Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 raf
tudi meni je garmin 405 nameril 21.09 km in so tudi km oznake bile res točne. kar se tega tiče pohvala, oziroma imajo organizatorji srečo, da ni ob trasi visokih zgradb in gostega gozda, kar zelo moti sprejem signala na Lm. Sem ugotovil ,da je na LM po Dunajski in skozi Rožnik bila sled krepko iz dejanske smeri teka.
 nana
Čestitke vsem za odlične rezultate :D
Moj polmaraton se je končal po slabih 2 kilometrih. Prvi odstop sploh in veliko slabe vesti :wink: Preživela sem lepo nedeljo v dobri družbi, to pa tudi nekaj šteje :D
Loni napisal/-a:
BoF napisal/-a:Januarja je Medea... :--(

Mi že letošnja ni bila usojena, zato bom tudi naslednjo kar izpustila. Brez skomin.
No, ja, če se slučajno kje najde kaka črna makina :--

Jaz sem zraven! Itak :D
 anab
Vsi se ukvarjate s kilometri, metri :-- , meni so pa km štimal u nulo, samo čas mi ne štima :mrgreen: :-- , pa kaj bi to, hvala Nani, Bojanu, bila je dobra družba in res je bilo tudi tokrat lepo z vami. Bravo :TF)
 uros21
oj.
v vrečki od palamanove je bil en naslov, kje bodo objavljene »uradne« foto iz palmanove. itak sem vrgel vrečko stran.
Prosim za link.

hvala. lp u
spela* napisal/-a:
mojculja napisal/-a: (ja, tudi zajčki za 2:00 so bili očitno prehitri)…
Tebi in Razyju: ne, zajčki niso bili prehitro, ampak so se na startu postavili čisto na začetek, tako da so bili tako neto kot bruto (kar je bilo pri njih skoraj isto) več kot minuto spredaj.

Drugače pa čestitke tudi tukaj. :clap:

Ej Špela*, kolikor se jaz spoznam, se meritev bruto časa pri vseh začne, ko poči pištola, ne glede na to kje so postavljeni in je potem za vse enako viden tudi na semaforju. Bruto po ojem videnju ne moreš biti minuto spredaj, lahko pa zajca za minuto neto prehitiš, če ga naknadno dohitiš od zadaj :wink:

Imaš pa prav, da ni bilo prav, da so bili tisti malo manj podivjani zajci za 1:50, 2:00 in takšne čase tudi povsem spredaj.
Uporabniški avatar
 raf
zajčici za dve uri sem jaz ujel šele na 11 km mislim, ker sem res štartal čist od zadaj in bil v cilju skor deset minut prej...... :mrgreen:
projekt dneva je trenutno sestavljanje video kompilacije in upam ,da bo mašina prebavila vse tiste bite in byte..... :!:
Tudi moj Garmin je bil točen praktično do metra. Organizatorjem zamerim samo to, da so poleg mojega imena namesto slovenske trobojnice namestili kar irsko :-/, čeprav sem jim napisal vsaj tri maile, da nekaj ne funkcionira kot bi moglo.
Uporabniški avatar
 maca
Čisto na kratko še moje poročilo:
po tehtnem preudarku o nadaljnji uporabi feelmaxic, na podlagi regeneracijskih kilometrov prehojenih v NY, sem se odločila, da jih preizkusim še na polovičnem maratonu. tekla sem z lahkimi nogami, kar nosilo me je v dokaj dobrem tempu, no - v zame odličnem tempu, ne za pb, ker je minilo le 14 dni od celega maratona. Noge so se obnesle dobro, šele na 17 km sem v mečih začela čutiti bolečino in utrujenost, pa sem stisnila zobe in malo dodala na plin, da bi čim prej minilo. Pred tem sem se enih 7 km malo vlekla.
Končna ugotovitev - feelmaxice so zame boljše za krjaše asfaltne teke, predvsem pa so svetovne kot regeneracijska obutev, po teku. In tako bom tudi za bodoče planirala obutev. Še danes imam malo težke noge, meča še vedno čutim, kljub masaži. Sicer je razpoloženje odlično, zadovoljstvo maximalno in z veseljem pričakujem nove teke, ne pa nove izzive. To poglavje smo vsaj za letos dokončno zaprli, arhivirali, zapečatili,...
O samem teku ni kaj prida reči, Palmanova je hitra da te kap. jaz sem klepatala celo pot, jasno, to pomeni da sem tekla ravno toliko hitro, da sem to še lahko počela, ko oboje ni šlo več, sem pač tempo upočasnila. Družbo sem imela ves čas in srečevala sem znane obraze, za prenekaterega ne vme imena, vem pa od kod ga/jo poznam. Torej, ker mama roza deluje, se opravičujem vsem, ki sem jih pozdravila brez navedbe imena.
Lepo po vrsti pa naj se zahvalim organizatorjem (bojanm in nana), uradnim in neuradnim zabavljačem na busu in na teku, fotografom (posebej MatjazV, aljažZ, pa še komu, ki se je trudil s slikicami, pa še niso na forumu).
Čestitke najprej vsem, ki s(m)o odtekli celo progo, sožalje tistim, ki so morali odstopiti (kajne nana, vsaka stvar je enkrat prvič), sožalje vsem, ki so tekli in pritekli v bolečinah namesto z nasmehom (drugič bo bolje, kajne Loni). Predvsem pa čestitke za vse najboljše osebne rekorde in za premagano vrhunsko konkurenco – torej za stopničkarje na tem teku. Bravo.
Ko bom velika, bom tudi jaz tam (nikoli-ne bom-zrasla.press).
 spela*
Ups ... :oops:
Razy, res je, malo sem zabluzila ...
Napisano bi veljalo le v primeru, če bi bil bruto čas tekača nad ciljnim časom zajčka ...
Zdaj mi je pa kar nerodno ... :oops:
Uporabniški avatar
 pementos
5rca napisal/-a:
pementos napisal/-a:21 decembra praznujem svoj rojstni dan, od danes naprej bom tudi praznoval danajšni dan (21.11). Danes jaz in moja družina smo se rodili še enkrat. Na poti domov pred Brezovico v Lj smo imeli hudo prometno nesrečo. Moja žena je izgubila nadzor nad avtomovilom, zavirala in zaradi tega smo se večkrat vrtili na cesti. Po udarcu z ograjo, ki ločuje obe smeri smo končali sredi ceste. Kljub dežem in gostim prometom, nobeden avto se ni zaletel v nas. Ker se airbagi niso sprožili smo lahko avto vozili na odstavni pas. In smo živi ...

Še zdaj, nekaj ur po nesreči, sem čist pretresen nad tem, kar bi se lahko zgodilo, če bi se zaleteli v nas ali mi v druge avtomobile. Rad bi jokal ampak ne morem. Očitno bog nas ima rad. Pazite na cesti.

Ramon, tudi jaz pretresena ... samo da ste živi in zdravi :clap:

Hvala Petra.
Uporabniški avatar
 Radolca
...... zakaj je nebo modro, pa sem brez potrebnega razmišljanja našel sledeč odgovor: »Sončna svetloba s kratko valovno dolžino se ob delcih molekul zraka lomi v tri osnovne barve (modra, rdeča, rumena). Izmed njih se pri Rayleighevem sipanju najbolje razprši modra svetloba, zato žarek postaja vedno bolj rdečkast, oddaljena plast plinov pa izgleda modro«. Hm, vse se da izvedeti brez razmišljanja....... :lol:
V Palmanovi sem opzoval zasnežene gore, pa poslušal mukanje krav, pa potihoma sem si želel čim preje vcilj :mrgreen:
Fajn je bilo :laola
Uporabniški avatar
 ROSI64
Da še jaz dodam kakšno besedo. :D

Najprej čestitke nani in BojanuM za lepo organiziran tekaški izlet. :clap: :clap: Samo tek je bila naša skrb. En velik HVALA obema. :cast:

V Palmanovo sem šel predvsem zaradi druženja s TF. Kakšnih velikih ciljev nisem pričakoval, saj imam že par mesecev bolečine v spodnjih okončinah nog in tako lahko tečem le s protibolečinskimi tableti. :( Cilj je bil tako: "samo, da bi lahko tekel in pretekel"

Ker ni bilo nobenih pričakovanj, tudi nervoze pred startom ni bilo. Na startu sva bila drug ob drugem z Bernardo in iz nje so kar prihajale pozitivne energije po tekmovanju. To je tudi na mene delovalo pozitivno. :D Skoraj me je tudi prepričala, da bi tekla skupaj; "ona precej počasneje, jaz pa malo hitreje v lovu po mojem novem PB 1:37". Ker se nisem dal prepričat (malo je manjkalo), je Bernarda potem kmalu potegnila v svojem tempu naprej. Jaz sem začel prvi km, tudi zaradi gužve malo bolj zadržano, ko pa se je dalo prehitevat sem začel s svojim tempom. Na 2 km sem ulovil zajčka za čas 1:40. Opa, :shock: takrat sem si rekel, da je ta tempo malo prehiter in sem sklenil, da se bom prvič na tekih držal zajčka. V nogah sem čutil, da bi šlo lahko hitreje. Na okrepčevalnicah se zajčka nista nič ustavljala, jaz sem se, počasi popil in potem spet v lov za njima. Vsakokrat sem jih hitro in z lahkoto ujel. Km so hitro minevali in nekje na 13km sem se odločil, da bi nadaljeval v svojem malo hitrejšem in sem se od skupine v kateri je teklo cca 10-15 tekačev oddaljil. Takrat sem občutil to, kar sem se nekaterim včasih smejal, da se lahko teče v zavetrju. To mi je poznano iz kolesarstva, kjer se to pozna, saj so hitrosti večje. Na tekih sem to doživel prvič. Zato sem se po okrepčevalnici spet pridružil skupini. Spoznal sem tudi kako lahko je laufat za zajčkom. Imaš zavetrje, ni potrebno mislit na tempo, skratka samo laufaš. Zajčka sta res držala lep in enakomeren tempo celo progo. Na 17km sem se pa odločil, da potegnem naprej in naredim rezultat pod 1:40. To mi je tudi uspelo čas: 1:39:24. Zelo zadovoljen. :D

Če sem po LM, ki sem ga pretekel v času 1:43 lahko rekel, da sem imel še malo rezerve, za Palmanovo tega ne morem trdit. Kako sekundo hitreje bi lahko, za nov PB pa ne bi šlo. Glede na zdravje, kondicijo, število treningov... sem tekel nad pričakovanji in zato zelo zadovoljen. :D

Hvala TF za dobro družbo in tako za zelo lepo preživeto nedeljo. :clap:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA