teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 Obala
V nedeljo,kosilo in večerja hkrati ob 17h, ramsteak, cel pečen krompir v pečici-v foliji s kislo smetano ali pestom ,zeljna solata..

Ponedeljek:tuna s špageti..(petršilj,česen..sirček gor)rdeča pesa v solati

Danes...krofi :-- ...spet,jah vem.. :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Radolca
ne večerjam, navadno imam kosilo okoli četrte ali pol pete ure (med delovnim tednom) :shock: včasih grem še pred kosilom tečt. tako da je glavni obrok okoli šeste ure 8)
sobota in nedelja ja pa v "naši kuhinji" itak polna dobrot, s katerimi se polnim celo popoldne, zato prav tako ne večerjam :laola
namesto hrane popijem veliko vode, pa magnezijevo tabletko skoraj vsak dan. pa me to nasiti dokler seveda na odprem omare s sladkarijami :mrgreen:
 Obala
Radolca,imaš dva v enem med tednom,kosilo in večerjo hkrati..za vikend pa je tudi pri nas tako,če smo doma..spečem kaj sladkega za po kosilu..še prej pa odtečem in to obvezno jutranji tek :)
Tekočine pijem dovolj,čaji med limona,čez vse leto in kefir,pa limonada z medom :clap:
Magnezij pa pijem tudi jaz. :mrgreen: ,predvsem pomlad poletje.

Sončka,če jem kosilo,pač prilagodim obrok zvečer,lahko je samo kaj lahkega,pa je. še sadje po vsem tem,kot tudi dopoldan..hmmm, zgleda da pojem veliko čez dan :shock: ,ah kaj saj porabim tudi veliko :--

Tako včeraj kosilo-večerja,doma narejena pica,tanka z zelenjavo(paprika,čebula,pelati-lastne proizvodnje,mocarela in tuna iz konzerve,pa malo radiča po vrhu,aja pa pivo :drink ..po vsem tem,kar nekaj kasneje pa še dve rezine ananasa,svežega.
Bila pa aktivna na svežem zraku pol dneva :lol:
Lep in aktiven vikend...
Uporabniški avatar
 MBrando
Obala; TAKO SE DELA!!!! :clap: Ne pa vsi tisti nejeverni tomaži, ki bi nonstop nekja prepovedovali, odsvetovali in te obračali. Hjooo. Sadje je zakon, domača pizza itak (obožujem, ko si sam narediš, pa fajn tanko testo da HRUSTA!!!), predvsem uživanje v kulinariki.
Ljudje so/smo že čisto zablujeni od bombandiranja informacij o prehrani iz vseh strani.

Ravno prebiram MRHA KOŠČENA (kolegici Freedman, R. in Barnouin, K.), kjer sem pričakoval dobro pro/kontra napisano študijo kot do sedaj pri večini prebranih knjih, dobiš pa tako HARDCORE servirano samo eno plat resnice, da mi po resnici povedano, gre na bruhanje. Razočaran.

Kaj za večerjo?!!? Hmmm, včeraj sem imel kozarec dobrega rdečega, Casablanco z Humpreyem, v vodoravnem položaju na kavču :lol:
 Obala
Sveža guacamole omakca,z vsem pripadajočim edino koriander lističe sem spustila,in piščančja prsa na hladno-so ostala od včeraj pečenega celega piščanca(je bil za kosilo in večerjo, zraven je bila skleda regrada s krompirjem-velika skleda) :clap: ..seveda še nekaj koščkov totilja koruznega čipsa :-- in pa :drink pivce...omakca še veže okuse v hladilniku :lol: grem preverit vsake toliko :wink:
Dober tek
Uporabniški avatar
 MBrando
včeraj list kitajskega zelja, malo koruze, košček paradižnika, dionska gorčica in kos Kranjske gaude. Nom nom
Uporabniški avatar
 MBrando
matrica: obožujem pestrost barv. Tale živo rdeča...uff, pa dodani oreščki.
Zanimivo, kajti ravno včeraj pa sem jaz imel takšen zajtrk z dodatkom ovsenih kosmičev, ter poleg jagod še kivi, hruška, jabolka. SLIN SLIN SLINNNNNNN

Večerja včeraj: zeleni čaj, kivi, 3 jagode
Danes: Domača potica, prava bela kava
 Obala
Hmmm : petek, špargi-divji, z jajčki in mlado čebulo :-- ....
: sobota, palačinke z nutelo in smetano..

za zvečer pa še ne vem... :lol:
 Obala
Torek: testenine carbonara,rdeča pesa;
Sreda: rižota z piščančjimi prsi in bučkin carpaccio(natanko narezane male zelene bučke,prelite z-v eni posodici zmešana česen,sol, poper, kis in olivno olje,ter prelito po bučkah-stoji v hladilniku vsaj 1-2 uri :mrgreen:
Danes,cvetačna juha s krompirjem in marelični cmoki :D
Bolj kasno zvečer pa še kos svežega ananasa..je bil tudi včeraj :shock:
 bobsaap
Vidim, da ga eni lepo "žgete" ob večerih. Hehe. :)

Jaz se OHjem zvečer izogibam oz. jih sploh ne jem (sem mnenja, da jih telo med spanjem ne potrebuje) ... torej:

- jajce
- tuna
- meso
- zelenjava
- ...

Ali kaj podobnega ... ;)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12