Mateja:
Iz mojih izkušenj, čeprav sem to že napisal na forumu ene prakrat. Ker si tako navdušena, ti z veseljen napišem

.
1. Prave superge so po mojih izkušnjah za vsakdnevno hojo "prevelike". Dobro pravilo je, da imaš pred palcem na nogi spredaj prostora za širino palca na nogi. Torej vsaj 1 cm. Raje več. Vem, tudi meni se je zdelo veliko. Med tekom ti noge zatečejo in superge hitro ratajo premajhne!
2. Kakšen je tvoj korak/koliko in če sploh zvračaš stopalo navznoter?!. Temu se v žargonu reče pronacija(če stopalo močno zvračaš navznoter ko je obremenjena), ali pa druga skrajnost supinator (če je stopalo zelo malo ali pa sploh ne navznoter ob obremenitvi). Mene so na tekaškem tečaju posneli in sem tudi sam lepo videl kaj se dogaja z mojim stopalom in gležnjem pri teku. To je dobra informacija za izbiro superg. To lahko nerediš tudi kjer ti je MiciM napisala. Sicer pa reklame na forumu ne bom delal, imaš pa na netu precej ponudnikov, ki tako storitev za meli denar nudijo. Se izplača po mojem mnenju.
3. Širina superge. Osebno imam zelo široko nogo in mi večina superg ne paše. Dolgo sem se mučil in končno našel nekaj kar me ne tišči in se pučutim udobno. POmoje to ugotoviš s kilometri in z oblikovanjem lastnih preferenc.
4. Občutek, ko so osnove ok. To je stvar kolimetrov in izkušenj. Prej ko slej boš ugotovila kaj ti paše in kaj ne. Tako boš tudi vedela kaj od superge želiš in kako to tudi relativno hitro ugotoviti pri probavanju.
Žal je malce treba investirat in se najt. Kot povsod v življenju. Jaz bi sedaj najraje kupil ene 3 pare mizunk. PRej sem se mučil. Še najbolj z ozkimi adidas. Asics so bile super ampak sem šele s parimi teki s mizuno ugotovil, da so bile tudi asics za mojo plavutko preozke:-).
lp,
Miha