Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Na Eko maratonu v MB letos prvič, a sigurno ne zadnjič. Organizacija na višku. Okrepčevalnice založene z vsem potrebnim, postavljene tako pogosto, da kljub vročini ni bilo nobenega pomanjkanja. Trasa sama je zanimiva in razgibana. V cilju je bilo tudi vsega dovolj, v parku pa tuši 8) in WC-ji :D . Skratka prelep športni konec tedna v Mariboru, katerega sem kronal še z letošnjim najboljšim časom na polmaratonu.

Lep pozdrav
Zlatko-RAJZL
Eko MB 2011!
Najprej vse pohvale organizatorju, ker je res bilo res vse tako kot si tekač lahko samo želi...ok res, da sem imel spet mal težav z samim prihodom na prizorišče, ker sem iskal štart na napačnem bregu Drave(obvezno nabavim navigacijo :wink: ) ampak si vesel ko sredi Maribora srečaš kakšnega TF tekača z LJ. registracijo...tnx :wink:
Potem pa samo še užitek...dvig številke(tnx Asics :wink: ), kavica v dobri družbi in počasi odprava na štart....sicer spet zadnje minutke ampak zdej sem se že kr navadil na to...štart in gremo...prej nobenih posebnih planov ampak samo odtečt en dober tempo, družba do cca. 10 km kr številčna potem pa se je le mal naredila kolonca...okrepčevalnice res na vsake 2-3 km, odlično založene(čeprav sam nisem videl drugeg kot vodo in gobice :wink: ), Mario je nekje na sredini naredil par sekund razlike in jo obdržal vse do cilja...z Arifom sva tekla skupaj od štarta do cilja...no skoraj do cilja(predzadnji ovinek je bil usoden :lol: )...in na koncu še obvezen nasmeh in skozi cilj!...čista 10 tka!!! :clap:

Čestitke vsem za odlične rezultate, stopničke, medalje v kategorijah in seveda vsem hvala lepa za super družbo in res lep dan...TF je itak zakon!!! :laola
Vse pohvale organizatorjem. Je pa res, da je bilo število udeležencev majhno (cc.1500), zato pa za vse sodeluljče toliko bolje (ni težav s parkiranjem, ni gužve na startu, cilju,...)
Skušal sem teči pod 1.30 vendar je uradni zajček imel zadnje 3km krče, tako, da nas je skupinico 10ih malo zavedel.
Zagotovo zopet naslednje leto. V takem vremenu tudi s polnim avtom navijačev.
Moj prvi in zadnji letošnji tek. Obenem pa najlepši do sedaj.
Tako hitro mi še 21 km ni minilo. In menda sem ga edini pretekel bos. Zmagovalec v svoji kategoriji, he,he. Nekaj zadnjih km sem šel malo počasneje, ker sem moral šparati gume (kožo na podplatih). Asfalt je tam bil precej grob in sem čutil, da bi se mi koža na desnem podplatu lahko predrla. In sta šli tisti dve minuti. Ampak ni problema.
Nisem pričakoval da bo šlo tako lahko.
Štiri mesece nazaj se mi ni več dalo tečt in sem nehal. Kolo me jih čist potegnilo vase. En mesec pred Eko maratonom pa me je tek zopet premamil. In sem probal če se lahko priprravim v enem mesecu in je šlo.
Drugo leto gotovo spet. Bos seveda. Ne vem pa kje so ostali bosi tekači.
Še moje kratko poročilo.

Na tek sem šla z mešanimi pričakovanji. Zadnja dva tedna (po vikendu, v katerem sem v soboto plavala 5 km in nato v nedeljo tekla na polmaratonu v Domžalah) sem imela namreč precejšnjo tekaško krizo - popolno pomanjkanje moči za tek ob hkratnem ugotavljanju, da sem nenehno lačna. V četrtek sem Golado komaj zmogla. Tako da mi ni bilo jasno, ali bom v mariboru sploh lahko prišla do konca.

Na startu sem potem vendarle imela neke nerealne ambicije, da bi tekla z zajčki za 1:45. Kar je bilo seveda ob zgoraj naštetih okoliščinah in vročini nerealno. Prvih 13 km sem vseeno še imela tempo okrog 5'00/km (vsaj približno - kilometrske oznake so bile namreč postavljene ZELO ZELO približno :evil: ), potem je pa tempo kar padel. Dobro, da je bilo okrepčevalnic dovolj. Ustavila sem se prav na vsaki. Posebej za gobice sem bila zelo hvaležna, a žal jih je na nekaterih okrepčevalnicah zmanjkalo.

Navijači so bili super (edino ena ženska se je nekje ob progi prerekala z redarko, kje da naj potem ona zaj gre, ko so ceste zaprte :roll: ). Hecno je bilo edino to, ko so nam vpili, da smo tik prec ciljem, kar je bilo sicer res, a samo geografsko - v resnici pa smo šli mimo cilja in naredili še 6 km. :lol:

Moj rezultat je bil malo pod 1:53 - in se je le za sekundo razlikoval od časa v Domžalah. Zdaj pa ne vem, ali lahko to pripišem vročini in torej še vedno upam na maraton v času po 4 ure ... :?:

Čestitke vsem za odlične rezultate, posebej mucu! :laola Kaj bo šele iz tebe, ko boš začel teči intervale. Kaj je že to? :shock: :D
Pa hvala Jani za prevoz in družbo, prav tako hvala za družbo aadlerju. :D
Za vse, ki se sprašujete ... ja, avto smo nazaj grede našli "v prvo". :!: :lol: Težave z iskanjem po različnih nivojih garažne hiše v Europarku smo imeli edino takrat, ko se nam je najbolj mudilo, to je pred startom. Tako da, muc ... to, da si start iskal na napačni strani Drave, je v primerjavi s tem čisti amaterizem. :D
SUPER je bilo :laola
ČESTITKE vsem :clap: super ste bili :D
Pohvale organizatorju....razen tistih 3,5 eur zraven kupona, ki je bilo čist brezveze....
drugih pripomb ni....kr tako naprej.... :laola
Vsem organizatorjem za odlično izveden 2.EKO MARATON,
iskrena hvala.
Počutje na progi in na cilju je bilo izvrstno in temu
primerni so bili rezultati-mislim, da vseh tekačev.
Z tem upanjem bomo naslednje leto z veseljem udeleženci
tretjega EKO MARATONA .

Polde&Lojzka
Eden najlepših in najtežjih tekov, kar sem jih kdaj tekel. Proga čudovita, razgibana, a za mojo letošnjo tekaško formo pretežka. (No, ja, seveda bi se lahko kotalil še počasneje :rol: )

Čestitke organizatorjem za organizacijo in izvedbo prireditve, vsem navijačem za vzpodbudo in, jasno, vsem, ki ste včeraj tekli in pretekli.

Drugo leto spet pridem! (20 kg lažji in pol ure hitrejši :twisted: )
Super!

V tej naši mali deželici obstaja zdaj že kar nekaj prelepih in dobro organiziranih tekov. Poleg Ljubljanskega maratona, Maratona treh src, Kraškega, Ptujskega sem spoznal še Mariborskega (EKO). Organizacija na tako visokem nivoju, kot bi bil že dvajseti, ne pa drugi zaporedoma.
Najlepše pa je to, da ni to samo tek, ampak športni cel vikend.
V soboto odličen kolesarski maraton (in kar težek tudi), v nedeljo pa še tek. Pravi preizkus telesne pripravljenosti.
Organizatorji bi morda v bodoče lahko poštudirali tudi na udeležence obeh dnevov in morda na posebno kategorijo kot seštevek obeh rezultatov ali točk, tako kot na Zlati lisici.
Čestitke vsem udeležencem, vsekakor se vidimo drugo leto.
:D
Čestitke vsem tekačem in organizatorju.
Kljub temu, da sta mi zdravnik in fizioterapevt odsvetovala tekmo, sem se vseeno odločil za udeležbo. :--
Želja po teku je bila premočna. Bolečino v križu smo ublažili z bandažo, stegensko mišico dobro ogreli in upali, da se živc ne bo prebudil :lol:
Korak je bil težek, v stopalu pa mravljinci.
Od samega začetka sem tekel z težavo in odšteval kilometre do cilja. Cilji, ki sem si ji zadal kak teden pred tekmo so bili neuresničljivi. Čas 1:14 ali hitreje je bil po prvih kilometrih nemogoč.
Z Mucem sva vseeno uspela in skupaj pretekla celo traso. Prikotalila sva se do cilja, čeprav sva vedela, da bi v kakšnih boljših razmerah šlo hitreje.
Čestitke in hvala Mucu za odlično družbo, in seveda Mariju za zmago.
Obivankenobi napisal/-a:Ja, jaz sem tudi nastopil na današnjem polmaratonu...in sem v bistvu zadovoljen, da sem prišel do cilja... :shock: :oops:, pač na 16. km sem se odločil, da :lauf: (beri: jogiram) do cilja... :), namesto, da odstopim... :oops: :ignore:, taka, je bila pač današnja realnost... :evil: :(, očitno pri meni napredek na 10 km ne prinese boljšega polmaratona (pa to v zadnjih letih ni nič novega...)... :shock: :evil:, no, kokrkoli že, čas za analizo bo v prihodnjih dneh...

Lp! :wink:

:lol: :rol: :rol: :rol:
Moj prispevek bo danes samo za zahvala ZdravkuC, ki me je na 11km vzel pod perutničko in me spodbujal, ko so nege postale težke. No, če sem pošten, me je še bolj podžigalo to, da vztrajam ob človeku, ki je tako rekoč v MB pritekel iz Ultramaratona Zagreb - Vukovar!

Zdravko, legenda, še enkrat vse čestitke! :laola :clap:
Super je da imamo tudi v Mariboru tekaško preizkušnjo. Organizacija je vrhunska! Edino progo bi lahko probali speljati bolj po ravnini. Ogromno tečem po Mariboru in vem da je to možno, problem je verjetno v zapori cest. Drugače pa super!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA