Celje - Logarska......drugic
V Celje sem se odpravil s ciljem, željo in pobožno željo.. Hvala AVIju in Andreji za prevoz.
Prispeli smo casovno ugodno in prevzeli stevilke. Veliko zananih ultra obrazov. Malo smo se pomenili, pošalili in pocasi je bilo treba na start.
Robocop je bil spremljevalna ekipa Natasi in je imel na kolesu tabelco, ki je bila usklajena z mojo pobožno zeljo, tako da sem se odlocil, da sploh ne bi bilo slabo da se kar drzim Natase

In prvih 10 km je bilo tako. Slo je po planu, celo kako minuto prehitro.
Par ultra tekov imam ze za sabo, tako da bi se takihle zacetniskih napak res lahko odvadil. Po prvih 10 km, sem si nataknil v usesa slusalke in glasba ustrezna za polovicko me je seveda odgnala naprej. Prehitel sem AVIja in miroR, kar bi ze tako ali tako moral bit jasen znak, da se to ne bo dobro koncalo. Ampak OK, bili smo na speedu in vse je zgledalo fajn.Okrpecevalnice dovolj pogoste in lepo zalozene. Na vsaki sem popil en izotonik in eno vodo. Pojedel par banan. In je letelo dalje. Do Mozirja sem rabil 2 uri in 44 minut. Naslednji znak, da se to ne bo dobro koncalo.
Naprej do Ljubnega je slo dokaj dobro. Brez kakih večjih problemov. AVI me je prehitel tam nekje pri drugi kontrolni tocki. V Ljubnem me je čakala familija s sendvičem kot smo bili dogovorjeni. Potem naj bi krenili v Logarsko in me pocakali na cilju. Sendvic je teknil, prav tako par pozirkov piva. Sem pa v Ljubnem naredil drugo vecjo napako. Glede na to da so bile za moj okus do sedaj okrapcevalnice dovolj pogoste si nisem dofilal flase z vodo.
Nekaj km po Ljubnem smo zacel "safr furat". Sonce kej je tebe treba bilo. A bi lahko vsaj kak oblak od kej prisel. Pa kje je zdej naslednje okrepcevalnica, ker vode mi bo vsak cas zmanjkalo.Nic, tam pred drugim mostom, ko gre trasa nazaj na glavno cesto, sem skrenil s poti in lezel dol cez gmajno do Savinje. Namakanje je pasalo ko hudic. Tudi piti se jo je dalo. Za vsak slucaj si nisem polnil flase, ker mogoce prevec reke popit ni najpametneje, pa se okrepcevalnica bi morala bit zdej vsak cas. Ja je bila okrepcevalnica moj ku.... Do Luč nič. Oziroma kot mi je Ferbo povedal v cilju, je bila skrita tam pri neki ostariji za neko ograjo. OK, nima veze. Bomo nekak pregural do Luč. In res smo gural. Pocasi, nikakvo, kr neki, z obcasnimi postanki v Savinji kjer se je le dalo.
Luče. Končno. Malo juhe, napolnjene zaloge z vodo in odkrevsljam dalje. Prvic v tekaski karieri (no sej niti ni tako dolga) sem imel krce. Nic strasnega sicer, ampak enkrat me je zagrabilo v levo stegno in dvakrat v desno mecno misico. Stanje po Lučah se kar ni hotelo popravit. Tud oblaka ni bilo od nikjer. Malo pred 61. km sem ze sedel v senci ob cesti in precej resno sodeloval na okrogli mizi na temo: "Zakaj se mi ze tole gremo?" Argumenti da se ne bi sli vec so bili vse krepkejsi. Pobozna zelja je bila ze zdavnaj pozabljena. Natasa je odbrzela mimo. Še marsikdo je odbrzel mimo. Tudi zelja in cilj sta se zdela oddaljena, ceprav v normalnih razmerah casovno se povsem sprejemljiva. Ampak glede na safr v zadnjih kilometrih je bilo vse videti precej crnogledo.
Kar na enkrat pa se mi za hrbtom znajde moja draga. V Lucah so ih zadrzali policaji, ker so morali cakat start. In ko so me vidli sedeti ob cesti so ustavili na prvem kraju par metrov naprej. To mi je pomagalo, da smo razgnali okroglo mizo. Skupaj sva sla par sto metrov naprej, kjer je bila okrepcevalnica. Mrzla voda in predvsem prisotnost mojih domacih mi je povrnilo voljo. Ni bilo vec vprasanja ali grem dalje ali ne.
Naprej je slo sicer precej tezko, ampak veliko lazje kot zadnjih nekaj km. Spet sem prehitel par ljudi, ki so bili prej pred mano. Vsak km ali dva sem par sto metrov hodil. Noge so bolele. Ne sicer tako kot lani koleno, ampak bolj zaradi utrujenosti in vrocine.
In kot so napisali ze skoraj vsi pred mano, ko se odpre pogled v Logarsko, bolecine niso vec omembe vredne. Tu je slo spet brzinsko. Spodbujanje ljudi v ciljnem finisu, druzba Primoza ki mi je pritekel nasproti in sina me je nesla v cilj.
Cilj je bil dosezen, zelje in pobozne zelje zal ne. Po moji lastni neumnosti.
Pa drugo leto
Obvladam vse tekaške tehnike in metode.
Tečem po principu "Run Forrest, Run"