začelo zares. Meni se je zdelo imenitno, vendar nisem vedela, da je cilj pod vzpenjačo. Mislila sem, da je na vrhu, kjer je bil pred dvema tednoma tekmovalni pohod, tako da sem moči še hranila za finalni del.
Vzpon je ta pravi, ampak družba tudi, vsi globoko dihamo, še jaz, ki rada govorim, molče grizem kolena. Hodim čisto za Zdravkom in počutim se imenitno. Pa Simona, pa veliko TAO-cev .... pred nami pa najboljši...Daneja, Joško, Igor.... veliko vas je najboljših....
In že smo na cilju.
Imenitno je bilo. Z veseljem se posladkamo z napolitanko in popijemo čaj.
Oblečem toplo trenerko, še malo pokramljamo in sledi spust v dolino.
Hvala organizatorjem, saj si resnično zaslužite vse pohvale
Komaj čakam prihodnjo nedeljo.....
Hvala prijetni družbi, vsem in vsakemu posebej. Vsi smo del te zgodbe.

Kar daješ se ti prej ali slej vrne...