hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

uros feldin
Še informaciji za LONI in JOŠKOTA:

v Idriji bo tekel mimo tvoje domačije v petek nekje sredi dneva skupaj z Ivanom Razpetom in bo vesel vsake dobrote....

vaš Tinko je obljubil pospremiti Klemna od Vogla do Petrovega Breda v četrtek popoldne oziroma proti večeru, saj bo pri Rutkotu tudi prespal... in obeta se vsaj takega gostoljublja, kot sem ga bil deležen jaz leta 2009....

Lepo se imejta, Uroš
 pikos
Po zadnjih podatkih Klemen napada Bovški gamsovec. Mirko in Janez sta ga spremljala čez Triglav do Luknje, kjer so si pomahali v slovo :clap: Do 8. ure ga pričakujejo v koči na Kriških podih. Upam, da ga bodo punce v koči nahranile in napile. Če že Simona ni, da bi še kaj zapel :D
 _Basso
uros feldin napisal/-a:Odgovor za BASSO:

Dnevnik po SPP, ki ga žigosa Klemen, datira iz obdobja 1993-2002, ko je bila SPP najbolj optimalno in elegantno izpeljana v vsej svoji 59 zgodovini, še posebej za vse tiste, ki premagujemo SPP v enem kosu, dnevnik smo uspeli po velikih mukah dobiti po 6 mesecih iskanja in nam ga je dostavil sam generalni sekretar PZS gospod Planko in vsebuje 69 KT.

Ko si že tako natančen in pikolovski: pozabil si navesti še Koroško Rinko, Planinski muzej v Mojstrani in Škocjanske jame, Turska gora te očitno ni motila. Pa brez zamere. Rad bi zgolj rekel še to, da se Klemen ne heca in ne igra kakšnih igric.

Čemu takšen napad in oštevanje?
Koroška Rinka ali Križ sem napisal, Turska gora mi ni šla v račun in sem napisal ZAKAJ. Moje knjižice so iz 1974, 1978, 2005 pa ni nikjer identične poti...

Tvoje pojasnilo bi zadostovalo že do stavka: "Ko si že ta natančen in pikolovski..." :wink:
 uros feldin
Dnevnik po SPP, ki ga žigosa Klemen, datira iz obdobja 1993-2002, ko je bila SPP najbolj optimalno in elegantno izpeljana v vsej svoji 59 letni zgodovini, še posebej za vse tiste, ki premagujemo SPP v enem kosu, dnevnik smo uspeli po velikih mukah dobiti po 6 mesecih iskanja in nam ga je dostavil sam generalni sekretar PZS gospod Planko in vsebuje 69 KT.

Ko si že tako natančen in pikolovski: pozabil si navesti še Koroško Rinko, Planinski muzej v Mojstrani in Škocjanske jame, Turska gora te očitno ni motila. Pa brez zamere. Rad bi zgolj rekel še to, da se Klemen ne heca in ne igra kakšnih igric.[/quote]

Čemu takšen napad in oštevanje?
Koroška Rinka ali Križ sem napisal, Turska gora mi ni šla v račun in sem napisal ZAKAJ. Moje knjižice so iz 1974, 1978, 2005 pa ni nikjer identične poti...

Tvoje pojasnilo bi zadostovalo že do stavka: "Ko si že ta natančen in pikolovski..."

Kot sem napisal...brez zamere......enostavno sem imel občutek, da se je zopet našel nek dvomljivec in nejeverni tomaž, kateremu naj bi se nekaj dokazovalo.

Do leta 1993 je imela SPP 72 KT, pa potem 78 KT, pa celo 80 KT, po letu 2003 pa 71 KT in trenutno jih ima 75 KT. Vmes pa kot rečeno 69 KT - najbolj elegantna izpeljava brez konkurence.

Se oproščam, če sem bil preveč oster, ampak Klemen se preveč trudi, da bi lahko dovolil, da se ga napada. Je pa res - vsak ima svoje mnenje, forum je pač zato, da ljudje pišejo vse sorte.
Hvalabogu, pa Klemen teče zase in mu ni treba ničesar dokazovati, vsi njegovi sotekači pa lahko vidijo, kako gre to v praksi in kaj je res in kaj ni.

Sploh pa ne bom več polemiziral - Klemen namreč ta hip uživa v crkljanju osebja na Pogačnikovem domu. Zjutraj ob 6 h pride iz doline še ena legenda gorskega teka in alpinizma domačin Franci Teraž, ki bo z njim do izvira Soče.
Škoda, da razmere danes popoldne na vrhu Triglava niso bile najboljše za fotografiranje in filmanje zaradi megle. Klemena tudi precej motijo številni in veliki žulji na obeh nogah. To je ta hip edini res moteč faktor, vročina pa je tudi popustila in tudi napoved je zelo zelo ugodna.

Lep pozdrav vsem
 pikos
Klemna je danes spremljal Franci Teraž, legenda gorskega teka. Zjutraj sta skupaj odrinila s Kriških podov, preko Razorja, Prisanka na Vršič. Sledil je vzpon na najlepšo goro v Julijcih – Jalovec in spust do Koče pod Špičkom ter naprej do Koče pri izviru Soče. Tam so ga pričakali novinarji POP TV-ja, kjer so posneli reportažo. Verjetno vse, ki berete, zanima, kdaj bo prispevek na TV: jutri ob 19. uri v informativni oddaji 24ur.

Omenjali smo že, da je Klemen ožuljen, vendar do konca motiviran, da zadevo spelje do konca. S strokovno pomočjo pedikerke so mu »spedenali« noge in ga pripravili za pot do Prehodavcev in Koče pri Triglavskih jezerih, kjer ga je spremljala zmagovalka Maratona 4 občin, Špela Zupan. Tam bo danes tudi prenočil.

Jutri je na vrsti zadnji 2k, Krn. Od Triglavskih jezer do Krna, Koče na planini Razor in do vrha Vogla ga bo spremljal Nejc Kuhar. Nato pa se mu bo za pot po grebenu južnih Bohinjskih gora pridružil Martin Štendler, tudi odličen gorski tekač (bil je 2. na Maratonu 4 občin). Sami kerlci! Po planu je jutri predvideno spanje na Petrovem Brdu.
 pikos
Danes zjutraj se je Klemen oglasil v živo na Radio1. Kar tako, mimo grede :D , so ga ujeli na poti proti Bogatinskemu sedlu (ob 7:15).
 pikos
Po včerajšnjem padcu morale in dilemi nadaljevati ali odstopiti zaradi krvavih žuljev, se je danes Klemen prebudil popolnoma prenovljen. Da bi odstopil, mu ni niti na kraj pameti padlo.

Od Koče pri Triglavskih jezer do Krnskega jezera ga je spremljala Špela Zupan. Na Koči pod Bogatinom se jima je pridružil Nejc Kuhar, ki je tekel z njim čez Krn do Vogla. Od tam dalje po južnih Bohinjskih gorah pa ga je zamenjal Martin Štendler.

Za njim je že res dolga pot in zaradi pomanjkanja magnezija so se mu začeli pojavljati krči v stegenski mišici.

Sicer teče po planu, kljub krčem in hudo ožuljenim nogam. Ravno sva govorila z Urošem, ki ga skupaj z drugimi ljubitelji gorskega teka in Klemnovimi prijatelji čaka na Petrovem Brdu, kjer bo deležen masaže in počitka. Med najinim pogovorom je Klemen že privriskal.
:laola
 podbrdo
Pozdravljeni!
Kot je že zgoraj opisano je klemen v spremstvu Martina, kljub hudi bolečini v mišici Črno Prst dosegel v predvidenem času. Seveda sta ga Dorica in Jerca pstregla tako, kot si tak kerlc zasluži, z dobro joto in sladkimi palačinkami. Sam sem se odpravil na sedlo vrh Bače in naprej proti Kobli, kjer smo se prav kmalu srečali. Obilna doza magnezijevega napitka je Klemenu vlila novih moči in že smo jo urno urezali proti končnemu cilju na PB. Klemen ima res nekaj težav, drugače sploh ne more biti na taki poti, ki jo je do sedaj opravil in to v takem času. Graparski Kerlci smo ponosni, da smo mu lahko pomagali na našem delu SPP in trdno verjamemo v njega, da bo uresničil svoje sanje in dosegel cilj, ki si ga je zastavil. Če pa nebo uspelo Klemen pa vedi, da si dal vse od sebe, zmanjkalo ti je samo kanček sreče, ki je pri takih podvigih več, kot potrebna. Lepo se odpočij jutri pa veselo naprej, naj te spremlja Graparska trma vse do konca :) :laola
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA