Evo, po 7 letih sem se zopet pojavil na štartu najkrajše preizkušnje te dirke...

Sicer sem imel v planu že lansko leto, da zopet tečem tukaj, vendar mi je bolezen to preprečila...

, no letos se mi je vse izšlo bolje kot sem pričakoval...

Glede rezultata sicer nisem vedel, kaj naj pričakujem, še posebej po dveh relativno neuspešnih polmaratonih...

(Vrbsko jezero in Kočevje) v prejšnjih dveh vikendih, no vseeno sem si želel, da bi za dvajset minut izboljšal svoj 7 let star rezultat

in sem računal da bi tekel okoli 01.08h, no tudi z 1.10h bi bil zadovoljen...

, no izšlo se je pa še precej bolje, moram pa priznati, da mi je bilo tudi vreme precej naklonjeno (hladno in dež)
No, kokrkoli že na štartu srečal precej znanih, postavil se tudi nisem čisto spredaj in v pogovoru čakal na štart

Po štartu, ki je bil kar hiter sem se znajdel nekje na 8. mestu in poskušal ujeti MatjažaV...

, spredaj se je hitro oblikovala vodilna trojka (Schaubach, Švigelj, Guzelj), kmalu sem se znašel v drugi trojki z Matjažem in še enim meni neznanim tekačem...Tempo se mi ni zdel prehud, tako, da sem nekaj časa tekel v družbi moje trojke...

Po nekaj km se mi je vseeno zdelo, da se vodilna trojka preveč oddaljuje in sem pospešil, sicer sem pričakoval, da mi bo kdo iz moje trojke sledil, vendar se to ni zgodilo, tako, da sem se naenkrat znašel sam v lovu za vodilnimi...

Ves čas sem jih gledal, kar mi je dalo dodatno motivacijo, in se priganjal kolikor se je dalo...

po km oznakah sem ugotovil, da ves čas zaostajam za cca pol minute in razlike mi ni uspelo zmanjševati...

, še posebej ker je proga postajala zmeraj bolj strma...

, vseeno nisem popuščal in sem vseeno upal, da mi bo uspelo, še posebej zadnje 3 km ko sem prišel na začetek vhoda v Logarsko dolino, kjer je bilo malo spusta, tako, da sem spet pospešil, vendar mi je kmalu oz. po kakšnem km začelo primanjkovati moči (lov za vodilnimi mi je očitno vzel preveč moči, pa mogoče tudi nisem imel več prave motivacije)...
No, kokrkoli že sem s časom 01.05.40 min pritekel v cilj, kar je zadostovalo za 4. mesto abs. ter 2. v kategoriji in bil seveda zelo zadovoljen s svojim tekom in uvrstitvijo:D
Po prihodu v cilj sem imel kar malo težav z iskanjem tušev in opreme

, v deževnem oz. hladnem vrememu mi je prov pasala topla enolončnica na suhem pod šotorom, kjer sem počakal svojo boljšo polovico, ki je odtekla svojih prvih 75 km s časom 07.37h...

, tako, da Maja

še enkrat iskrene čestitke odličen tek ter zmago v kategoriji...

Čestitke tudi vsem ostalim za odličen tek oz. rezultate na vseh razdaljah...

Drugače pa lepa prireditev, tudi zelo dobro organizirana...

, edino sem pogrešal nagrade v kategorijah na najkrajši razdalji...
Lp

The real reason to run a race is to test the limits of the human heart.