Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 jedrnat
Polar RS800CX 21.047km (torej pogrešek 51m).
Nazadnje spremenil jedrnat, dne 23 Okt 2011, 23:21, skupaj popravljeno 1 krat.
 BorisS
Moj Polar je nameril 21,2 km (s footpodom), me pa zanima, kje točno tečejo tisti, ki grejo dva kroga: tečejo 2x skozi cilj ali po prvem krogu nadaljujejo direktno po Slovenski do Aškerčeve ?
Uporabniški avatar
 raf
Dajte ne bluzite, da je napaka. Razdajlja je po idealni liniji točna do metra natančno. Mi je lani ero razlagal na teku istra po srcu ,kako umerjajo progo. se morajo ene parkrat prevoziti , da dobijo na vseh mertivah razdaljo v toleranci mislim, da manj, kot pol metra narazrn.
vse garmine polarje in te zadeve si vržite v smeti, če mislite, da merijo točno, ker pač ne in tu ni napaka proge, ampak gre napaka na račun gozda, visokih stavb in cik cak tekanja......
edini uporabne podatke na tek urah je čas in meni je razlika bila samo tri sekunde napram uradnemu času in razdalja je bila 42, 53 km pri 410. :--
 enid
Wega napisal/-a:Organizator naredil napako? Dajte no.

Definitivno je bila razdalja od oznake 21. kilometra do cilja namesto 98m več kot 200m. Preverite na svojih GPS-jih tisti, ki ste označevali (lap) kilometre. Ali pa, koliko vam je GPS pokazal od 20km do cilja. Namesto 1100m jih bo preko 1200m. PREVERITE!!

Moj GPS je imel do 21 km le cca 0,5% odstopanja (je kazal 100m preveč), od oznake 21km pa je pokazal do cilja še 245m namesto 98m.
Uporabniški avatar
 klatez
Poznavanje omejitev, ki jih imajo naprave na vaši roki, vam bo omogočilo lažje življenje... Sicer ne vem, koliko točno je izmerjena proga v LJ, ampak verjamem, da je organizatorjev namen, da je točna.

Vsi GPS-si in footpodi imajo svoje omejitve. Fajn je, če jih poznamo in razumemo. Pri FR 310 imam jaz nastavljeno tudi polje, kjer je izpisana natačnost sprejema. Običajno je okoli 6 m, včeraj na štartu je bila 11 m. To pomeni, da je lahko zabeležena točka toliko m stran. Zakaj: štart je bil med visokimi zgradbami, bila je gužva (ura na roki pa v tej gužvi), bilo je oblačno...

Vsekakor vpliva na natančnost GPS sprejemnikov vreme (oblačnost), visoke zgradbe, gozd in pa vojaške akcije ZDA.

Evo nekaj slikic včerajšnje natančnosti FR 310 (pa nisem bil pijan, da bi zaradi tega vijugal):
Slika Slika

Slika Slika

Seveda pa tudi ne tečemo idealni liniji (na začetku zaradi gužve, potem zaradi okrepčevalnic, poškodovanega cestišča,...).

Včeraj v LJ mi je FR 310 nameril 42,69 km, pred tremi tedni tedni v Budimpešti pa 42,67 km. V preteklosti je bil malo bolj natančen FR 405, FR 305 pa je nameril podobno. Zato jaz pri izračunu željenega tempa na maratonu upoštevam ta pribitek.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA