prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 StaraKost
.....za to, kar si navedla, NOBENO. Merjenje utripa zaradi ugotavljanja porabljenih kalorij je totalno brezveze. Sploh ne vem, če ima kdo kaj koristi od tega, posebej od fat burning zone, ker je ta fat burning zona odvisna od naše kondicijske pripravljenosti, oziroma adapriranosti organizma na napor in posredno efikasnosti izrabe maščobe kot glavnega goriva tudi pri utripih, ki so daleč nad področjem kot jih predvidevajo standarne fat burning zone, bilo katere ure.

Tudi če imaš uro, kaj ti pomeni to, da veš, da si na primer v eni uri porabila okoli 500-600kcal. Vedno mi se zdelo smešno to računanje zaužitih in porabljenih kcal, ker je oboje izračunamo približno, čeprav imamo pripomočke in formule. Prav zaradi tega je še vedno najboljše merilo počutje, tehnica, ogledalo, malo zdravega razuma in upoštevanje par osnovnih pravil pravilnega prehranjevanja.

Če že potrebuješ uro, potem vzemi uro z GPS, da ti bo merila razdaljo in hitrost tako pri teku, kot pri rolanju ali kolesarjenju.
Uporabniški avatar
 mare
O kako prav imaš, stara kost. Ta industrija in trgovci so nas tako zaslepili, da mnogi mislimo, da se sploh ne da več teči brez računalnika na roki. Jaz vse večkrat za spremembo pustim vso navlako doma in tekam iz čistega užitka.
Uporabniški avatar
 jedrnat
rokbr napisal/-a:@jedrnat in @zomirp: hvala vama. bom premislil o teh dveh rešitvah.

kaj pa mislita/e o polar rcx5? se bi splačal nakup? prebral sem, da omogoča le štiri vnose za intervalni trening ter da nima altimetra.... :?

Altimeter, ki ga RS800CX ima je zelo uporaben feature. Jaz sicer nisem neki gorski tekač, ampak mi je altimeter fajn, ker je potem motivacija za tek po gričkih večja (ko po teku gledaš višine, vzpone in spuste). Me je sicer mikalo, da bi prešaltal na RCX5, pa sem se preveč navadil na altimeter.
Uporabniški avatar
 jedrnat
zomirp napisal/-a: Jaz sem imel 8 let polar 625X, pa me je začelo motit stalno menjavanje footpoda na različno obutev.

To z RS800CX ni več problem, ker imaš lahko v spominu nastavitve za 3 copate in 3 kolesa.
 zomirp
jedrnat napisal/-a:
zomirp napisal/-a: Jaz sem imel 8 let polar 625X, pa me je začelo motit stalno menjavanje footpoda na različno obutev.

To z RS800CX ni več problem, ker imaš lahko v spominu nastavitve za 3 copate in 3 kolesa.

Nastavitve imaš že v uri, senzor moraš pa vedno zamenjat. Meni veliko pomeni, da je vse (razen merilca srčnega utripa) sedaj v uri sami. Pa jo lahko uporabljam za kolesarjenje, tek, gorništvo, smučanje, jahanje... Pa konec koncev ura mi je za razliko od garminov še lepa.
Uporabniški avatar
 StaraKost
...potem si kupi RCX5 ali RS800cx s Polarjevim GPS in ne tekaškim senzorjem in imaš stvar rešeno, tudi višinometer. Uro pa lahko uporabljaš kot normalno uro, GPS senzor pa takrat ko ga potrebuješ.
 masaja
Jaz sem si pred kratkim kupila Garmin FR110 in sem super zadovoljna, res pa, da me ne zanima toliko utrip in kalorije, kot jo imam bolj za samo motivacijo in zato, da po teku z užitkom pregledam pretečeno traso na netu in malo ˝analiziram˝ hitrost itd - vse na zelo amaterski ravni seveda.

V glavnem, meni je super zato, da približno vidim, koliko km pretečem in recimo, da ko že mislim zaključit s tekom, vidim, da imam recimo 9,32 km, si rečem, evo, gremo se pomatrat in do 10km tečt najhitreje, kolikor morem.. Malo sama sebe preizkušam in mečem na finto :twisted:

In seveda mi je ura tudi lepa, taka sivo roza :D
 pomaranca_
Živjo,
Po razmišljanju sem se tudi jaz odločila, da nabavim eno uro, da bom malo dobila občutek koliko lahko pretečem. Uro bi imela zato, da mi računa razdaljo in hitrost.
Gledala sem te Garminove FR110. Pa me zanima kakšna je razlika med tema:
http://www.mimovrste.com/artikel/4050022114/q=GPS/sportna-ura-garmin-forerunner-110-crno-siva
http://www.mimovrste.com/artikel/4050022215/sportna-ura-garmin-forerunner-110-hr-crno-rdeca-moska

Hvala za pomoč :)
Oznaka HR pomeni merilec srčega utripa. Dražji ga ima, cenejši pa ne. Druga pa ne vem. Mogoče bodo drugi kaj več povedali.
Uporabniški avatar
 polpiskra
Zdravo pomaranca_!
Razlikujeta se (če ne upoštevam barve) samo v paketu kaj dobiš zraven. Pri dražji je še zraven pašček za merjenje srčnega utripa. Če potrebuješ uro samo zato
Uro bi imela zato, da mi računa razdaljo in hitrost.
paščka ne potrebuješ. Jaz pas uporabljam.
Lp.
g.
Uporabniški avatar
 tabonir
zomirp napisal/-a:
the_L_borko napisal/-a:Kaj pa pravite na sunnto ambit?

Jaz sem z njim zaenkrat zelo zadovoljen.

Kako dolgo ti zdrži baterija?
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA