Še moje kratko poročilo.
Na tek sem šla z mešanimi pričakovanji. Zadnja dva tedna (po vikendu, v katerem sem v soboto plavala 5 km in nato v nedeljo tekla na polmaratonu v Domžalah) sem imela namreč precejšnjo tekaško krizo - popolno pomanjkanje moči za tek ob hkratnem ugotavljanju, da sem nenehno lačna. V četrtek sem Golado komaj zmogla. Tako da mi ni bilo jasno, ali bom v mariboru sploh lahko prišla do konca.
Na startu sem potem vendarle imela neke nerealne ambicije, da bi tekla z zajčki za 1:45. Kar je bilo seveda ob zgoraj naštetih okoliščinah in vročini nerealno. Prvih 13 km sem vseeno še imela tempo okrog 5'00/km (vsaj približno - kilometrske oznake so bile namreč postavljene ZELO ZELO približno

), potem je pa tempo kar padel. Dobro, da je bilo okrepčevalnic dovolj. Ustavila sem se prav na vsaki. Posebej za gobice sem bila zelo hvaležna, a žal jih je na nekaterih okrepčevalnicah zmanjkalo.
Navijači so bili super (edino ena ženska se je nekje ob progi prerekala z redarko, kje da naj potem ona zaj gre, ko so ceste zaprte

). Hecno je bilo edino to, ko so nam vpili, da smo tik prec ciljem, kar je bilo sicer res, a samo geografsko - v resnici pa smo šli mimo cilja in naredili še 6 km.
Moj rezultat je bil malo pod 1:53 - in se je le za sekundo razlikoval od časa v Domžalah. Zdaj pa ne vem, ali lahko to pripišem vročini in torej še vedno upam na maraton v času po 4 ure ...
Čestitke vsem za odlične rezultate, posebej mucu!

Kaj bo šele iz tebe, ko boš začel teči intervale. Kaj je že to?
Pa hvala Jani za prevoz in družbo, prav tako hvala za družbo aadlerju.
Za vse, ki se sprašujete ... ja, avto smo nazaj grede našli "v prvo".

Težave z iskanjem po različnih nivojih garažne hiše v Europarku smo imeli edino takrat, ko se nam je najbolj mudilo, to je pred startom. Tako da, muc ... to, da si start iskal na napačni strani Drave, je v primerjavi s tem čisti amaterizem.