Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pa sem ga!...prvi sprint duatlon je za mano :wink:

Vse skupaj se je začel dogajat že zgodaj zjutraj doma pri nalaganju v avto (premajhen :D ) in se je vse skupaj nadaljevalo potem tudi v Čatežu...prijava je potekala zelo počasi (gužva+mal slabša organiziranost prijavne službe) in je samo še dvigovala pulz pred samim štartom. No potem se je pa šele začelo...kako in kaj je sploh potrebno za nastop na taki tekmi!
Tukaj se morm pa res zahvalit Petru in Zoranu iz ŠD 3šport-a, ker sta mi nekak pomagala spravt vse skupaj in se nekak pojavit na štartu.
Najbolj me je begal menjalni prostor za kolesa in sam postopek, ker menda lahko kar hitro pride do diskvalifikacije...aja hvala AinE za pomoč pri držanju kolesa, ker me sodnik sploh ni spustil v menjalni prostor zaradi nepripete čelade :D
No in končno postavitev na štartno linijo in štart...oz. šprint! :shock: ...če je kdo mislil, da imajo duatlonci počasen tempo?...napaka!...cca. 3:15 je letel 5 km in nato prehod na kolo...za prvič super prehod (sicer še enkrat dlje kot ostali!) in nato 20 oz. 23 km kolesa...in to kr orng razgiban teren (menda okrog 300 m.v.r.)...tukaj z mojim "gorcem" izgubil cca.4-5 min ampak sem vseeno pričakoval, da se bodo vozili mimo mene kar v koloni ampak sploh ni bilo tako slabo...izgubil 11. mest...in že je bil spet prehod nazaj na tekaški del (2,5 km)...haha tle je pa bil hec...občutek kot da bi prišel ravno iz bifeja po parih rundah :wink: ...to je trajalo kakšnih 500 m potem ko so se noge spet udomačile pa samo še prehod z nasmehom skozi cilj mojega prvega duatlona!!! :D

100% ni bil zadnji! :wink:

p.s.
Kolo naročeno! :D

rezultati:
rezultati http://www.timingljubljana.si/
muc napisal/-a:za prvič super prehod (sicer še enkrat dlje kot ostali!)

no, nekateri smo še večji talenti za menjavo :)

fin duatlon. trasa po mojem okusu. edino prijave so pa res šepale. tukaj bi se lahko malo bolje organizirali.

tudi malo več redarjev na progi ne bi škodilo. sicer so bile res na cesti narisane puščice, samo če si ne bi šel jaz prejšnji dan ogledat proge, bi moja skupino sigurno kdaj zgrešila traso.

vse ostalo pohvalno.

lp, andrej
Nazadnje spremenil andrejl, dne 26 Sep 2011, 12:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Tudi sam sem se prvič spopadel z duatlonim z Čatežu 8)

Takoj ko sem parkiral avto in pogledal okoli sebe sem se spraševal kaj sploh delam tukaj? :mrgreen:

No nekako mi je uspelo vse skupaj, čeprav sem letos prekolesaril samo 50Km in še to v mesecu maju :shock: Tisti klanci so bili res brutalni in vsakega posebaj sem preklel. Še posebaj ker sem moral na najhujšen dol s kolesa zaradi tega ker se je en neučakan dolenček odločil da se požvižga na zaporo ceste :twisted:

Seveda sem dobil 15 sek. pribitka, ker sem prehitro odpel čelado. Kako se enim uspe tako hitro preobuti in zajahati kolo mi ni jasno :shock:
Za drugo leto bo treba nabaviti malo boljšo opremo in potem mislim, da ne bo panike. In pa več treninga kolesa in teka, ker ko sem šel iz kolesa sem še 3 minute rabil da sem sploh dojel da že tečem :wink:

Pa tudi to mi je uspelo, da nisem bil zadnji :--
Lušna poročila. :D Vsem čestitam!
No, tudi jaz sem bila to sezono prvič na duatlonu. Celo leto sem zbirala korajžo in ker je bil ta zadnji, sem se morala prijavit, drugače bi bila ta sezona zame izgubljena. :lol:
Če se ne motim, sem do sedaj opravila s 3 sprint duatloni. Duatlonsko oz. triatlonsko sceno nekoliko bolj poznam, ker se s tem športom ukvarja moja hčerka. Zato vem, da se s sodnikom, ki je sodil v Čatežu, ne da nič pregovarjat. Če reče: ČELADO ZAPET! , jo je treba zapet in pika. Tudi jaz sem morala po končanem kolesarjenju na sodnikov ukaz kolo prestaviti, tako da sem zgubila nekja časa z motoviljenjem po menjalcu, čeprav se nisem preobuvala. :oops:

Trasa je bila tudi meni pisana na kožo, še zlasti kolesarska. Ker še vedno nimam specialke (jo bo res treba nabavit), sem z mojim trekom bolj konkurenčna cestnim dirkačem, če je trasa bolj razgibana oz. če ima več višincev. V klance mi uspe celo koga na specialki prehitet. :wink:

Mislila sem, da bo udeležba na tem duatlonu bolj množična, saj je bilo zelo veliko reklame. No, nekaj rekreativcev se nas je vseeno zbralo. Ženska udeležba pa je bila spet zelo skromna. Za mojo kategorijo velja, da dobiš medaljo ne glede na hitrost :arrow: le da prideš skoz. Pa to ne pomeni, da nimamo v SLO odličnih oz. vrhunskih tekmovalk mojih let, toda le-te se bolj poredko udeležujejo krajših tekem.
Torej se srečamo naslednje leto še na kakšnem duatlonu :D
LpE

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA