Poznavanje omejitev, ki jih imajo naprave na vaši roki, vam bo omogočilo lažje življenje... Sicer ne vem, koliko točno je izmerjena proga v LJ, ampak verjamem, da je organizatorjev namen, da je točna.
Vsi GPS-si in footpodi imajo svoje omejitve. Fajn je, če jih poznamo in razumemo. Pri FR 310 imam jaz nastavljeno tudi polje, kjer je izpisana natačnost sprejema. Običajno je okoli 6 m, včeraj na štartu je bila 11 m. To pomeni, da je lahko zabeležena točka toliko m stran. Zakaj: štart je bil med visokimi zgradbami, bila je gužva (ura na roki pa v tej gužvi), bilo je oblačno...
Vsekakor vpliva na natančnost GPS sprejemnikov vreme (oblačnost), visoke zgradbe, gozd in pa vojaške akcije ZDA.
Evo nekaj slikic včerajšnje natančnosti FR 310 (pa nisem bil pijan, da bi zaradi tega vijugal):

Seveda pa tudi ne tečemo idealni liniji (na začetku zaradi gužve, potem zaradi okrepčevalnic, poškodovanega cestišča,...).
Včeraj v LJ mi je FR 310 nameril 42,69 km, pred tremi tedni tedni v Budimpešti pa 42,67 km. V preteklosti je bil malo bolj natančen FR 405, FR 305 pa je nameril podobno. Zato jaz pri izračunu željenega tempa na maratonu upoštevam ta pribitek.