1. težko, da bi kratkaš lahko svetoval ultrašu, pa še mlajši sem, pa še ti si tekaški veteran zame, pa bom vseeno poskušal, saj me nič ne stane
2. Nikakor nisi le povprečen tekač. Ali povprečen tekač preteče 100 km naenkrat? Tu je tvoj prvi problem. Spremeniti moraš svoje mnenje o sebi, si dvigniti samozavest in spremeniti samopodobo. To dosežeš lahko le z razmišljanjem. Sedaj samega sebe uvrščaš med povprečneže ali še nižje. Začni se zavedati, da si eden redkih slovenskih ultra tekačev, ki so se sploh upali podati na takšno tekmo, kot si si jo ti izbral.
3. Sedaj moraš opravičiti svoje ime. Ti si živ dokaz, da kriza lahko vsakega doleti, ne glede na treninge in tekaški staž. Tudi sam se jo imel lani po ljubljancu, ko sem hotel prekiniti. Vemo kakšen je bil robot policaj - praktično neuničljiv. In takšen se moraš, če si seveda to želiš, kar očitno si, vrniti nazaj na tekaško sceno. V ŽIVLJENJU NI POMEMBNO, KOLIKOKRAT PADEMO, PAČ PA KOLIKOKRAT SE POBEREMO.
4. Z Natašo si se verjetno o tem že pogovarjal, vendar raje slišiš mnenja "tujcev." Vseeno se spomni, kako si ti spodbujal njo. Prepusti se ji, naj sedaj ona tebe.
5. Ali točno veš zakaj ti ni uspelo priti do cilja? Dvomim, da je to zaradi neznanja, kot praviš. Mislim, da imaš tega dovolj, tudi telo je bilo pripravljeno. Vendar je na tekmah vedno še veliko drugih dejavnikov, na katere enostavno ne moreš vplivati: lahko je vreme, trenutno slabo počutje, sekiranje, slabo spanje, pritisk, morda kakšne težave, ki te morijo, prevelika motivacija, previsoki cilji, morda le en predolg noht, na katerega niti slučajno ne pomisliš ali pa čudni napitek na okrepčevalnici, ki ti ne ustreza. Že maraton je precej nepredvidljiv, saj nikoli ne veš točno kaj se ti lahko vmes zgodi, da o ultra tekih sploh ne govorim.
6.
Ta takme mi je pomenila vse, edini cilj. Evo naslednji problem. Vse karte si stavil na enega konja. V prihodnje si postavi več ciljev, tako letnih, kot tudi za vsako tekmo posebej. Postavi si tudi podcilje, s katerimi boš kontroliral svoj napredek do glavnih ciljev. Pri glavnih ciljih naj bo vedno tudi kakšen tak, za katerega veš, da ga boš lahko izpolnil, čeprav ne boš vseh. Tako bo še vedno ostalo vsaj del zadovoljstva. Ali si mogoče že v naprej razmišljal o tem, da obstaja možnost, da ti nebi uspelo?
7. Predvidevam, da se vidiš le v ultra vodah. In tam boš dejansko spet kmalu pristal, če boš verjel vase. BUT (AMPAK), moj predlog je sledeč:
PREDSTAVLJAJ SI, KOT DA SI POPOLNI ZAČETNIK, KATERI ŠE NIKOLI NI PRETEKEL ENEGA KILOMETRA. ENOSTAVNO POJDI TEČT, BREZ URE, BREZ MERJENJA SRČNEGA UTRIPA, BREZ MP3-JA, BREZ IČEGA. NI VAŽNO ALI TEČEŠ ALI IZMENJAVAŠ S HOJO, NI VAŽNO KOLIKO ČASA, NI VAŽNO S KAKŠNIM TEMPOM, BREZCILJNO. ZA PRVI CILJ IMEJ NA PRIMER, DA S TEKOM SPET SHUJŠAŠ NA ŽELJENO KILAŽO. POTEM SI ŠELE ZAČNI POSTAVLJATI ŠTEVILČNE CILJE: 30 MIN. TEKA BREZ PAVZE, 45 MIN. TEKA BREZ PAVZE, 60 MIN. TEKA, 90 MIN. TEKA, 120 MIN. TEKA IN TAKO NAPREJ. KO BOŠ DAL TO ČEZ, VERJAMEM, DA BOŠ SPET NAZAJ DOBRI STARI ROBOCOP. TAKRAT SE TI BODO TUDI MISLI ŽE USTALILE NA KAKŠEN BOLJ KONKRETEN CILJ. PA NAJ NE BO TAKOJ SPET ŠPARTATLON.
8. Upam, da se na letošnjih Sladkih 6 vidiva.