- 25 Sep 2011, 17:18
Bravo vsem!!
Čestitke!!

Čestitke!!

Brez nič, ni nič. Oziroma je nič... No, no, ....
Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Priletela sva že v četrtek in si v teh parih dne ogledala veliko znamenitosti.
Že na začetku sem opazila veliko zanimivih tekačev, ki so izstopali po izjemnih outfitih in sporočilih- najbolj sem si zapomnila tekačico, ki je imela na hrbtu napis- Ich hab Krebs und na? Bravo, res pogumna, živi dokaz, da smo tekači neustavljivi in da našo moč ne more ustaviti niti bolezen!
Nekaj tekačev je bilo polepljenih s »protibolečinskimi« trakovi in podobnimi pripomočki- bolečina res ne more uničiti tega prečudovitega dne.
Sama sicer ne sodim v skupino pridnih tekačev, ki so načrtno trenirali več mesecev. Po maratonu na Dunaju sem se tudi sama borila z bolečino v stopalu (hvala ti, tekaški copat leta!) in sem trenirala bolj malo. Tudi potem, ko sem uspešno prestala fizioterapijo in je bolečina izginila- še vedno je bil prisoten strah- kaj pa če me spet začne bolet? Najdaljši tek je bil Ljubno – Logarska (27km) pa še ta dolgi tek se je končal z repertoarjem vseh možnih bolečin v obeh kolenih.
Spomnila sem se, da so nekoč modri možje (nazadnje moj mož pred odhodom na start) povedali, da na dan maratona ni priporočljivo eksperimentirati z novimi, še nepreizkušenimi pripomočki. To že drži, a v primeru mojih novih super-elastičnih vezalk pa ne bo držalo- pa VSI so mi že povedali, kako dobre so, da so res zakon.
No, okrog 10.km-a sem pogledala resnici v oči in si priznala, da sem si svoje nove super-elastične-temnordeče vezalke zategnila premočno- tako, da čutim bolečino na zgornjem delu obeh stopal, poleg tega pa me peče desno stopalo spodaj in levi palec. Bilo je auuuuččč....pa sem se prepričevala- pa saj bo šlo, pa zdaj ne boli več, bom pozabila na bolečino, ah pa nekako bo že. Na 12.km-u sem zgubila gel-bombico in takrat sem se ustavila prvič- in celo uspela dobiti nazaj svojo bombico. Po prvem ustavljanju pa mi ni več bila tuja ideja- ustaviti se in odtegniti vezalke....ali pa raje ne, bom probala zdržat. Prvo polovičko sem obrnila v napovedanem času 1:45, od 21.km-a dalje pa mi ni bilo več do smeha, počutila sem se zaskrbljeno. Na 24.km-u pa sem opazila tekača, ki si je veselo odvezoval svoje elastične vezalke-njegove so bile zelene barve.
Zadihala sem s polnimi pljuči, začela sem doživljati dogajanje okrog sebe, spravila sem na stotine krikov iz sebe....spominjam se na tisoče nasmejanih obrazov, na roke ob progi, navijačev, ki so me klicali po imenu in navijali, tako dobro je bilo. Po 30.km-u pa sem upočasnila in nisem bila niti najmanj nesrečna zaradi tega, saj sem vedela, kaj lahko pričakujem od sebe, glede na količino in dolžino tekov. Zato pa nisem izpustila nobene kamere, fotoaparata, pozdravljala navijače in nastopajoče ob progi in uživala, uživala, uživala v nepozabnih trenutkih. Še dvakrat sem se ustavila in dodatno zrahljala vezalke in po vsakem ustavljanju sem dobila nov zagon, še več pozitivne energije.
Noge so bile še vedno izredno lahke, tekla sem neobremenjena s časom, skratka bila sem presrečna. Kilometri so leteli in že sem zavila na Unter den Linden, nato pa sem vse do Brandenburških vrat tekla z rokami v zraku in vzklikala. Repertoar vzklikov: UNTER DEN LINDEN, UNTER DEN LINDEN!!! CILJ! CILJ! CILJ! ZMOREM! ZMOREM!! ZMOREM!! TO! TO!! TO!!! JUHU!!! Oh kakšen dan, koliko pozitivne energije, pred vrati pa se mi je čisto utrgalo in sem vpila, vpila...koliko energije vrnejo nazaj gledalci, pa to je res neverjetno!!!! Oh, kakšni nepozabni trenutki, spomini katerih nikoli ne bom pozabila, trenutki zmagoslavja....in nato Brandenburška vrata, še 195 cm in cilj....sreča, veselje, zmorem, zmorem, zmorem....okoli mene srečni obrazi, vsi zmoremo, vsi smo odlični, vsi zmagovalci, oh kako je lepo živeti, kako je lepo biti tekač, teči maraton v Berlinu....takrat smo bili najbolj srečni ljudje na svetu!!!

BonoS napisal/-a:...sonček je in jaz bom tekla maraton, jupi!!! ...
BonoS napisal/-a:....spomladi računam na Barcelono pa še kaj se bo našlo na sporedu. ......

. 
.
.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA