Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 natasa
jan_jan napisal/-a:
natasa napisal/-a:
5r002 napisal/-a: Več info o zmagovalcu, ki je popravil rekord najdete na http://www.pure-run.de.

Če imaš v mislih rekord trase se motiš :D ... še vedno ga drži legendarni Stane Barber. Nisem pa prepričana, če je tole pravi čas 4.58, 21 iz leta 2001..... Upam,da nas Stane še vedno prebira, bo sam povedal :D .

:wink:

Rekord Staneta znaša 4 ure 52 minut in je iz leta 1993 :cast1:.

Se mi je zdelo,da je še boljši čas....sicer je pa tudi letos tekel iz Luč .....in navijal :clap: !
Nazadnje spremenil natasa, dne 04 Sep 2012, 21:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 miroR
Našel sem zanimiv članek o Stanetu Barberju :

Bos v cilj v znak spoštovanja do maratona

Šampion Stane Barber se je na startu maratona prvič pojavil leta 1990.
"Na Ljubnem je ura kazala tri ure in minuto,kar je bilo resnično hitro,če ne celo prehitro /.../ugotavljam,ali lahko pade rekord /... /žena nama je s Tomažem prinesla novico,da je Rozman odstopil,da pol ure za nama ni nobenega tekača /... / imava tako veliko prednost,da četudi omagam,se še lahko po vseh štirih privlečem kot zmagovalec v cilj /... /morda pa mi bo uspelo priteči v cilj prej kot v petih urah / ... / presenetil sem organizatorje,cilj še ni bil postavljen,le časomerilec je uspel iz avta pravočasno priteči na cilj in izmeriti čas ;
4 h 52 min 38 s /... / leta 2004 sem si poškodoval ahilovo tetivo /... / borec,kot sem bil sem vztrajal do konca,malo pred ciljem sem si sezul copate in bos prišel vanj /... / pokazal sem potrebno spoštovanje do maratona in si dokazal,da obstajajo meje v dobro našega zdravja /... / je ob srebrnem jubileju maratona zapisal Velenjčan.

Rekorder z osmimi zmagami

Najbolje doslej,kar s osmimi zmagami,je celotno traso maratona opravil Velenjčan Stane Barber.

Stane :cast1: :cast1: :cast1:

:lauf:
http://mirorezonja.blogspot.com/
Pozdravljeni vsi tekači, ki ste dosanjali svoje sanje ob teku v Logarsko. Lepo vas je bilo spremljati in opazovati vaše zadovoljne obraze. Tu pa tam sem tudi s kom poklepetal, predvsem starejši tekači se me spomnite, no tudi jaz vas. Lepo vas je bilo srečati in obuditi nekaj spominov. V tolažbo tistim, ki letos niste dosegli svojih ciljev. Maraton Celje - Logarska je avantura za katero nihče ne ve kako se bo končala. To daje poseben čar maratonu. Pohvale tudi organizatorjem in vsem tistim, ki so sodelovali pri izvedbi, res ste se potrudili.
Se vidimo naslednje leto.
LP Stane
Pozdravljeni!
Mene pa zanima naslednej, in sicer dolžine proge v preteklih letih.
Nekateri namreč govorijo, da je proga zdaj bistveno daljša kot je bila. Daljša bi naj bila na začetko v Celju za ca. 2 km in kje je bil v preteklosti cilj? Baje tudi ne na enakem mestu!

David
Uporabniški avatar
 vencelj
Prvotna trasa je bila malce krajša kot 75 km, po uvrstitvi tekme v ultra pokal pa so zaradi pravil dodali tisto začetno pentljo in tako progo potegnili na 75 km. Mislim, da je tako od (ali morda še kakšno leto prej?) 2009 :roll: :?:
Uporabniški avatar
 natasa
Še moje kratko poročilo.

Letos sem se do Logarske udeležila le Formaratona v mesecu aprilu, zato sem bila teden pred tekmo precej nervozna . Vedela sem,da se bom ob poku pištole sprostila in bo vse kot mora biti,občutek na treningih je bil odličen. Cilj,ki sem ga upala povedat na glas je bil 6:59, 59.
Štart v Celju je bil prehiter kot ponavadi, a sem se letos še prav čas zabremzala in po približno petih km padla v načrtovan tempo. Bogdan me je spremljal na kolesu od 3 km dalje in zato mi ni bilo potrebno skrbeti za nič drugega kot držati tempo. Do Mozirja je bilo super ( spremembe trase sem bila zelo vesela ), potem pa sem padla v manjšo krizo, ki je na srečo hitro minila. Vedela sem,da so pred mano tri tekmovalke in, da sta dve ulovljivi, potrebno je biti le potrpežljiv. Malo pred prečkanjem klanca čez travnik pred Ljubnem sem dohitela in prehitela Aisho, cca 200 m pred sabo pa sem že videla Rutar Katjo in jo pred klancem na Ljubnem prehitela. Tempo je bil še vedno zelo dober in za končni rezultat cca 6:45....do konca sem grizla,čeprav mi je rahel vzpon od Luč naprej "kradel" sekunde. Vesela sem bila vsake vzpodbudne besede tekačev, ki so me prehitevali ali sem jaz njih...upam samo,da nisem koga preveč prestrašila s svojim "petjem" na trenutke me je moral Bogdan celo miriti :oops: Ciljno črto sem prečkala s časom 6:53,13. Zaradi spremembe trase mi je Garmin nameril 75,9 km...če bi bilo 75 km bi se ura ustavila pri času 6:47 in moj skriti cilj bi bil zgrešen za samo 2 minuti....tempo 5:26 min/km je zame odličen in tokrat sem bila s časom res zelooooo zadovoljna...uvrstitve na 2 mesto sem pa že tako vajena :roll:. Zdaj imam tri tretja mesta in tri druga mesta...za zmago bom pa po moje mogla laufat pod 6 ur :lol:. Morda pa mi nekoč celo uspe....vsekakor se še nimam namena ustavit pri tem času...naslednje leto sigurno napadem svoj osebni rekord.

Posebej se moram še javno zahvalit mojemu možu Bogdanu,ker se je kljub odlični pripravljenosti odpovedal teku in me spremljal na kolesu....vem,da mu ni bilo lahko, zato sem ga pridno ubogala in pojedla ter popila vse kar mi je dal v roke.....očitno je pomagalo, že njegova prisotnost mi je dajala posebno oporo ter moč :heart . Naslednje leto pa do Logarske oba na nogah :D .

Se vidimo na startu v Celju prvo soboto v septembru 2013 ob 6 ih zjutraj.

:D
Uporabniški avatar
 primus
Če organizator (še) bere tole temo, ena manjša zadrega je z mojim rezultatom, sem med rezultati napisan 2x, pa med drugim tudi pod napačno razdaljo. Sem vse razložil v mejlu :)

Kdo morda ve še za kakšno fotogalerijo razen te, na uradni strani?

primus
No sem se končno zbrcal do kompa :hack: , je mal cajta že mem :bum:

Najprvo bi čestital vsem Nam :TF) :laola :juhuhu: :cast1: :Fslo , Vam, organizatorjem, Slovenski vojski, gasilcem, ZŠAM jevcem, policistom in ostalim udeležencem, ki so doprinesli letošnji bolj mokri Logarski tekmi. Predvsem pa se zahvaljujem ženi Bernardi :heart , da je bila poleg in prevažala - prenašala naju dva ceu cajt.
Seveda se morava zahvaliti z Vandrovcem tudi vodji organizatorju Odonu :cast1: , ter stotniku Zidarju iz Slovenske vojske :cast1: , da so nama dovolili štartati ob 04:00 uri zjutraj v Celju :lauf: :driver: :lauf: .

Tkole je blo: Lani je pač padel dogovor :rol: da letos grem z Vandrovcem povandrati celotno traso, spomladi sva se malce slišala in trenirala vsak po svojih močeh in zmožnostih :clap: ……malce si zamižite pa probejte tečt, da bo lažje razumeti njegove treninge ob Savinji, na morju, na tekalni stezi in še kje :cast: :cast1: :juhuhu: :ignore: .
Sreča je bila na najini strani, da se je vse poklapalo od zdravja in nepoškodb :clap: , pa tudi vremena, ki nama je čisto odgovarjalo, ter prevandrati celotno 75tko.

Ko sem malce brskal po googlu :hack: , mi je ta ata namignil datum Ivanovega rojstva- Abraham ga letos novembra 2ga bo obiskal in če ga tko pogledaš je po mlajši videt, po pa to sešteješ se pa glih zgliha s tole traso 75 km :laola , tko kt men za 40 pa 400 km takrat ko je Boltezova ekipa organizirala Trans Slovenija :juhuhu: . Vandrovca pa najbolj spoznate skozi tele z na12 strani :hello: :hello: [ http://www.zveza-slepih.si/rikoss/rikos ... 1_2011.pdf on je pa res CAR :Fslo :FO: :argue: :clap: :cast1: :hello: :hello:

Zvečer pozen spanec in zgodnje vstajenje ob 2 uri, :rol: naštimal vse v avto, glede na obete je bilo precej cunj in superg za oba , če bi res padal :--( , na srečo vseh je bilo ugodnejša varianta vremena. Spotoma pobereva še Vandrovca, pa naprej na štart, z zamudo 25 minut sva štartala. Še dobro, ker sva ujela še Leskovarjevo Sonjo - AISHO :cmok: , ki je tudi že prispela z Gorice, tako da naju je »poštartala« pa sva šla veselo na delo……sem ga sprobal malce zmesti :-- kje sva že…… :nono: :nono: …ma se Vandrovc ni dau…….ma vse naštudiran u nulo…… :driver: :hehe: ..tle ob Savinji. Kot je že v navadi organizatorja :lol: je trava lepo pokošena bila, med lužami sva se šla Ladice potaplat :rol: , da nisva nagazila kakšno mino »lužo«, bilo je prov fajn tema, mir, oznake so bile dobro vidne. Prva okrepčevalnica se je ravno prštimvala ko sva prišla tja :piti: , sva že dobla porcijo še snemal so naju, pa hajd dalje pod mostove čez mostove pr Garantu pa že PRVI tekači :laola sva jih koj spodbujala, sami znani pa neznani so mem letal…….
Carsko :juhuhu: je bilo vse VAS fante in punce videt pa srečat, vmes… :juhuhu: .se mi je to prvič zgodil……k sm pa bl usred al pa zad ponavad….
Letuš okrepčevalnica, legende Transa Slovenije :TF) so bile na dosegu pa smo se pozdravli, se preobujem pa greva z Vandrovcem v svojem tempu, tek hoja pa mal zajebancije :hehe: za sprostitev…..okrepčevalnice se kar vrstijo, vmes s kakšnimi :TF) malce podebatirava in pa seveda vsakega vspodbujava. :clap: .povprašava zglede težav… :hello: ICE POWER ma zmeri cajt de pomaga :hello: pa smo ga jim pomoči potrebnim namazal, kot naju dva tut. Fajn je blo tiste dečve dožvet pa so naju pofočkal…..detajli so za naju…kakšen Laški požirek se mi ni izmaknil med potjo, večkrat, pa ostale TF jevce……..hudo dobr
Tko proti koncu nama pride nasprot Žan :rol: iz okrepčevalnice na vhodu v Logarsko, ki ga je spremljal ene 4x pred leti in sta imela tudi zelo dober cajt tam 7:44 nekje je bil najhitrejši….. CARSKO :lauf: :laola
Mi je bilo v čast spoznati ga, pa še Borisa, ki ga je tudi spremljal nazadnje…prov fajn smo se podebatirali, pa seveda prganal, da nebi cajt ušu nama…….pa sej cilj vidu pa sva preVANDRALA tole letošnjo…..hvala vsem k ste naju spodbujali, sej sva midva tud vračala pa mazala zadnje tekače in tekačice je pomagal….so bli pred nama pol. ODON naju je pričakal na CILJU in pripomogel k hidraciji… :beer: :toast: :cast1: :beer:

Takole se je dogajal letos, preverjeno je :hello: :cast1: :hack: :hello: : da je trava zmerej pokošena tam ob Savinji, da so okrepčevalnice obložene tudi za tazadnje maherje , še župco se je dalo dobit, seveda z določenim limitom poslovanja, maserji in maserke so tudi še na voljo bili, prav tako pa tudi tuši Slovenske vojske s toplo vodo. :hello:

Hvala vsem, ki so kakorkoli sodelovali in pomagali pri organizacji in gibanju. :laola :heart
Čestitke vsem, ki ste dosegli svoje čase, Ti NIČINŠE NEKAJ pred leti, Nataša si čisto drugačna sedaj…. :-- Robocop srečo maš :cast:
Bilo je res CARSKO vse tole dožvet….Pa še mal informacij o CARJIH. Aja Vandrovca smo po še damu odpeljali, da je bila zadeva strokovno zaključena.

CAR :nono: :hack:
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Za druge pomene glej Car (razločitev).
Cár je bil naslov slovanskih vladarjev od Ivana Groznega dalje. Prvi ruski car je bil Peter Veliki, ki se je leta 1721 sam okronal za carja Rusije.
Države, ki so jim nekdaj vladali carji
• Rusija
• Srbija
• Bolgarija
Tole sem mislu povedat… Se pa mejte še naprej fajn... tekaško…..carsko…..seveda v majhnih stvareh je to bolj dosegljivo… :juhuhu:
Prijavljen na 75km :)
To bo moj prvi "pravi" tek in imam par "butastih" vprašanj.
Pritrditev številk ? dobiš kaj zraven al se je treba znajt ?
Trasa je dobro označena ? je treba bit pozoren al lahko "možgane na pašo" ?
Kako je s parkiranjem na startu ?

Lp
Coldinside napisal/-a:Prijavljen na 75km :)
To bo moj prvi "pravi" tek in imam par "butastih" vprašanj.
Pritrditev številk ? dobiš kaj zraven al se je treba znajt ?
Trasa je dobro označena ? je treba bit pozoren al lahko "možgane na pašo" ?
Kako je s parkiranjem na startu ?

Lp

Za pritrditev številke dobiš knoflce. Pritrdiš na prsni del majice.
Trasa je dobro označena, vendar je treba biti pozoren. Možgane daš na pašo v cilju.
Glede parkinga ni problema, te usmerijo redarji na parking.
Kje pa imaš tista butasta vprašanja? Kar vprašaj 8)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA