Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Oooo, zdaj pa celo sebe najdem na fotki ... :wink:
Jap, lep vikend so nam pripravili sosedje: obilo toplega sonca in tek s takim razgledom, da me še danes morska bolezen daje. :lol:
Masaže na plaži pa sploh ne morem prehvalit. :D Nikakor nisem razumela hrvaško, ko mi je fant z zlatimi rokami :oops: skušal dopovedati, da sva končala in se lahko dvignem ... :shock:
Skratka tisti bon za 5 EVR popusta pri startnini za drugo leto bom skrbno spravila. Sumim, da mi bo še prav prišel ... :laola
S*, spet podiraš rekorde? --> Zadnjič spremenil S*, dne 28. 11. 2011, 18:49, skupaj popravljeno 4 krat. :rol:
Najprej čestitke vsem ki ste včeraj laufal v Crikvenici! :clap: :clap:

Po 1 tednu megle sem se tudi jaz odločil da grem na (zame še zadnji letošnji) maraton v Crikvenico kjer nas je pričakalo:
- obilica sonca 8)
- veliko znanih TF obrazov (lepo vas je blo spet vidt) :TF)
- super testeninka :beer:
- in seveda tek po ravni progi ob morju! :lol:

S tekom sem zelo zadovoljen (čeprav je čas najslabši letos), saj mi je prvič letos uspelo sestavit maraton brez večje krize! :D
Tako kot pred tednom v Palmanovi, tudi tokrat nebi spreminjal ničesar (če bi šel še 1x).

Še zahvala našima šampijonoma - mucu in žabcu za spremljavo vseh 42,195km! :cast: :cast:

Zdej mam pa dost maratonov (za letos)! :mrgreen:
P.S.: Danes je musklfiber nekoliko drugačen kot običajno... :)
Uff še zdej kr ne morm verjet, da smo ga pretekl...in da danes hodim po stopnicah :lol:
Še en lep sončen vikend je za nami in res bi bila velika škoda, če se ne bi odpravili v Crikvenico že v soboto...smeha in čvekanja itak ni manjkal...TF okupacija :wink:
Pred štartom še sprememba dolžine iz polmaratona na maraton...se me kar hitro prepriča :lol: ...čeprov priznam, da me je mal skrbel, če sem sposoben odtečt še en podoben tempo kot v LJ...tle se morm tudi jaz še enkrat zahvaliti Piji, ker mi je z njeno pomočjo noga izdržala cel maraton brez težav. :clap:
Vse pohvale tudi hotelskemu osebju, ker temu se pa reče luksuz...iz sobe po stopnicah direktno na štart in iz cilja, z liftom se ve, direktno pod tuš :wink:
Proga vse prej kot ravninska ampak je vseeno lepo ko srečuješ znane nasmejane tekaške obraze ob morju...seveda pa tudi navijačev ni manjkalo.
Peter (5r002), Matej (žabc) in jaz smo skupaj začeli in skupaj prišli (nasmejani) v cilj...hvala obema za odlično družbo in še enkrat iskrene čestitke Žabcu za PB !!! :clap:

Na koncu še zaslužena "jota" in podelitev, kjer smo Slovenci pobrali kar zajeten kupček stopničk in sigurno se drugo leto spet srečamo...na polovički :wink:
Čestitke še enkrat vsem za odlične rezultate in enkratno družbo...TF pa itak zmaga!!! :laola

p.s. fotke sledijo samo tehniko še poštudiram :wink:
https://picasaweb.google.com/1047535581 ... gvK3n--FcQ
Naj še jaz, kot srečni dobitnik štartnine maratona v Crikvenici napišem par besed.

Ta maraton si bom zapomnil kot maraton presenečenj. Že to, da sem bil izžreban je bilo veliko presenečenje in v tem stilu se je nadaljevalo. Ob prevzemu štarne številke, smo ugotovili, da sploh nisem prijavljen. Magična beseda »Ero« je rešila vse težave in ob 10. sem bil na štartu. O »ravninski« progi je že veliko napisanega zato bom dodal le čestitko vsem, ki ste na tej progi uspeli popravit PB. Še nikoli nisem tekel na progi z obratom in prav zanimivo je bilo ko smo se srečevali s tekači pred in za nami.

V cilju zadovoljen z rezultatom in prijetno presenečen, ko sem na semaforju videl da sem 3. v kategoriji. Super, pa je tudi meni enkrat uspelo!!! Neverjetno!!!
Ko sem vrnil čip in so mi natisnili »Certifikate« (kaj so Hrvatje naredili s svojim jezikom raje ne bi tukaj) sem bil ponovno presenečen. Ne da sem 3. temveč 2. v kategoriji. Ja to je pa prav zares super. Medtem, ko smo jedli enolončnico in sem ogledoval »Certifikate« sem ugotovil napako v priimku. Glede na to, da takšnega rezultata dolgo, dolgo spet ne bo, sem se odločil, da grem v prijavno službo in prosim, da popravijo priimek. Ko sem dobil nov »Certifikate« presenečenje, da te kap. Sedaj nisem bil več 2. ampak že 1. v svoji kategoriji. Poizkušal sem razložiti, da je verjetno nekaj narobe saj sem bil še 10 minut nazaj 2. Pa so me potolažili, da sem pač tako dober in da tukaj ni kaj. No to pa je rezultat, ki ga nisem niti sanjal.

Ko ogledujemo ta »Certifikate« ugotovimo, da namesto SLO piše GER. No, to pa res ne gre, da bi na certifikatu za prvo mesto pisalo da sem Nemec. Torej še enkrat nazaj. Gospod za pultom me pozdravi z »Zar opet ti!« Evo mene, opet ja. Punce (nemke) so na hitro natisnile nov cetrifikat in še preden sem stopil skozi vrata sem videl, da niso nič popravile. Torej nazaj za pult. Evo mene, opet ja. Še enkrat popravki, print in evo, imam certifikat na katerem piše kdo sem od kod sem in to , da sem prvi v svoji kategorijo. Ja to je pa res lep, kaj lep, sanjski in nepričakovan dosežek.

Počakamo na razglasitev in ne boste verjeli. Novo presenečenje. Drugo mesto v kategoriji M45 je dosegel Miran Nagode. Drugo mesto??? Saj je na semaforju in na »Certifikate« napisano, da sem prvi. OK Stopim na oder za zmagovalce in počakam, da vidim kdo bo prvi. Ko je na oder stopil Mirko, sem začudeno pogledal, saj se mi je zdel na moč podoben tekaču (št, 10), za katerega sem bil prepričan, da sem ga prehitel. No ko mi je povedal svoj čas je bilo takoj jasno, da je zmagovalec on in da gre za napako v računalniku.

Pa tukaj zgodbe še ni konec. Res ne bi bilo lepo od mene, da naokoli kažem »Certifikate« z napačnim mestom uvrstitve, zato sem šel v prijavno službo še enkrat. Evo opet ja. Gospa za pultom ni imela nič s tekmovanjem zato sem moral počakat na gospo v ozadju. Kar lep čas sem čakal in ko sem prišel na vrsto mi je gospa v ozadju povedala, da moram stvari urediti z nemškimi dekleti v ospredju. Počakam na nemiki in jima poizkušam dopovedat, da bi rad »Certifikate« s pravilnim rezultatom. Vse kar smo se uspeli dogovoriti je bilo to, da je vzela moj nepravilni »Certifikate« ga strgala in vrgla v koš. Zanjo je bil problem rešen, jaz pa sem še kar čakal in čakal in čakal. Ker sem kar stal tam, ji je kapnilo, da me očitno ni razumela in je prosila enega od fantov naj me vpraša kaj bi še rad. Brez težav sem mu v angleščini razloži, da rezultant na mojem »Certifikate« ni pravilen in da čakam da mi natisnejo pravega. Ko je to prevedel v nemščino sem po več kot pol ure čakanja končno le dobil »Certifikare« na katerem je pisalo kdo sem, kaj sem in kakšen rezultat sem dosegel.

Na poti do avta sem ogledoval težko pridobljen »Certifikate« in glej ga zlomka. Na listu piše, da sem tekel za klub Fekaslu FOR. Me je že zamikalo, da bi šel še enkrat nazaj, pa so me moji spremljevalci potisnili proti avtomobilu in v sončnem zahodu smo zapustili Crikvenico.

Ja tek je bil lep, pri organizaciji pa bi se dalo še marsikaj popraviti. Ker nas je bilo več takih, ki so bili presenečeni nad »nepričakovanimi« rezultati, bo morda še kdo kaj napisal.
:arrow: za prvič pohvalna organizacija :arrow:
:arrow: trasa konfiguraciji primerna :arrow: (privilegij čiste ravnine si je nekoč vzel Jezus, ko je hodil po morju...ko stopiš na kopno, nimaš šanse) :mrgreen:
:arrow: Bravo :Fslo in bravo :TF) :arrow: Prvič za udeležbo in drugič za rezultate :!:
:arrow: moje poročilo... http://vencelj-sportnik.blogspot.com/20 ... enica.html ... :arrow: dobra in ne prva lekcija (dovolj si star in lahko bi teorijo prenesel tudi v prakso) :hello:

za TF iz Crikvenice, vencelj... :wink: :lol:
Ja, moj drugi polmaraton v tednu dni se je glede na vse ravnine z naklonom na tej dirki ... :lol: :lol: :shock: :oops:, kot je obljubljal organizator... :roll: :oops: izšel z novim PB-jem... 8) :D, pa tudi sem se zelo približal željenemu času...1.20... :shock: :oops:, kar si še pred nekaj časa nisem upal niti sanjati... :ignore: :nono: :shock:...
Drugače sem pa sam tek začel rezervirano, ker sem slutil, da me čaka razgiban teren... :shock: :evil:, veliko tekačev je bilo pred mano in šele po nekaj km oz. prvem obratu sem začel počasi prehitevati ostale tekače, tako, da sem nekje na 8. km ujel Staneta, ga na hitro povprašal, če ima s seboj kaj cvička... :beer: in ker je rekel, da ima cviček s seboj, sva se zmenila, da v cilju... :toast:, zato sem zadovoljen :lauf: naprej, na 10. km sem imel čas cca 38.30, zato sem upal, da ne bo preveč klancev in da bi ujel željeni čas 1.20... :shock:, ampak sem delal račun brez krčmarja, saj je bilo klančkev še kar neki, pa tudi od 11. km dalje sem tekel praktično sam... :--( :evil: :), no, vseeno sem poskušal držati tempo, saj sem v daljavi ves čas videval skupinico z MatjažemV, ki pa je bila vseeno prehitra, da bi se ji kaj bolje približal... :( :oops:, nekje na 15. km me je prehitel en tekač iz Bovca... :shock: :oops:, kar me je kar malo zaskrbelo, da mi ni hitrost preveč padla, ali pa da bi celo zašel v večje težave...vseeno mi kriza ni trajala dolgo, tako, da sem nekje na 18. km tekača iz Bovca prehitel nazaj in pred seboj opazil Petrovčiča iz AK Pivka, in sem upal, da se mu bom približal, zato sem poskušal dati vse od sebe...trud se mi je obrestoval, saj sem mu prihajal zmeraj bližje, kar je opazil tudi on in poskušal pospeševati, vendar sem vseeno uspel cca 200 m pred ciljem priti mimo njega in v hitrem teku končati dirko... 8) :D
Moj Garmin je zopet suhoparno spremljal moje tekanje... http://connect.garmin.com/activity/131367766
Jaz tudi mislim, da je bila organizacija za prvič čisto ok...stojnice z vodo ter ostalimi zadevami so tudi bile pogosto, čeprav jih jaz praktično nisem rabil...sicer ne razumem, zakaj ne rabim več nobenega gela ali česa podobnega...
V glavnem preživel sem zelo lep sončen dan, v dobri družbi :TF) :clap: :toast: ter se zadovoljen vrnil v prestolnico... 8) :wink:
Čestitke vsem za odlične rezultate ter uvrstitve... :clap: :laola :cast:, v soboto me pa čaka dirka v Štanjelu v hudi konkurenci, tako, da tekaški počitek zaenkrat še ni v planu... :shock: :oops: :wink:

p.s.: pa hvala vsem za slike... :clap: :D
Obivankenobi, morava malo poklicati najinega prijatelja Kovita, da si ogleda tvoje nove rezultate. Že sedaj začni razmišljati, da ga drugo leto ti izzoveš v maratonu in mu napoveš ravanš s časom pod 3 urce.
tae napisal/-a:Obivankenobi, morava malo poklicati najinega prijatelja Kovita, da si ogleda tvoje nove rezultate. Že sedaj začni razmišljati, da ga drugo leto ti izzoveš v maratonu in mu napoveš ravanš s časom pod 3 urce.

Tae, si me pa kar malo presenetil s tole idejo... :shock: :oops: :roll:, res je, da sem sedaj precej popravil rezultat v polmaratonu... 8) , vendar vseeno mislim, da je maraton čisto ena druga pesem... :lauf: :nono: :ignore: in brez ustrezne priprave se ne bi več prijavil na zadevo (še vedno nisem pozabil LM-a), je pa pri meni glavni problem, kolikor veš, število tekem na leto (letos sem jih naklepal že 44), pa se ne gre samo za tekmovalnost, ampak tudi za način zabave ter :piti: :TF) :clap:
Ja nč, bom vidl, kaj mi bo prineslo 2012, pa se bom potem odločal... :roll: :), kaj več pa lahko rečeva jutri na :toast: 8) :wink:
Obivankenobi napisal/-a:Ja, moj drugi polmaraton v tednu dni se je glede na vse ravnine z naklonom na tej dirki ... :lol: :lol: :shock: :oops:, kot je obljubljal organizator... :roll: :oops: izšel z novim PB-jem... 8) :D, pa tudi sem se zelo približal željenemu času...1.20... :shock: :oops:, kar si še pred nekaj časa nisem upal niti sanjati... :ignore: :nono: :shock:...

Čestitam! :clap:

Upam, da ne boste potem ugotavljali, da so vam naprave namerile le 20 km ... :lol:
spela* napisal/-a:
Obivankenobi napisal/-a:Ja, moj drugi polmaraton v tednu dni se je glede na vse ravnine z naklonom na tej dirki ... :lol: :lol: :shock: :oops:, kot je obljubljal organizator... :roll: :oops: izšel z novim PB-jem... 8) :D, pa tudi sem se zelo približal željenemu času...1.20... :shock: :oops:, kar si še pred nekaj časa nisem upal niti sanjati... :ignore: :nono: :shock:...

Čestitam! :clap:

Upam, da ne boste potem ugotavljali, da so vam naprave namerile le 20 km ... :lol:

Špela, hvala za čestitko... :clap: :cast:, drugače pa so to progo baje izmerili nemci in ima ustrezen certifikat... 8) :D , pa tudi moj Garmin je po dolgem času spet usklajen z napisano razdaljo... :shock: :roll: :D :wink:
Mejdunej, v Crikvenici je bilo res lušno. Upam si trditi, da smo vsi potihem pričakovali, da bo treba pogoltniti vsaj kakšno grenko v zvezi z organizacijo, ampak kar se mene tiče, je vse štimalo. Očitno se je pri posameznikih kaj tudi zapletlo, brez tega menda ne gre.
Z užitkom pretečen maraton, malo vlekli so se mi edino kilometri od zadnjega obrata do cilja. V drugem krogu je bil "severni krak" daljši, prisežem :wink:
Okrepčevalnice so bile lepo založene, na tisti na mostu (menda tam okoli 30. km) so poskrbeli še za dobro voljo, simpatičen, neskončno zgovoren gospod mi je v čaj stisnil pol limone, me ogovarjal s Kiki (eeee, moja Kiki, evo, stavit će ti čiča limun pa da vidiš....zapamtit češ ti taj fris...itd) in poskrbel za nekaj nasmejanih kilometrov, ki so sledili. Tam nekje se je (s krči, predvidevam) mučil Radolca, ki mu žal nisem mogla pomagat, čeprav je omenjal nekaj v smislu "užgi me" ali tako nekako.
Moram omenit še to, da je bilo na štartno-ciljnem prostoru na rivi postavljenih veliko stojnic s kulinaričnimi dobrotami, medom, raznimi pecivi, vinom - prav lepo je izgledalo.
Še glasbena skupina, ki je poskrbela za zabavo po podelitvi, je bila čisto po mojem okusu - preigravanje muzike v stilu The Pogues-ov in The Dubliners-ov je v kombinaciji z dobrotami z žara in kriglom :toast: čista desetka. Samo Andrej ni hotel plesat :( . Itak.
Bravo organizatorji :clap: , Crikvenica se je izkazala kot prijeten gostitelj, še pridemo :D
Basen o Kobilicah gre takole:
Mala Kobilica je »vedrila« pri babici.
Večja Kobilica pa je bila odločena preteči še tretji letošnji maraton. Priprave so potekale v skladu z okoliščinami in ne po pravilih pred dolgim tekom. To pomeni, da si je privoščila preveč hrane in si ob tem zadovoljno drgnila svoja (za)krilca. V nedeljo je za zajtrk spet v sebe spravila enormno količino hrane. Pa kaj zato, si je modro brundala v brk. Kilometri so minevali hitro, mudilo se ji je, kot gospej dreji v pesmi ».. ne delavski avtobus se vedno mudi….«. Prehitevala je sotekmovalce, preskakovala ovire, sem in tja uporabila še svoja krila oziroma energijo za boljši tempo. Kar naenkrat je, ko se je že drugič zagledala v klanec na v začetnem delu proge, pomislila, da ji gre tek prehitro od nog in da verjetno ne bo uspela priti do konca. Na kilometru številka šestnajst si je mirno dala misliti, saj je samo še toliko do cilja. Dva kilometra kasneje pa je ji skozi celico krenila drugačana misel: »Matr, a še tolk je do cila!«. Teko je odskakljala še nekaj sto metrov, se še zadnjič okrepila na mostu pod viaduktom in mirno, brez kakršnekoli slabe vesti, nadaljevala počasi v hoji do cilja, se medtem zapletala v pogovore. Domačini bi jo klmalu zvabili na pivo, pa se ravno ni pustila prepričati. Mirno je pristopicljala v ciljni prostor.
Nauk(i) te basni :
- Kobilica naj bo pozorna, kaj in koliko poje teden pred dolgim tekom
- Kobilica, ne začenjaj prehitro
- Kobilica, naj te prjatli v petek ne zavajajo s pivom
- ……….
Niso jo pa dajali nikakršni krči, bolj je bila zaposlena s svojim razmišljanjem :!:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA