Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 silvij
:D Da si malo popravim statistiko - še sem tu - več kot tečem, manj govorim - in očitno tudi pišem. Meni je TF prvi in edini forum, na katerem aktivno sodelujem. Stari se pač težko navadimo na novotarije, ampak tukaj je res dobra klapa. Redno se prijavljam in berem, se učim in delim vaša (spo)znanja, redko pa kaj tudi napišem. Kot sem že enkrat predlagal - manjka mi kakšna "veteranska 60+" tema! Sicer pa - :D dober tek vsem! :laola
 Zmajcy
Naj še jaz - kot rekreativna, a zelo redna tekačica pridam svoj priskrček glede TF. Čeprav v debatah ne sodelujem (preprosto stvari ne poznam dovolj, da bi si o njih upala razpravljati), sem uporabnica TF že nekaj let. Čeprav še nisem objavila drugega kot nekaj oglasov. :roll:
Vedno znova me (recimo) preseneča solidarnost na tem forumu; tako pripravljenost, da bolj izkušeni uporabniki z več znanja in izkušenj z nasveti in odgovori "pomagate" tudi začetnikom; četudi ti postavljajo vprašanja, na katera so bili odgovori objavljeni že tisočkrat. Obenem pa sem sama kot zelo lepo gesto začutila prav zadnjič, ko sem pozvala k pridružitvi nakupa na wigglu in sta se - brez da bi, čeprav se ne poznamo, kdorkoli dvomil da naročenega oz. denarja ne bo - z manjšimi naročili takoj odzvala dva fajn fanta, pa še tretji, ki je paket prevzel. ;)

Ok, zdaj pa bolj zares. Kaj meni pomeni ta forum?
Kot rečeno, čeprav ne sodelujem s prispevki, grem velikokrat pogledat nanj. Osebno ne pogrešam nikakšrnih novic; te lahko nenazadnje najdem na raznih portalih, ki zahtevajo več truda, dela in energije - to pa, kot razumem, ni namen foruma. Laufat sem začela pred nekaj leti, potem odnehala. Vedno vmes, ko sem imela krizo in sem hotela začeti spet, me je ta forum spodbudil k temu. Zame so bile izjemno uporabne razprave o izbiri copat, o bolečih kolenih in drugih težavah, o tem, kako začeti (da ni nič hudega, če laufaš počasi), o teku in opremi v snegu in dežju. S pomočjo tega foruma sem (in še) spoznavam, da se zelo veliko tekačev srečuje s povsem podobnimi težavami kot se oz. sem še posebej na začetku se sama. Danes ko tistih začetniških nasvetov ne potrebujem več, pridem vseeno pogosto sem gor - ko vidim, koliko vas je, kako s srcem ste predani laufanju (pa tudi temu forumu) mi to še vedno znova pomeni zelo pozitivno spodbudo. Sicer sem bolj nagnjena k individualnemu rekreiranju in si (za zdaj) težko predstavljam tek v skupini; vseeno pa se mi zdi, da sem kar nekako postala del te vaše širše skupine in da se lahko mirno uvrščam med "stare" tekače - prav zaradi tega foruma.
Ko pridem gor, me ne moti, če ni novih tem; prav rada prebiram tudi kakšne komentarje na stare teme. Prepričana sem, da boste takoj, ko se bo na področju tega zgodilo kaj prestresljivo novega, to objavili. Verjamem tudi, da vam je starim uporabnikom, ki redno sodelujete z enimi in istimi temami, včasih že malo dolgčas. ;) Ampak: forum nudi številne koristne informacije o dogodkih, ki jih drugje ni mogoče najti (sploh ne zbranih na kupu), o opremi, o raznih akcijah. Če se postavite v vlogo nekoga kot sem jaz: v zadnjih letih sem nekajkrat začenjala, in posti so mi prihajali vedno zelo prav, čeprav so o enih in istih temah. Prav s pomočjo teh tem se, prepričana sem, širi število novih in novih tekačev. Če teh ne bi bilo, ne bi bilo številnih začetniških vprašanj, ki se, verjamem, v vaših očeh ponavljajo. Za marsikoga pa so zelo koristne.
Povzetek: Ta forum je po mojem mnenju zelo koristen, ni pa portal. Škoda bi bilo, če bi to postal, saj bi ga hitro zaneslo v komercializacijo. FAjn je, da ste odprli razpravo o tem in mogoče bo še koga zganilo h pogostejšemu komentiranju in odpiranju novih tem (kot je mene). Drugače pa - res iskreno - super ste taki kot ste!
Če ne bi bilo TF in vseh vas na njem, sama recimo že dve leti zelo verjetno nikoli ne bi skoraj vsak dan laufala. Če nič drugega, bi me iz tira spravili napačni copati, ki jih v trgovini nočejo zamenjati, ali boleča kolega ...

Btw: potem ko sem si na TF prebrala vse o tem, kako to poteka, kakšne copate si nabaviti in preštudirala izkušnje marsikoga od vas, se iz tistih pet minut laufanja in nekaj metrov hoje pred dvema letoma zadnje mesece navdušeno ukvarjam tudi z gorskim tekom. :)
Uporabniški avatar
 Sončka
vencelj napisal/-a:Je pa velikokrat res tudi to: bi kaj napisal, kaj komentiral :hack: , pa se mi v mislih zvrstijo vsi tisti, ki bodo rekli: lej ga, spet nekaj teži! :hello: in raje grem naprej. Da ne vtikam svoj nos v vsak drek :!: Morda še kdo s podobnim razmišljanjem :?:

LP, vencelj

tudi jaz mnogograt tako in vsakič, ko se nisem oglasila, sem si čestitala :-)
Uporabniški avatar
 Sončka
ZdravkoC napisal/-a:- da od sinusoide najbolj sovražim vnetje sinusov

Haha, pa od bronhijev se vnamejo bronhiji ...
Pa zaradi kosinusa gredo kosi k sinu ...

In mogoče smo bolj tiho in ne pišemo zaradi 7. pravila TF, ki pravi: ko se želiš oglasiti, vedi, da se vedno najde kdo, ki je pametnejši od tebe.

Mogoče je res tudi to, da imamo FB in tam lahko pišemo vsake 5 min, kaj se dogaja z nami. :-) (in s tem potešimo svojo željo po izražanju)

Tae, tudi ko se Golada ni več tekla v tako velikem številu, kot se je v enem obdobju, je bilo meni hudo. Ampak potem se človek sprijazni ... V končni fazi je tek izrazito individalen šport in tudi če tečemo skupaj, redkokdaj najdemo sotekača, ki bi mu ustrezal tisti tempo, razen če se prilagodi.
Pisanje predstavlja pa vedno dvorezen meč: če se ne potrudiš in lepo ne spišeš svojih misli, je kaj hitro tako, da lahko tvoje besede kdo narobe razume in je potem prec kreg ...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Sončka napisal/-a:
In mogoče smo bolj tiho in ne pišemo zaradi
:arrow: 7. pravila TF, ki pravi: ko se želiš oglasiti, vedi, da se vedno najde kdo, ki je pametnejši od tebe.

Počasi bomo spravili skupaj vseh deset zapovedi :clap:
Uporabniški avatar
 Popaj
[size=50]Pozdravljeni!

Saj ne vem ali pašem v kategorijo straih mačkov ali mladih mačkov, ali sem sploh maček?
Pa vendar nekaj besed.
Prispevke na tekaški forum največkrat napišem po kakšnem teku, da napišem občutke in delim po tekaškem uspehu veselje z vami. Ko vam kaj uspe in napišete čudovit članek, sem z vami vesel tudi jaz, ravno tako vse zgodbe, ki so mi dajale misliti, pa enostavno kaj drugega kot "bravo" ali "čestitam" nisem sposoben napisati. Preberem pa z veseljem. Zato se tudi pozimi bolj malo oglašam, saj sezono udeležb na tekih zaključim v Dolskem, začnem pa navadno na Krasu. Oglasim se praktično po vsakem teku, vendar včasih pride tudi do nesporazumov. NPr. Nekaj let nazaj smo tekli na maratonu Radenci, po katerem sem bil ves navdušen in je "Skube oz. Kobe" se ne spomnim več, skritiziral progo, vročino oz. da v tem kotlu ne bo več tekel. Nekaj takega. Seveda sem mu odpisal, da se ne strinjam, ker je bilo meni zelo všeč. No pa sem kmalu nekako izvedel da je Primož vrhunski tekač, s katerim se bi jaz težko pogovarjal o teku, saj je njegova filozofija popolnoma športna, moja pa popolnoma rekreacijska. On je podredil teku praktično vse, jaz pa tek izkoriščam samo za boljše počutje in me ura v glavnem malo briga. In potem, ko vidiš s kom imaš opravka, raje malo utihneš, in poklepetaš po forumu bolj sebi primernim.
Skorc-ov prvi prispevek v tej temi je dejansko zadetek. Ali verjamete, da ko sem začel prebirati doktorske dizertacije o supergah na tem forumu, sem prvič kupil slabe superge za veliko denarja. Verjetno smola, ampak tako je bilo.
Forum bo gotovo živel in starejši ko bo, večkrat se bo kakšna tema ponovila. Ker so stari mački to že obdelali se ne oglašajo več tako pogosto.
Uporabniški avatar
 vencelj
Med prebiranjem ostalih prispevkov v tej temi sem se pa spomnil še nečesa:
Kljub temu, da sem za sabo imel že kar dolg rekreativno tekaški staž (takrat dobrih 10 let), sem s prihodom na forum spet postal začetnik. Večkrat sem že napisal, da če ne bi bil na forumu, ne bi vedel, da imamo tudi v Sloveniji dokaj močno ultratekaško sceno. Vedel bi le za Dušana...Ne bi se tu pa tam, vsake toliko časa, tudi sam odpravil na kako malo daljše tekaško potovanje in to vedno v dobri družbi.
:TF) je tisti, ki mi , staremu mačku, odkriva vedno nova obzorja in kaže pot do premagovanja novih mejnikov. Predvsem pa sem lahko ponosen, da sem prav tukaj srečal in spoznal toliko edinstvenih ljudi :!:

LP, vencelj
 kovit
tae napisal/-a:Steno smo zbezali na plano, skorc se je pomiril in kovit je še med nami. :D

Čeprav se že dolgo poznava in te zelo spoštujem, še vedno ne vem ali so tvoje besede igra, morda provokacija ali vedno tako pesimistično gledaš na svet. Upam, da ne no.

Mislim, da forum ne razpada, pa tudi vsega še nismo predebatirali. Dejstvo pa je, da smo mi vsi, ti in jaz in vsi ostali kreatorji tega virtualnega portala.

Že to, da zadevo očitno prebiraš, mi da misliti, da je vseeno del tebe.

Drugače pa, kdaj in kje te bomo lahko spet videli v tekaških cunah?

Ja zadnje čase kar dostikrat razmišljam precej pesimistično. Mi grejo kakšne stvari v življenju že pošteno na klinac...
Da ne bo pomote...vsem ki se trudite okoli foruma lahko samo čestitam in spostujem vsak trud.
Osebno mislim da je ta forum malo preveč pocukran...premalo je bilo odkrite debate...
Preveč je """prijateljev""", občutek imam kot da pišoči ne živijo na tem svetu.Vsi krasni , vsi veseli.
Madona, ko grem pa tamle eno rundo okoli Rožnika pa nobenemu od mlajših tekačev še na kraj pameti ne pride da bi te pozdravil, pa tudi vrstniki smo postali z leti tako skopi s pozdravi, gledamo pred sebe kot bi bili malo utrgani, punce gledajo u tla...ja res smo malo drugačni tekači, po moje kar malo preveč drugačni.
Če gre človek v hribe ga ni človeka ki ne bi bil pripravljen odzravit ali pozdravit...
Uporabniški avatar
 Loni
Saj zato pa jaz rajši laufam po gorenjskih koncih, tam nihče ne misli, da si čuden, če pozdravljaš vse, kar se premika.
Uporabniški avatar
 muc
Ojla TF družba :wink:
Zdej se bom pa še jest mal oglasu, čeprov "pašem" bolj v začetniške vode, kar se tiče TF čvekanja in je res, da tud samih debat nisem začel ne vem koliko ampak to pa zaradi tega, ker je bilo že ogromno napisanega z strani "starih TF mačkov" :wink: in kaj čem pogrevat stvari o katerih ste že veliko uporabnega napisali .
Z veseljem sem prebral marsikateri nasvet, izkušnjo in vam povem, da mi je že dostikrat prav prišla...sej to je pa tud namen foruma a?!...pomagat in skupaj poiskat rešitev, pokomentirati določeno prireditev in se dogovarjat za naslednje "podvige"...in to pa mislim, da se še vedno odlično izvaja.
Je pa res, da se zadnje čase raje v živo udeležim različnih tekov, ker je čvekanje v živo z različnimi sotekači še vedno veliko lepše in bo upam tako tudi ostalo. :D

Se srečamo, kmalu... :laola

p.s.
pozdravljanje pa ni odvisno od podnebja ampak se mi zdi, da bolj od veselja do teka :wink:
 večno mlad
Tale forum je res nekaj posebnega in naj kot tak tudi ostane. Mi, ki malo manjkrat kaj napišemo smo pa zato bolj zvesti bralci. Moji časi, ko sem obiskoval več tekem so trenutno mimo. No kakšne se pa še vedno udeležim. Ampak, ko pišete o posameznih tekmah in treningih podoživljam te trenutke tudi z vami. Tako me želja po svojem lastnem udejstvovanju še vedno ni minila. izkušnje, ki jih delite na forum pa so neprecenljive. Tako, da naj forum kar ostane lepo tak in mislim, da nas bo še vnaprej razveseljeval s pozitivno energijo. :clap: :laola
Uporabniški avatar
 Sončka
kovit napisal/-a:Ja zadnje čase kar dostikrat razmišljam precej pesimistično.

ja res smo malo drugačni tekači, po moje kar malo preveč drugačni.
Če gre človek v hribe ga ni človeka ki ne bi bil pripravljen odzravit ali pozdravit...

Pesimizem je dober, še boljši je cinizem ... :-) Zakaj pa ne, če ti tako trenutno paše. Jaz sem pogosto pozimi pesimistična, pa vsakič ko preveč delam udarim eno depro :-)
Vsak, ki se s katerokoli stvarjo ukvarja intenzivno, je po mojem drugačen. Ker rataš dober, boljši od drugih, boljši kot si si lahko zamislil, zato drugačen... In hkrati obseden, moteč za druge, če se ne znaš brzdati ... Pri tem lahko zelo pomaga smisel za humor.
Hribolazci so tudi po mojem bolj umirjeni in navzven obrnjeni ljudje ... Ampak tam tudi ni te izrazite tekmovalnosti, saj je čisto vseeno ali prideš na en hrib v 2 urah ali pa v 2 urah in 1 minuti ...
Uporabniški avatar
 Asparagus
Jaz sem na forumu pridobila vse potrebne informacije ,dodatno motivacijo za tek, spoznala same prijetne ljudi :clap: . Še vedno je edini forum na katerem sodelujem in ga redno spremljam.
Prišla sem v fazo, ko je tek postal navada, posebne spodbude ne rabim več. Strokovnjak nisem postala, tekem se ne udeležujem pogosto, tako da imam občutek, da na temo teka nimam veliko povedati, ne da bi se ponavljala.
Všeč mi je kakšna debata, ki ni čisto strogo vezana na tek, kot naprimer tale. Tudi tiste v zvezi s prehrano znajo biti zanimive :wink:, nekatere mejijo že na versko gorečnost.
Pozdravljamo se tekači na podeželju bolj kot v mestu, saj nas je manj in si vsakega vesel :D .
Zadnjič me je eden ves zadihan ujel in mi povedal, da ne bi šel tako daleč, če ga ne bi zanimalo, katera sem :D .

Prihodnost TF me ne skrbi, v zadnjih treh letih, kolikor ga spremljam, je imel že bolj, pa tudi manj zanimiva obdobja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA