Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 pajo
Če sem iskren ...nič novega. Saj glede vremena. Ker polži nismo ljubitelji tekih pogojev za tek moram priznati, da je bilo kar vroče. Drugače z samim tekom zadovoljen. V začetku tekel z Simono in nato nadaljeval sam naprej. Načelom a zadovolje z svojim tekom. Če ne bi 2x pobiral štartne številke in jo 3x nazaj gor dajal bi bilo še hitreje. Drugače pa za 3 minute hireje kot lani. Se še vidimo. :D Organizatorji dobri -poskrbeli ša za tuširanje komur je pasalo in dodatno vodno postojanko.
Čestitke vsem, ki ste se znašli na štartu, ker vem, da je bilo še bolj vroče, kot v Bohinju dopoldan..... Ampak pogoji so za vse enaki in pač se prilagodiš ter malo spustiš tempo in gre vseeno do cilja......
p.s.
čakam poročilo Ksenije
Super izpeljan tek, bil sem prav prijetno presenečen - bil sem namreč prvič. Vročina je bila kar huda, ampak tako pač je poleti :D Zato pa je bilo dobro poskrbljeno za vodo in tuširanje ob poti, tako da vsa zahvala organizatorjem.
Številke so pa res kar letele z majic, jaz sem jo večino poti nesel kar v roki. Nekaterim pa jih ni uspelo pravočasno ujeti, tako da jih je nekaj ležalo tudi na tleh.
Kakorkoli, fin tek, žal mi je le, da je edini v Zasavju. Lahko bi imeli še kakega :)
Drugo leto pa se spet vidimo v Zagorju :D
Vse je enkrat prvič - uradno moj prvi javni tek na kaki organizirani tekaški prireditvi :D Hm, kaj naj rečem, preživel in pretekel sem, pa čeprav se mi je zadnjih 500 m zdelo kot večnost :lol: Postavljeni cilj nisem izpolnil (pod 50 min - pa čeprav presežen že en mesec nazaj), vendar se zaradi tega ne bom požrl, ker vem kje sem naredil napako :evil: Po nekem črednem nagonu in neizkušeni tekmovalnosti, sem začel seveda močno prehitro za svojo raven (3,9) in posledično na 3,5 km že izgorel. Kriza se je vlekla tam do 7 -ke, ko se je stanje malo izboljšalo (po moje tudi zaradi bližine cilja in zadostne hidracije). Svoje je dodala tudi vročina (kot je že rekel Pajo, bilo je res vroče :oops: ) ter konstanten tek po asfaltu, saj imam veliko raje trail. Zadihan niti nisem bil, vendar moči ni bilo od nikoder :( Ko sem zagledal ciljna vrata, sem še kokr se je dalo pospešil in zmomljal svojo številko zapisničarki. Da tudi meni je odpadla številka, saj se je karton ves razmočil in strgal (mogoče nalepke kot pri cici teku drugo leto ?), ki sem jo prišlepal zmečkano v roki in jo zdaj peglam doma :lol: Danes sem ok, bolečin nimam nobenih, ego se s časom bo popravil :wink: Drugače pa prireditev luštna, organizacija ok, ljudje vzpodbujajo in navijajo, vode dosti, tuš je bil, sladkarije in hrana po teku zagotovljena. Srečal sem še sodelavca, ki mi je delal družbo do starta. Vem pa in kokr ga poznam, je končal nekje pri 35 min :shock: Bravo in lp A. Sem užival ? Koncu koncev, sem, zelo. Pridem tudi drugo leto ? Zagotovo. Še žena, ki je v začetku bila rahlo skeptična do vsega tega, je uživala&navijala na polno in bila ponosna ne mene :D In kaj je boljšega od tega :wink: Prijetno nedeljo vsem, M
Tek po Zagorski dolini je bil, kot vedno, odlično organiziran. Žal spet peklensko vroče, tako da je pošteno teklo od nas. Organizatorju predlagam, da v primeru takih temperatur postavi še vsaj eno okrepčevalnico. Včeraj sem jo pogrešal med 2,5 in 6 km. Tuš je bil dobrodošla popestritev.
Zopet smo bili deležni županovega sladoleda :clap: .

Konkurenca zelo močna tako, da sem komaj priplezal do tretje stopničke v razvrstitvi po kategorijah :D. Tae mi je pošteno dihal za ovratnik, večji del proge pa je bil celo pred menoj. Štartna številka mi je razpadla in odpadla že na 3. kilometru. Predlagam, da organizator v bodoče zagotovi bolj trpežne štartne iz kakšnega močnejšega ali plastificiranega materiala. Lahko pa izdela tudi stalne številke, npr. iz tankega tekstila, ki bi jih po teku vrnili.
Čestitke vsem, ki ste tekali po tej vročini in pa seveda organizatorju :clap:
Se vidimo na 9. teku po Zagorski dolini.

Nekaj FOTK.

Lp, Matjaž
raf napisal/-a:Čestitke vsem, ki ste se znašli na štartu, ker vem, da je bilo še bolj vroče, kot v Bohinju dopoldan..... Ampak pogoji so za vse enaki in pač se prilagodiš ter malo spustiš tempo in gre vseeno do cilja......
p.s.
čakam poročilo Ksenije

Raf včeraj zvečer oziroma danes okoli 3h se je dogajanje šele zaključilo v Zagorju. Ne gre tako hitro...
tole glede številk mi je malo čudno.......do sedaj sem bil sigurno na več, kot 60 prireditvah po vsej Evropi in se mi ni nikjer zgodilo, da bi mi cifra razpadla. Res, da so bile malo zmečkane in mokre, ampak vedno sem jo pripeljal do cilja in sedaj je v arhivu.
So bile eko ali pa mogoče iz sladkorne pene?
Super je bilo :clap: . Spet srečala ogromno znanih obrazov, tega sem vedno vesela, ko grem na tek. Štartna številka mi je že na štartu delala težave, sem jo zložila, pa je na pol poti vseeno odpadla, pobirala je nisem, se mi ni dalo :wink: . Postojank dovolj, tuša sploh nisem potrebovala :shock: , tempo lepo umirjen, ker se je oglasil gleženj. Koruzna polja ravno prave višine :oops: :lol: , pločnik na koncu lepo širok in brez problema lahko tečeš (tudi bos :-- ). Organizatorji so se potrudili in za minutko pozabili na urco :clap: . Skratka, lep tek, vroče je itak vedno, prihodnje leto, če bo zdravje, pa se spet vidimo :clap: :laola .
Nisem vedel ali naj pišem poročilo ali ne. Ker pa sem že utrujal v temi pred tekmo, bom še tu mal.

- Julija 2012 nisem bil na nobeni tekmi, nazadnje pa v Celju za Dan Državnosti.
- Končni rezultat minuto slabši kot 2 leti nazaj (ne spomnim se kakšno je bilo takrat vreme).
- Tudi jaz sem številko prinesel v roki.
- Med tekmo 2x pil in vmes hodil, zato zgubil ritem, bil sem tudi totalno hin.
- Kljub klancu navzdol prvi km absolutno prehiter (3:18).
- Bistvena napaka, ki sem jo storil med tekmo, da sem prehitel Vrhunca (že, ko sem ga ujel sem si rekel: "človek drži se njegovega tempa, ker te bo drugače na koncu pobralo." Jaz bedak grem naprej in na koncu se je zgodilo točno to. Na 8. km ali še dlje me Vrhunc ujame, jaz sem bil že v upadanju, on pa v napadanju.
- Že zelo dolgo nisem bil po kakšni tekmi tako izmučen.
- HITER TEK V VROČINI ŠKODI ZDRAVJU (doma sem bil kot cunja, za nobeno rabo, samo še za spat)
pajo napisal/-a:
raf napisal/-a:Čestitke vsem, ki ste se znašli na štartu, ker vem, da je bilo še bolj vroče, kot v Bohinju dopoldan..... Ampak pogoji so za vse enaki in pač se prilagodiš ter malo spustiš tempo in gre vseeno do cilja......
p.s.
čakam poročilo Ksenije

Raf včeraj zvečer oziroma danes okoli 3h se je dogajanje šele zaključilo v Zagorju. Ne gre tako hitro...

Ksenija preživela ;) uživala v enkratni družbi, zame se je dogajanje zaključilo ob 11 zvečer, me je včeraj čakala prijetna hribovska motoristična turca... toliko od domačinke :) upam, da se vrnete še kdaj v našo dolino...
Super ! Bila sva z možem prvič, vsekakor pa ne zadnjič ! Nič me ni motilo, da bo vročina sem vedela že prej in to "pošlihtala" v glavi - vsaka čast krajanoma, ki sta me potuširala ! Prijetno presenečenje pa je bil sprejem, ki se mi je zdel naravnost veličasten, ob prihodu proti cilju ! Množica ljudi, vzklikanje, ploskanje .....hvala krajani, nepozabni ste bili !

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA