Da še jaz dodam kakšno besedo.
Najprej čestitke nani in BojanuM za lepo organiziran tekaški izlet.

Samo tek je bila naša skrb. En velik HVALA obema.
V Palmanovo sem šel predvsem zaradi druženja s TF. Kakšnih velikih ciljev nisem pričakoval, saj imam že par mesecev bolečine v spodnjih okončinah nog in tako lahko tečem le s protibolečinskimi tableti.

Cilj je bil tako: "samo, da bi lahko tekel in pretekel"
Ker ni bilo nobenih pričakovanj, tudi nervoze pred startom ni bilo. Na startu sva bila drug ob drugem z Bernardo in iz nje so kar prihajale pozitivne energije po tekmovanju. To je tudi na mene delovalo pozitivno.

Skoraj me je tudi prepričala, da bi tekla skupaj; "ona precej počasneje, jaz pa malo hitreje v lovu po mojem novem PB 1:37". Ker se nisem dal prepričat (malo je manjkalo), je Bernarda potem kmalu potegnila v svojem tempu naprej. Jaz sem začel prvi km, tudi zaradi gužve malo bolj zadržano, ko pa se je dalo prehitevat sem začel s svojim tempom. Na 2 km sem ulovil zajčka za čas 1:40. Opa,

takrat sem si rekel, da je ta tempo malo prehiter in sem sklenil, da se bom prvič na tekih držal zajčka. V nogah sem čutil, da bi šlo lahko hitreje. Na okrepčevalnicah se zajčka nista nič ustavljala, jaz sem se, počasi popil in potem spet v lov za njima. Vsakokrat sem jih hitro in z lahkoto ujel. Km so hitro minevali in nekje na 13km sem se odločil, da bi nadaljeval v svojem malo hitrejšem in sem se od skupine v kateri je teklo cca 10-15 tekačev oddaljil. Takrat sem občutil to, kar sem se nekaterim včasih smejal, da se lahko teče v zavetrju. To mi je poznano iz kolesarstva, kjer se to pozna, saj so hitrosti večje. Na tekih sem to doživel prvič. Zato sem se po okrepčevalnici spet pridružil skupini. Spoznal sem tudi kako lahko je laufat za zajčkom. Imaš zavetrje, ni potrebno mislit na tempo, skratka samo laufaš. Zajčka sta res držala lep in enakomeren tempo celo progo. Na 17km sem se pa odločil, da potegnem naprej in naredim rezultat pod 1:40. To mi je tudi uspelo čas: 1:39:24. Zelo zadovoljen.
Če sem po LM, ki sem ga pretekel v času 1:43 lahko rekel, da sem imel še malo rezerve, za Palmanovo tega ne morem trdit. Kako sekundo hitreje bi lahko, za nov PB pa ne bi šlo. Glede na zdravje, kondicijo, število treningov... sem tekel nad pričakovanji in zato zelo zadovoljen.
Hvala TF za dobro družbo in tako za zelo lepo preživeto nedeljo.