Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 Ksenija
tečem, po polžje itak... lenči predpisala plan G ;) in jaz pridno ubogam... danes je bila čista uživancija... aja Levinja, Božiček se je odloču in mi prišepnil da je nekaj tvoje... uživaj v njej, se vidimo na naslednjih tekih ;)
lenči, ti pa le glej, da zdravje dohitiš ...
užitek je biti Polžka, majke mi ;)
Uporabniški avatar
 majacebelica
Pozdravljene po dolgem času!

V novem letu sem sprejela odločitev, da bom tekla manj. Namesto 7-9 km 3 do 4krat na teden, bom tekla raje 6 km 3krat na teden. Vzrok je utrujenost, ki mi od jeseni naprej jemlje energijo in kondicijo. Takrat sem imela blažjo anemijo, ki pa se je do sedaj že popravila na normalo. Pričakovala sem,da se bo tudi moje počutje izboljšalo, vendar se žal ni. Meni pa tudi ni jasno, zakaj je to tako, ker se prehranjujem dobro, količinsko dovolj, nisem pod stresom, spim pa vsaj 8 ur na dan,kar naj bi bilo za normalnega človeka tudi povsem dovolj. Zame očitno ne, ker imam dopoldne včasih občutek, da bi kar stoje lahko zaspala (pravi čaj ne zaleže). Večkrat se že po sesanju stanovanja počutim utrujeno :!: .
V ponedeljek grem k zdravnici. Sm pa skoraj prepričana, da me bo na hitro odpravila "bo že minilo". Js se pa bojim, da me bo minila volja do teka, ker imam občutek, da zmorem vedno manj! Uffff! :--(

Oprostite mojemu jamranju, ampak saj za to smo pa tukaj (meddrugim), a ne? :wink:

No, pa lep preostanek nedelje še naprej!
Uporabniški avatar
 Ananda
Midve s Ksenijo sva si danes privoscili tekaski izlet v neznano. Zaceli sva v centru Zagorja in takoj pri savskem mostu ze zagrizli v hrib. Cisto dobro nama je slo do prve hise. :oops: Tu se je pot razcepila na gor proti hisi in dol. Seveda sva sli po spodnji, :wink: ki se je izkazala za napacno. Obrnili sva se, se vrnili do razcepa in ugotovili, da sta pri hisi najmanj dva psa. Bova midve nasli drugo pot. Kar nekaj casa sva lutali med Savi in zeleznisko progo, vmes sva jo hoteli mahniti kar ob progi, a na vendarle sklenili, da to ni ravno najbolj varno. Kaj si je strojevodja vlaka, ki je sel mimo ravno, ko sva zmedeni stali tik ob progi, mislil, niti nocem vedeti. Na koncu sva se odlocili, da greva kar v breg (milo receno). Vzpenjali sva se, ni ga hotelo biti konec, na koncu pa sva po vseh stirih le prisli na pot.

Na koncu sva srecno prispeli v Trbovlje in nadaljevali pot "cez Slacnik" proti Zagorju. Jaz sem se ze pod vrhom obrnila in sla domov v Trbovlje, Ksenija pa je nadaljevala pot v Zagorje. Moj Garmin je pokazal skupno razdaljo 13,3 km, Ksenjin pa, kolikor mi je znano, nekaj vec. O casu pa ne bi, ker sva sli "enega za duso" (in moc). :lol: Aja, se to, hrib je tudi fotodokumentiran. :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Ksenija
majacebelica napisal/-a:Pozdravljene po dolgem času!

V novem letu sem sprejela odločitev, da bom tekla manj. Namesto 7-9 km 3 do 4krat na teden, bom tekla raje 6 km 3krat na teden. Vzrok je utrujenost, ki mi od jeseni naprej jemlje energijo in kondicijo. Takrat sem imela blažjo anemijo, ki pa se je do sedaj že popravila na normalo. Pričakovala sem,da se bo tudi moje počutje izboljšalo, vendar se žal ni. Meni pa tudi ni jasno, zakaj je to tako, ker se prehranjujem dobro, količinsko dovolj, nisem pod stresom, spim pa vsaj 8 ur na dan,kar naj bi bilo za normalnega človeka tudi povsem dovolj. Zame očitno ne, ker imam dopoldne včasih občutek, da bi kar stoje lahko zaspala (pravi čaj ne zaleže). Večkrat se že po sesanju stanovanja počutim utrujeno :!: .
V ponedeljek grem k zdravnici. Sm pa skoraj prepričana, da me bo na hitro odpravila "bo že minilo". Js se pa bojim, da me bo minila volja do teka, ker imam občutek, da zmorem vedno manj! Uffff! :--(

Oprostite mojemu jamranju, ampak saj za to smo pa tukaj (meddrugim), a ne? :wink:

No, pa lep preostanek nedelje še naprej!

upam, da si šla k zdravnici...
večkrat sem že napisala zakaj se jaz počutim podobno kot ti - pomanjkanje zalog Fe, ne hemoglobin... sem se sprijaznila s tem, da ravno blestela ne bom pri teku, mi da pa energijo, pa uživam v njem...
Uporabniški avatar
 majacebelica
Na moje veliko presenečenje, me je zdravnica jemala povsem resno. Poslala me je v laboratorij na pregled ščitničnih hormonov. Pravkar pa sem izvedela, da je vse ok. Ker pa me že dolgo časa muči tudi napihnjenost, me je poslala tudi na gastroskopijo. Morda imam kakšno bakterijo, zaradi katere se ne dovolj absorbirajo hranilne snovi, kar bi pojasnilo utrujenost in ponavljanje anemije.

Ksenija: Tako kot ti imam tudi jaz hemoglobin ok (130), Fe pa malo premalo (9,4). Trenutno. Ali morda jemlješ kakšne prehranske dodatke? Zdravnica mi je namreč svetovala naj si v lekarni kupim železo, ki je v naravno obliki (če sm jo prav razumela), da jo telo čimlažje abrorbira. Imaš tudi ti večjo potrebo po spanju, ko imaš znižano Fe? Meni je namreč 8 ur premalo (kar se prej ni dogajalo).

Lp,
Maja
Uporabniški avatar
 lenči
Izgleda, da bom spet lahko pričela malo migat :clap: . Včerajšnje plavanje preživela, upam, da bom današnjega tudi, v nedeljo pa probamo 6 km pretečt. Gorica bo hitro tukaj, tam je celih 21 km :oops: , mi bo dvojica iz tria adija prehitro pobegnila :lol: . No, počasi se tudi daleč pride :wink:
Polžki smo zakon :laola
Uporabniški avatar
 IRA
Jaz imam kar krizo z vračanjem v tele tekaške vode.
Ampak bom vztrajala ... vem, da pridejo pol tisti lepši trenutki!

No sej zdej mi je tut lepo, samo preden se spravim ven pa trajaaaaaaa in bijem peklenske boje sama s sabo ... se psihično pripravljam, ko da grem peš v Avstralijo ne pa en krog po vasi :--

In ja ... trio adio ... vsekakor!!
Se že full veselim :-- :-- :--
To bomo afne guncale :lol:
Uporabniški avatar
 Ksenija
majacebelica napisal/-a:Na moje veliko presenečenje, me je zdravnica jemala povsem resno. Poslala me je v laboratorij na pregled ščitničnih hormonov. Pravkar pa sem izvedela, da je vse ok. Ker pa me že dolgo časa muči tudi napihnjenost, me je poslala tudi na gastroskopijo. Morda imam kakšno bakterijo, zaradi katere se ne dovolj absorbirajo hranilne snovi, kar bi pojasnilo utrujenost in ponavljanje anemije.

Ksenija: Tako kot ti imam tudi jaz hemoglobin ok (130), Fe pa malo premalo (9,4). Trenutno. Ali morda jemlješ kakšne prehranske dodatke? Zdravnica mi je namreč svetovala naj si v lekarni kupim železo, ki je v naravno obliki (če sm jo prav razumela), da jo telo čimlažje abrorbira. Imaš tudi ti večjo potrebo po spanju, ko imaš znižano Fe? Meni je namreč 8 ur premalo (kar se prej ni dogajalo).

Lp,
Maja

hemoglobin 117, Fe 4 ;)
spanje,utrujenost, zadihanost... ja tisto železo jemljem tudi sama, pa prehrana, ravno zaradi tega sem tudi začela tečt... zadnje čase sploh ne razmišljam več o železu ;) ko mi vrednost še pade, bodo na vrsti spet infuzije.. začaran krog ;)

Upam, da najdeš pravi reept zase in pričneš uživati v trenutkih :clap:
Uporabniški avatar
 Ksenija
Trio adio, to bo spet neki norega :laola komaj čakam ;)

Lenči, počasi se daleč pride, pa niti ne dvomim v to, da ne boš spet kmalu tista stara Lenči ;)
Ira, saj veš, za kakšno brco sem vedno na voljo...
luštno je biti polžek ane :)))

Tečem, bolj počas, vendar tečem :)))
Uporabniški avatar
 lenči
Tudi meni je danes uspelo spraviti skupaj 6 km teka :laola . Bolezen ti pa res pobere energijo..je bilo kot bi 21ko oddelala :? . Verjamem da bo šlo na bolje in zato pravim, polžki smo zakon :laola :laola
Uporabniški avatar
 pajo
Eeee smo tudi mi malo tekli. Ko je Alenka omagala se je kot dobra vila pojavila Marjana. Ej to je pa bila čisto druga pesem. Je šlo vsaj za mene kar lepo. samo škoda ker sva se našla na koncu mojega teka. Marjana ko bo sapa ali pa kondicija kaj boljša pa, da še dobiva kaj primerne družbe... Jp polovička čim prej. :D
Uporabniški avatar
 Ananda
Kaze, da smo bili danes polzki kar v splosnem pridni. Midva sva z dragim danes tekla v Zidani Most in nazaj. Glava bi se tekla, koleno se pa ni cisto strinjalo. Pa drugic. 16 sva jih pa le naklepala, kar je najdaljsa razdalja od lanske Medeje. :laola
Uporabniški avatar
 lenči
Danes pa spet malo teka okoli Velenjskega jezera. Zelo zadovoljna, ker je šlo čisto brez hoje, tudi v klanca :clap: . No, na prvem klancu sem bila sicer zelo vesela, ker je moral Indy kakat :lol: :-- , potem pa sva jo odpolžala naprej in se nisva ustavljala vse do cilja :wink: . Počasi se zdravje vrača, upam, da se v tem tednu pošteno spočijem, saj imam dopuuuuusttttt :laola :laola :laola
Polžki smo zakon :laola :laola
  • 1
  • 290
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA