vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Po težavah in pekoči bolečine v zadnjem času (kakšen mesec) z mečno mišico tik nad tetivo sem šel tud sam do zdravnika po napotnico in bil zelo hitro na vrsti pri travmatologu, kjer so mi naredili rentgen (lansko leto zlom noge) in je vse bp, dobil še napotnico za UZ kjer še čakam na vrsto ampak diagnozo mi je pa vseeno postavil, ker na otip ni zaznati kakšne spremembe in to je delno natrgana mišica(delna ruptura tricepsa surae) in edino sredstvo, ki pomaga po nasvetu zdravnika je počitek, postopna obremenitev in raztegovanje pred fizično aktivnostjo....vse to mi je že prej svetovala tudi fizioterapevtka ampak probat pa vseen ni greh :wink:
Glede hlajenja mi je pa rekel, da vsakič ko pride do poškodbe takoj najprej hladimo in šele po nekem določenem času, ko se vnetje odpravlja lahko tudi grejemo...verjetno ima pa vsak posameznik svoj način lajšanja bolečine.

Trenutno je tek v mirovanju zato pa kolo toliko bolj "trpi"...see ya :wink:
Po dveh tednih in še nekaj dni brez teka, po treh terapijah UZ, magnetna in še nekaj za krčenje tetive, mazanje z neko rusko kremo in vsakodnevna masaža meč zvečer, lahko porocam, da je bolečina izginila, vsaj tista na dotik. Ostaja pa še jutranja okorelost. Kako naprej po opravljenih terapijah, ki trajajo seveda še naslednji teden?
Pozdravljeni,
Poškodbe ahilove tetive in številne druge športne poškodbe, lahko uspešno sanirate s pomočjo kakovostnega mišičnega elektrostimulatorja. Najprej npr. uporabljate protibolečinske programe, potem program za izdatno prekrvavitev, ki pospešuje celjenje (problem ahilove in ostalih tetiv je, da so slabo prekrvavljene), nato programe za povrnitev mišične mase in krepitev mečne mišice.

Nekaj člankov iz Poleta na to temo najdete na:
http://www.kreja.eu/trgovina/zanimivo-branje
ahilova tetiva:
http://www.kreja.eu/trgovina/myfiles/file/ahilova.pdf

Za nasvete in vprašanja smo z veseljem na voljo!
Vaš Kreja team. http://www.kreja.eu/
Oj...evo mene opet :wink:

Po opravljenem rentgenu (zlom lansko leto) in UZ vse ok...vsaj ne vidi se nikjer nič, in to pomeni, da po parih kolesarskih turcah lahko postopoma začnem spet obremenjevat nogo z tekom, no tako mi je vsaj svetoval zdravnik...v primeru, da bo bolečina še vedno prisotna pa je lahko prišlo do stres frakture, kar se pa menda vidi samo na magnetni...čakalna doba pa itak hmmm :shock:

Sem večni optimist in danes bo že akcija...uživajte in lep dan vsem :wink:

p.s.
Kam sem že superge založil?!!! :D
Sem danes v naši vipavski lekarni malo povprašala o teh trakovih: :shock: :? :o :bum:
Ma, samo o čem ti nam govoriš, žensko glava?

Kje se to dobi in če obstaja video posnetek dajanja trakov, si potemtakem lahko to sam narediš?
Kdo na goriškem, ali še bolje vipavskem se ukvarja s tem, če ve kdo?

Jast namreč povsod naletim le na čudne poglede....bi pa dala trake na mojo nogo, na ahilovo tetivo.
Če govorimo o istem
Trakovi so Taping trakovi(taping tapes)
Dobiš sanolabor ipd., poglej na internetu
youtube- kako montirati, piši v angleščini, v slo ni veliko gradiva na to temo
O, glej, par km proč, skoraj da pred nosom, a še svoj živ dan nisem slišala zanjo.
Še danes sem šla še v dve privat lekarni, čista tema, sploh ne vejo, kaj jim pričam...
Hvala za info.
P.s Tudi meni se mi zdi, da mi toplo bolj prija kot mrzlo. Vsak zase pač pogrunta, kaj mu bolj paše...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA