Pravočasna objava trekinga na straneh TF je zelo pomembna in tako se nas je tokrat zbralo na Knapovski kar pet kameratov. Jaz sem že vedel kakšna pot nas čaka in sem se veselil Semjulovih razlag in opisov poti ter drugih zanimivosti iz knapovskega življenja.
Kaj kmalu, že v Kurji vasi, sem se odločil, da naredim video zapis. Zaenkrat pa le nekaj fotk
https://picasaweb.google.com/1154537905 ... povska2011Vreme nam je bilo dokaj naklonjeno. Sam začetek je bil »sportski lagano« in kmalu sem se začel čuditi, zakaj mi zateguje meča v krčevito kepo. Vedel sem, da bo popustilo in tako je tudi bilo. Naš ciljni čas je bil okrog 8 ur in ni se nam preveč mudilo. Klasika je bila obisk pekarne v Hrastniku, na Mrzlici pa smo jo popihali kar brez postanka do lovske koče na Podmeji. Malo posedimo in se okrepčamo in spet naprej. Noge so se ohladile in v petah je začelo rahlo boleti. Vedel sem, da bo ponehalo takoj, ko se ogrejem in res je, da sem se motil. Zaradi bolečih pet sem se držal bolj zadaj in z odmerjeno razdaljo spremljal ostalo ekipo. Tako je nekako šlo do koče na Čemšeniški planini, tam pa muzika in fešta. Jabolčni štrudl je kar razganjalo od skute. Srečko je pokazal vokalne sposobnosti, ostali smo še malo zadaj brundali in kar niso se mogli poslovit od nas, ko smo odhajali.
Iz Čemšeniške planine do cilja gre pot itak samo še navzdol. Z lahkoto smo jo odkurili dalje in seveda sem jih držal malo nazaj, saj bi sicer prišli prehitro na cilj. Čudne bolečine v petah kar ni hotelo biti konec, pa tudi tablete niso dale pretiranega učinka. Ni prijel niti placebo.
Skupščina je sprejela sklep, da naredimo še eno zimsko varianto. Se že veselim.

Iz takšne snovi smo, kot naše sanje … saj vse je v glavi, čuj