teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 MBrando
Včeraj: Rženi in črni kruh, domača skuta z različno vmešanim sadjem; v enem delu malo banane, v drugem malo pomaranče, v tretjem sočna nektarina, zraven pa velika skleda PROJE mmmmmmmmmm

Danes: Moj domač graham kruh, skuta vmešana z hruško, skuta vmešana z sočno breskvijo, skuta vmešana z kutinovo čežano, velik škaf SEKE.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
bobsaap napisal/-a:150g skute (pasirane), 30g ovsenih kosmičev, 30g pšeničnih otrobov, 20g kokosove moke, 1 merica wheya, malo kazeina (da zgosti vse skupaj) in pol deci mleka ... POPOLN ZAJTRK (zame). :)

Pa dober tek! ;)

Woow, to pa je zajtrk spoštovanja vreden.
Naj bo danes veliko priložnosti, da se uporabi duhovno posojilo te moči za najvišje dobro v okolju.
 ixTilen
Jaz že kakšno leto prakticiram isti zajtrk. Verjetno ni popoln samo meni paše :)
Skuta + ovseni kosmiči + žlica marmelade ali banana ali kako drugo sadje za okus + voda da ni pregosto, mikser in gas :drink
Uporabniški avatar
 MBrando
Nazaj h klasiki: Skleda ovseno/rženih kosmičev, nektarina, 1/4 ostanka banane od včeraj, hruška, mala jabolka, 1/2pomaranče, marelica, skuta, 1/2 male šalčke jogurta, semena/oreščki.
 no.vo
Kokr zgleda sem edin, ki za fruštek velikokrat jem kruh, salamo (kakršnokoli) in sir. Pa kakšne kumarce zraven... In kafe - brez tega ne gre :D

Zgleda, da je nekej narobe z mano :roll:
Uporabniški avatar
 pajo
no.vo napisal/-a:Kokr zgleda sem edin, ki za fruštek velikokrat jem kruh, salamo (kakršnokoli) in sir. Pa kakšne kumarce zraven... In kafe - brez tega ne gre :D

Zgleda, da je nekej narobe z mano :roll:

Ne. Zakaj le? Kaj slabše tečeš na ta račun? Dober tek.
Uporabniški avatar
 MBrando
no.vo: NITI NE! Uživaj..hvalabogu. Kruh je nekaj najbolj posebnega in žal premalo spoštovanega kar obstaja.
Z moje strani in glede na to da ga sam pečem, je kruh najbolj spoštovana dobrina doma. Kot otrok je...saj sem zraven od samega nabiranja sestavin do končnega izdelka, ko ga nežno zavijem v krpo in ga dam hladiti, da pridobi tisto fino, mehko a še vedno hrustljavo skorjico.

Pri meni je tak, da me včasih držijo cel teden kosmiči in se jih ne najem, spet drugi teden pa jem popečen kruhek in mi sline tečejo od tu do Čateža.

Danes za dobro jutro:
Moj domač graham in ržen kruh z semeni, domača Tinjska skuta z vmešanim sadjem, semeni na en del popečenih kruhekov; na drugi del pa skuta in na vsak kruhec dugačna marmelada. Grozdna, kutinova ter marelična.
Kot spremljava pa šalca sadnega čaja.
Uporabniški avatar
 jac
uf en kup dobrih zamisli tu... samo ne vem , koliko časa recimo ti MBrando porabiš že samo za izdelavo zajtrka in koliko potem, da še poješ... sam namreč zjutraj takoj precej težko jem - goltam :mrgreen:
Tudi časa za izdelavo zajtrka si ne vzamem... In od kod vam vse te ideje? Jaz polovco stvari sploh ne poznam kaj so in kako zgledajo o čemur govorite/pišete :mrgreen:
Morda pa samo jaz malo čudno gledam na vso to komplikacijo okoli hrane. Sem pač mnenja, da moramo jesti vsega po malem... Tudi kakšne maščobe, tudi čokolado, tortice, svinjski kremenatlc, obaro, golaž, odojka, klobase, segedin....njamiiii :mrgreen: :mrgreen:

Če bi mi pa kdo pripravil to kar ti stalno melješ MBrando, bi pa kaj od tega poskusil...hihii... slišati je zanimivo... a se morda bolj strokovno/poslovno s tem ukvarjaš? :clap:
Uporabniški avatar
 MBrando
Jac: Tvoje vprašanje v božjih ušesih :D . Žal, ampak se ne ukvarjam s tem poklicno. Ciljam pa v tej smeri, nekoč, ko bom "VLKI" :lol:

Eni si vzamejo čas pivičko, spet drugi za konjak in cigaro, tatretji za nakupovanje in zaključkom dneva ob kafici, jaz pa si vzamem čas za zajtrk in za vso logistiko, katera je potrebna da si naredim kar si pač naredim.
Brez predpriprav traja pri meni zajtrk, nekje med 40-60min, so sicer izjeme, katere so redke a se zgodijo. Ampak RES si nikoli ne vzamem manj časa kot 30min čistega zajtrkovanja!
Predpriprave pa včasih tudi vzamejo 15min; recimo ko si privoščim FOIE GRAS. Takrat pač traja, ker si še narežem pravo barvno paleto zelenjave, zavrem čaj, popečem baquetto and so on and on.
Zajtrk mi je najpomembnejši del dneva, del meditiranja, moja dušna zadeva in stvar katera nato definira moj celoten dan.
Kosilo je za mene, kot za ene zajtrk. Včasih kompliciram in delam zadeve katere vzamejo celo jutro, da se skuhajo, spet drugič mi vzamejo 15min (solata + polovička kranjske ali hrenovke). Odvisno od volje in časa.

Hehe, rad kaj tudi drugi ponudim. Nikoli nisem rekel, da človek pri meni ni dobrodošel za čaj in moje domače kreacije. Vedno na zalogi vsah dvoje vrst domačih sladkišev :D

Danes: 4 kosi domačega pirinega kruha, domača skuta, marmelada, 1 kos rženega kruha, slano fra.maslo in med z oreščki + velika skleda rožičevega mlečnega napitka :clap:
 Obala
Češnje za zajtrk po teku so po 3 tednih zamenjale fige in marelice,ter breskve, kar tako z drevesa zgodaj zjutraj(z marelicami še kak teden tako,fige pa tja do pozne jeseni) potem pa sledi še moj "običajni" del,ovseni kosmiči ali pa kruh z medom in putrom,kefir..bela kava.. :clap:
Uporabniški avatar
 lonely
Ups...vaše smešne zajtrke,kosila in večerje...raje objavljajte v VEGE objave.
Namreč,tle so tudi normalni ljudje,ki niso navezani na vaše skute in kosmiče...3 krat dnevno.
Razumite...po svoje :?
 Obala
Hmmm, smešne,ker!???
Vega ali ne,zajtrk imamo al pa večerjo kakšno pač imamo glede na čas ali sezono...in kaj komu paše...aja pa nisem ne veganka ne vegetarijnka sem tudi mesojedka ali ribojedka..moti pa me samo če mi kdo gleda v krožnik :-- pa razumi..
Aha,če pa že hočeš, da zadovoljim tudi "normalne" :jutri bo prasence-odojek za kosilo,zdej pa ne vem če anj napišem še en kup čebule in paprike in paradajza..aja, ups sem v napačni temi.. :roll: ker ne govorimo o kosilu :lol:

In mimogrede,tudi ne tečemo vsi enako..hitrost,dolžina..pa obujemo različne superge,pa imamo različne švic majce ali pa sploh ne,pa tečemo z gatami ali pa ne :--

Dober tek vsem skupaj..in lep večer :D
Uporabniški avatar
 lonely
Obala...tvoje objave,glede hrane,so mi zelo všeč,da ne bo pomote. :?
Zajtrk je ham and eggs ..kavica..pivo ali gosti sok :D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA