Naj še jaz - kot rekreativna, a zelo redna tekačica pridam svoj priskrček glede TF. Čeprav v debatah ne sodelujem (preprosto stvari ne poznam dovolj, da bi si o njih upala razpravljati), sem uporabnica TF že nekaj let. Čeprav še nisem objavila drugega kot nekaj oglasov.
Vedno znova me (recimo) preseneča solidarnost na tem forumu; tako pripravljenost, da bolj izkušeni uporabniki z več znanja in izkušenj z nasveti in odgovori "pomagate" tudi začetnikom; četudi ti postavljajo vprašanja, na katera so bili odgovori objavljeni že tisočkrat. Obenem pa sem sama kot zelo lepo gesto začutila prav zadnjič, ko sem pozvala k pridružitvi nakupa na wigglu in sta se - brez da bi, čeprav se ne poznamo, kdorkoli dvomil da naročenega oz. denarja ne bo - z manjšimi naročili takoj odzvala dva fajn fanta, pa še tretji, ki je paket prevzel.

Ok, zdaj pa bolj zares. Kaj meni pomeni ta forum?
Kot rečeno, čeprav ne sodelujem s prispevki, grem velikokrat pogledat nanj. Osebno ne pogrešam nikakšrnih novic; te lahko nenazadnje najdem na raznih portalih, ki zahtevajo več truda, dela in energije - to pa, kot razumem, ni namen foruma. Laufat sem začela pred nekaj leti, potem odnehala. Vedno vmes, ko sem imela krizo in sem hotela začeti spet, me je ta forum spodbudil k temu. Zame so bile izjemno uporabne razprave o izbiri copat, o bolečih kolenih in drugih težavah, o tem, kako začeti (da ni nič hudega, če laufaš počasi), o teku in opremi v snegu in dežju. S pomočjo tega foruma sem (in še) spoznavam, da se zelo veliko tekačev srečuje s povsem podobnimi težavami kot se oz. sem še posebej na začetku se sama. Danes ko tistih začetniških nasvetov ne potrebujem več, pridem vseeno pogosto sem gor - ko vidim, koliko vas je, kako s srcem ste predani laufanju (pa tudi temu forumu) mi to še vedno znova pomeni zelo pozitivno spodbudo. Sicer sem bolj nagnjena k individualnemu rekreiranju in si (za zdaj) težko predstavljam tek v skupini; vseeno pa se mi zdi, da sem kar nekako postala del te vaše širše skupine in da se lahko mirno uvrščam med "stare" tekače - prav zaradi tega foruma.
Ko pridem gor, me ne moti, če ni novih tem; prav rada prebiram tudi kakšne komentarje na stare teme. Prepričana sem, da boste takoj, ko se bo na področju tega zgodilo kaj prestresljivo novega, to objavili. Verjamem tudi, da vam je starim uporabnikom, ki redno sodelujete z enimi in istimi temami, včasih že malo dolgčas.

Ampak: forum nudi številne koristne informacije o dogodkih, ki jih drugje ni mogoče najti (sploh ne zbranih na kupu), o opremi, o raznih akcijah. Če se postavite v vlogo nekoga kot sem jaz: v zadnjih letih sem nekajkrat začenjala, in posti so mi prihajali vedno zelo prav, čeprav so o enih in istih temah. Prav s pomočjo teh tem se, prepričana sem, širi število novih in novih tekačev. Če teh ne bi bilo, ne bi bilo številnih začetniških vprašanj, ki se, verjamem, v vaših očeh ponavljajo. Za marsikoga pa so zelo koristne.
Povzetek: Ta forum je po mojem mnenju zelo koristen, ni pa portal. Škoda bi bilo, če bi to postal, saj bi ga hitro zaneslo v komercializacijo. FAjn je, da ste odprli razpravo o tem in mogoče bo še koga zganilo h pogostejšemu komentiranju in odpiranju novih tem (kot je mene). Drugače pa - res iskreno - super ste taki kot ste!
Če ne bi bilo TF in vseh vas na njem, sama recimo že dve leti zelo verjetno nikoli ne bi skoraj vsak dan laufala. Če nič drugega, bi me iz tira spravili napačni copati, ki jih v trgovini nočejo zamenjati, ali boleča kolega ...
Btw: potem ko sem si na TF prebrala vse o tem, kako to poteka, kakšne copate si nabaviti in preštudirala izkušnje marsikoga od vas, se iz tistih pet minut laufanja in nekaj metrov hoje pred dvema letoma zadnje mesece navdušeno ukvarjam tudi z gorskim tekom.