prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
 asvi
Pozna kdo kakšno tujo speltno stran kjer dostavljajo tudi v slovenijo po možnosti brezplačno. Pa da imate že izkušnjne z nakupom
Uporabniški avatar
 miciM
No, pa naj še jaz dodam. Res, da jaz uporabljam več znamk copat, ampak sem pa dobila za "sprobat" ASICSove zelooooooo lahke copate

GEL LYTE 33, in sem jih dobila v tanajvečji vročini, zato sem sklenila, da z njimi odtečem Nočno Ljubljanico, kar bo pa bo :D in je bilo. Nad copatom sem bila zelo navdušena saj je bilo z njim tekanje po mestu zelo lahkotno, odzivnost dobraše nad časom sem bila navdušena, glede na to, da spada med minimalistične pa tudi drugi dan nisem imela problemov z "muskelfibrom". Mislim, da bo ta copat dobodošel za vse, ki bi se radi poizkusili malo bolj v stilu bosonogega teka, oziroma na poti do tja :D

Želim vam veselo tekanje
Bom probala dodati še slikco, ko najdemnekoga,ki zna limat slikce gor

:wink:
 anaoxa
Sem čisto nova tukaj :) , tečem eno leto in imam copate SALOMON CROSSMAX NEUTRAL 11SS L11800500, sem kar celo oznako napisala. Copati so v redu, tečem tam nekje 30-40 km na teden mešano asfalt- gozdna pot, moti pa me, ker imam normalno številko čevljev 42, copate rabim 43 in sploh ne dobim ženskih copat :( . Avtomatsko moram v vsaki trgovini gledati moške copate, jaz pa bi vseeno imela rajši ženske, saj so lepše barve, zgledajo manj glomazno, ..., saj veste ženske smo ženske:) . Kaj menite o tem problemu?
Uporabniški avatar
 dejc
Nohte na nožnih prstih postriž... :lol:
Uporabniški avatar
 čara
anaoxa napisal/-a: Avtomatsko moram v vsaki trgovini gledati moške copate, jaz pa bi vseeno imela rajši ženske, saj so lepše barve, zgledajo manj glomazno, ..., saj veste ženske smo ženske:) . Kaj menite o tem problemu?

No, meni pa "ženske" barve niso všeč in prav bentim, ko so ženski modeli v rožastih, viola, rdeči, rumeni....Komaj sem se sprijaznila s črno/rdečimi Asics copatami (pa saj bodo kmalu blatne-s tem se tolažim).

Hec pa je, da na nogi boljše občutim ženske modele in tudi boljši korak imam v njih in se mi zdi, da so bolj trpežne na nek način, prilagojene mojim širokim bokom in zato drugačni obremenitvi stopala kot pri moških.
 matesch
Prve tekaške korake sem naredil z Nike copati, okoli 10 let nazaj. Ko sem se resno posvetil teku, sem kupil copate Asics kayano 13 in od takrat drugega kot ASICS ne kupujem.

Model 1110...1170 (ja, tekel sem na vseh :clap: ) uporabljam za izteke ( med 6 in 14km) hitrost teka med 4.00 in 4.20min/km , tempo teke in pa tudi fartleke. Odvisno od razpoloženja in težavnosti treninga. Uporabljam jih za asvalt ali pa "moj" PST (zbit pesek). Uporabljam ga tako poleti kot pozimi.
Kayano13,14,16: copati, na katere me vežejo lepi spomini, saj sem z njimi naredil prve tekaške kilometre. Copati so zelo blaženi. Ker se pa je moja tehnika skozi leta izboljšala ter tako spremenila (že dolgo ne stopam več na peto, ampak je težišče na sprednjem delu stopala) so mi copati postali pretežki in jih ne uporabljam več. Zamenjal sem jih z modelom 2160
2160, 2170: copat, katerega zaradi dobrega blaženja uporabljam za dolžine (14 do 36km), hutrost teka med 4.15 do 4.30, ko pa čutim, da so stopala utrujena jih pa uporabim tudi za počasne izteke (to se sicer zgodi redko). Podlaga so gozdne poti, asvalt, makedam... Copat je dobro blažen, ni pa pretežak. Seveda ga uporabljam tako poleti kot po zimi. Sneg ni bil še nikoli ovira. 8)
gel DS TRAINER14,15,17: ta model uporabljam za intervalne treninge na stadionu, tudi tempo teke in fartleke. Z njimi sem odtekel tudi že nekaj polmaratonov. Copat je dovolj lahek hkrati pa ima še vedno nekaj blaženja. S trainercam tečem po tartanu, makedamu, asvaltu, tako poleti kot pozimi.
Racerke, že kar stare, sem si nabavil za maraton, mislim da štiri leta nazaj. Dober copat, sem jih pa zamenjal za
HYPERSPEED; lahki, odzivni copati, katere uporabljam samo za tekme: 10, 21, 42, redko kdaj pa za kakšne res hitre intervale na stadionu. S hyperspidkam sem v Barceloni letos tekel 2.36,40. Imel sem jih tudi na letošnjem ljubljanskem maratonu, kjer so se v mrazu dobro odrezale. Tudi mokrota mi ni naredila oz.pridelala ničesar, torej brez žuljev :D
Bom pa verjetno po letošnji sezoni zamenjal model in probal kaj drugega, nagibam se k asics TARTHER, ali pa pa DS sky speed. Malo zaradi same spremembe in pa tudi zato, ker bi rad probal malo trši copat, da bom še hitrejši :clap:

Upam da bo zgoraj napisano komu v pomoč pri izbiri.

Enkrat asics vedno asics :laola
 Zmajcy
Prej dolga leta za po ravnem, asfaltu: Nike Air Pegasus (dokler niso prišli ven z novim čudnim modelom)
Za tek v hrib: Salamon Wings (super, ampak kar dva para sta v dobre pol leta razpadla)
Po novem:
asfalt: Brooks Glycerin
hribi: Asics Fuji Attack gtx. Z obojimi zaenkrat nadzadovoljna. ;)
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA