Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Ah, kaj ga pa serjete. Jaz pa ti žal ne bom :clap: Obivankanobi, ma vseeno te imam rada :D

Menim, da če ne bi bil tako zelo obremenjen s časom svojega PRVEGA MARATONA, bi ga mirno izpeljal..pač v času, o katerem sva se pogovarjala (torej celo v mojem času cca. 3.30). Bil bi to tvoj prvi maraton, tvoja prva izkušnja. Pol pa lahko filozofiramo o času, obremenitvah, itd. Tudi sama nisem imela nikoli resnih priprav, pa sem odtekla svoj prvi maraton in kasneje še dva..tri..ultre..kratke teke z dobrimi časi za stopničke. Vse je v glavi! Poškodba pa verjamem da ni tako huda, da je ne bi že saniral.

Če si se tako odločil, pač spoštujem tvojo odločitev, vendar na vse skupaj gledam nekoliko drugače. Verjamem, da je prijetno, če nas ljudje tolažijo in nas podprejo tam, kjer nam je težko. Prepričana pa sem, da si tukaj prehitro popustil, se ustrašil in podvomil... Nič hudega, izkušnja več. Pa ne pozabi, da smo vendarle rekreativci!
Tilcara napisal/-a:
Menim, da če ne bi bil tako zelo obremenjen s časom svojega PRVEGA MARATONA, bi ga mirno izpeljal..pač v času, o katerem sva se pogovarjala (torej celo v mojem času cca. 3.30). Bil bi to tvoj prvi maraton, tvoja prva izkušnja. Pol pa lahko filozofiramo o času, obremenitvah, itd. Tudi sama nisem imela nikoli resnih priprav, pa sem odtekla svoj prvi maraton in kasneje še dva..tri..ultre..kratke teke z dobrimi časi za stopničke. Vse je v glavi! Poškodba pa verjamem da ni tako huda, da je ne bi že saniral.

Če si se tako odločil, pač spoštujem tvojo odločitev, vendar na vse skupaj gledam nekoliko drugače. Verjamem, da je prijetno, če nas ljudje tolažijo in nas podprejo tam, kjer nam je težko. Prepričana pa sem, da si tukaj prehitro popustil, se ustrašil in podvomil... Nič hudega, izkušnja več. Pa ne pozabi, da smo vendarle rekreativci!

To je to :!:
Parkrat sem že začel pisati, pa nisem našel pravih besed in sem brisal. Tilcara je napisala točno tisto, kar se mi mota v glavi od začetka te teme. Brez dodatkov...Boris,preberi še enkrat in razmisli!

LP, vencelj
 spela*
Jaz te pa razumem.
Sama sem se sicer dobro pripravljala na maraton, tekla dolge teke, pretekla tudi "generalko" (43 km), zdaj pa ... sem zbolela in me skrbi, da bom preveč izgubila. Ne, nisem še vrgla puške v koruzo, vsekakor razmišljam, ali bo šlo po planih ali pa bi bilo bolje, če to prestavim. Odvisno od počutja v prihodnjih dneh. Vem pa, da opcija polmaraton ne pride v poštev, ker v tem ne vidim nobenega smisla. Torej maraton ali nič. :shock:
 kovit
Obivankenobi napisal/-a:Vidim, da sem z svojo odločitvijo marsikoga razočaral... :shock:, res je, sprejel sem izziv ali padel na provokacijo (o tem, da bi dobro pretekel maraton sem razmišljal že veliko prej, drugače verjetno nebi niti reagiral na Kovitov izziv...)oz. kakor kdo lahko reče temu, vendar mislim, da nisem nobenemu nič dolžan...del športa so tudi poškodbe ali bolezni, zato je potrebno računati na to, da marsikdo sploh ne štarta, pa tudi če celo leto ne gre na eno samo vaško dirko...maratonov je vsako leto veliko in še bo priložnosti v prihodnosti...tako, kot na kratke proge, želim biti tudi na maraton dobro pripravljen (tukaj sem videl, da je to še bolj pomembno...) in žal trenutno nisem... :evil: :--(
Drugače pa Tae, hvala za dobre ideje glede priprave na maraton...vidim, da imaš že stvari dobro naštudirane, tako, da mogoče si tudi ti že pripravljen, da se preizkusiš v maratonu, pa mogoče potrebuješ, tako kot jaz samo spodbudo od koga... :) :roll:
Drugače, pa Kovit, upam, da se nisi pripravljal na maraton samo zaradi tega, da mene prehitiš, verjamem sicer, da ti je to bil dodatni motiv, ampak vseeno... :shock: :roll:
Trenutno nisem še popolnoma zdrav, tako, da lahko sedaj tukaj pišemo in filozofiramo kolikor želimo... :), vendar to ne bo nič spremenilo... :nono:, ker tudi če bom čez nekaj dni že zdrav, časa za resno pripravo na maraton ni več dovolj... :( :evil:

E stara kluka, kaj naj ti rečem...seveda sem se lotil teh mojih resnih priprav več ali manj zato da bi se malo naganjala... to je res...no ampak nič zato.
Nič ne zamerim...
Glej jaz vse skupaj jemljem za čisto zafrkancijo in hec, ki me potem motivira na treningih.
Je pa res da si prehitro vrgel puško ...in za kazen boš šel meni za vodonošo... :D
Kolikor vem,........ kadar se Boris nekaj odloči, da bo zelo težko spremenil,popustil v svoji odločitvi.Odločil se je, da ni pripravljen na LJ maraton, ima slabe občutke, poškodbo je verjetno že saniral, vendar tu mu še nekaj manjka....tisto pikico,ki mu hodi malo viška...za tisto bo že sam ugotovil, kam jo mora dat. :wink:
Mi lahko še tako pametujemu, mu dajemo nasvete, spobudo, navijamo za njegovo drugačno odločitev. :clap: ......vendar odločitev bo vsekakor samo njegova, vsak sebe najbolje pozna, ve kolikor lahko in kolikor zmore.
Ko bo pripravljen.....ga bomo videli, slišali in brali :laola
Boris, ne pusti nas predlogo čakat.......srečno :laola
 ton
Špela, pri tvoji kilometrini prehlad tri tedne pred tekmo ni resna ovira. Pocajtaj se in če bo še čas, opravi tazadnje treninge in mirno na štart. Srečno!
 kovit
tae napisal/-a:Jaz letos nisem prijavljen na LM (zaradi cene in moje pripravljenosti), vseeno pa sem pripravljen plačati do 20,00 EUR za kakšno štartnino, če bo kdo, ki jo ne bo uspel prodati dražje.

Prodam štartnino... :D
ne ne , veš kaj , zdaj ko je Obi popustil pod psihičnim bremenom bom pa tebe izzval na polovico no lahko tudi na maraton ...ti sam povej če se upaš :D
 spela*
ton napisal/-a:Špela, pri tvoji kilometrini prehlad tri tedne pred tekmo ni resna ovira. Pocajtaj se in če bo še čas, opravi tazadnje treninge in mirno na štart. Srečno!

Hvala, ton, bom poskusila imeti v mislih te tvoje besede.
ton napisal/-a:DejČe mi v drugem krogu nisi na okrepčevalnici v času za pod 3:00...

oho, jaz bom v drugem krogu sigurno na okrepčevalnici v treh urah :!:

na tridesetem kilometru :clap:
 kovit
ton napisal/-a:Dej, stari, enega si že strl, zdaj boš še drugega. Če mi v drugem krogu nisi na okrepčevalnici v času za pod 3:00...

A takole hitro se tole mladino stre? :)
Tae je bolj tako tako kar se teka tiče...upam da bo zagrabu za vabo in ga počim na polovici potem pa istim tempom dalje in sem pod tri :D in svizec ...
5. Kaj lahko še storiš do maratona?
- Začni jesti hrano z nizkim GI

Tae, a resno misliš, da je že sedaj (slabe tri tedne pred maratonom) potrebno prilagajati prehrano?

Mislil sem, da so pomembni zadnji dnevi, morda zadnji teden, ali je to res bolj dolgoročna zadeva?

Pa še to: nizki GI, to so verjetno testenine v vseh oblikah. Ker testenine ponavadi z nečim polijemo, me zanima, koliko se ukvarjate z vplivom "dodatkov" na "pravo hrano"?

Verjetno bi bilo dobro ta vprašanja v zvezi z dolgoročnim vplivom prehrane na uspeh maratona odpreti v novi temi?
Uporabniški avatar
 tae
Obivankenobi napisal/-a:Drugače pa Tae, hvala za dobre ideje glede priprave na maraton...vidim, da imaš že stvari dobro naštudirane, tako, da mogoče si tudi ti že pripravljen, da se preizkusiš v maratonu, pa mogoče potrebuješ, tako kot jaz samo spodbudo od koga... :) :roll:

Ko se bom jaz odločil za maraton, se bom nanj pripravljal celo leto. Dokler ne bo polovička pod 1:20, niti ne razmišljam o maratonu. Če to ne bo nikoli, tudi maratona ne bo.
Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:Prodam štartnino... :D
ne ne , veš kaj , zdaj ko je Obi popustil pod psihičnim bremenom bom pa tebe izzval na polovico no lahko tudi na maraton ...ti sam povej če se upaš :D

Stari, zrihtaj mi štartnino za dvajsetaka, pa se vidiva na štartu.
Uporabniški avatar
 ris9
Pa saj nebi pisal v to temo, ker vas po večini ne poznam oziroma vas sploh ne poznam ampak vseeno. Ne vem kaj delate tako "kunšt" iz tega maratona, sploh če je za vas prvi (tudi zame bo letošnji prvi). Enostavno, ko se človek prvič poda na maraton si vzame precej rezerve v planih oziroma jih sploh ne dela (na glas seveda, ker v mislih ima vsak želje in plane). Če bo čas 20 minut pod mislečim planom pa pač bo, saj je ja to prvi maraton. Itak pa vsak ve koliko je sposoben preteči na 10km, na 21km, na 30km... in iz tega nekje si oblikuješ tempo, ki se ga poizkušaš držati in če je to prvi maraton si ta tempo postaviš z zlato rezervo, vsaj jaz razmišljam tako.
Itak pa se ne gre kdo bo svetovni prvak ampak se gre za to, da odtečeš svoj prvi maraton. Za postavljat ne vem kakšne čase bo lahko še drugi, tretji ... Mislim, da če se ti prvi "zagravža" potem tudi drugega verjetno ne bo, tako da le veselo na 42km pa bo kar pač bo. Važno je da celotno traso odtečeš, se "spoznaš" še na tej razdalji in se poveseliš v cilju, ker si PRVIČ pretekel maraton.
Če pa pač zdravje v zadnjem tednu pred LM ne dopušča maratonske razdalje se pa "prepišeš" na polovičko in greš tja vsaj na dober trening.

Je pa to moje mnenje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA