Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 janezs
Zdravo
Odlocili smo se, da gremo prehodit K24. Zaceli bi v Crni ob 21h, sli bi v smeri urinega kazalca. Trenutno so zainterisirani : Hoja - Helena
Kristjan K.
Skitek S.
Janez
Pred startom si lahko ogledamo 15' film o K 24 Lp.
Uporabniški avatar
 skitnica
Pa smo zopet pred eno težko preizkušnjo. Vreme ravno ni najboljše , zato upam da vsaj deževalo ne bo. Se dobimo v Črni pred hotelom Krnes vsaj pol ure pred 21 uro , če hočemo videt še film o poti K24.Kar se poti tiče bi pa po mojem bilo najboljše štartati proti Uršli gori.
Uporabniški avatar
 skitnica
Včeraj smo se odpravili na pot K24 v naslednji postavi: Stočko Janez, Skitek Štefan, Gomilšak Srečko, Fritc Križanič Helena in Kristian K. Pot smo začeli v torek ob 21h:04', končali pa v sredo ob 18h:43' vsi razen Kristijan K., kateri je pot končal na planini Vodule. Torej smo za pot potrebovali:21h:39'. Poročilo sledi.
Uporabniški avatar
 janezs
Lep pozdrav vsem, ki vam K24 nekaj pomeni.
Danes smo koncali, kar smo sinoci zaceli. Noc in dan sem prezivel v cudoviti druzbi. Vreme nam je dobro sluzilo. Pri "Likofu" se nam je pridruzil G. Saveli, ki je "kriv" za te uzitke na poti lahko beres tudi za marsi koga nepozabno trpljenje.Jaz sem sedaj ze doma v Celovcu, ves znoj je ostal v kopalnici. Pocutm se kod, da nisem to prehodil.LP. Tudi nas sofer si zasluzi pohvale saj je nas dobro razvajal.https://plus.google.com/photos/115716222052982162515/albums/5795217217701463345
Janez
Nazadnje spremenil janezs, dne 04 Okt 2012, 20:04, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 skitnica
Poročilo s poti K24

V torek 02.10.2012 se nas je zbralo v Črni pet pohodnikov, namenjenih prehodit pot K24.Na pot smose podali: Stočko Janez, Skitek Štefan,Gomilšak Srečko, Fric Križanec Helena in Kristija K. Štartali smo ob 21h:04'. Na uršlo goro prispeli ob 23h:27', Smrekovec ob 03h:00', Raduha ob 08h:17', Olševa ob 12h:04', Peca ob 16h:38' in Črna ob 18h:43'. Vreme med potjo je bilo kar vredu, tu pa tam se je pojavilo malo megle, kar je vidno tudi na slikah. Med potjo smo nabrali tudi nekaj jurčkov, katerih je bil zelo vesel naš spremljevalec Aleš.Pot je predčasno zaključil Kristijan K na planini Vodule zaradi bolečin na podplatu. Janezu je bila to 23 ponovitev, meni 6, Helena in Srečko pa sta opravila pot prvič. Posebna zahvala gre Alešu,ker nas je spremljal.

https://picasaweb.google.com/1117352879 ... tober2012#
Nazadnje spremenil skitnica, dne 05 Okt 2012, 07:59, skupaj popravljeno 2 krat.
 hoja
Še moje poročilo o K-24.
Želja se je v meni porodila že maja, vmes so bili razni pogovori,na trenutke se je v meni porodil dvom,da za to pot še nisem pripravljena. Še v prejšnjem tednu sem kolebala: dva kroga GM4O ali K-24? Po sobotnem 8-urnem šihtu na Planini,je padla odločitev,da se spopadem še s 24-urnim šihtom.
V torek zvečer nas je pet pohodnikov štartalo v Črni. Prvi km so bili lahkotno pretečeni,v zraku je bila pozitivna energija in že je pet lučk poplesavalo po poti na Uršljo.Tu nas pričaka megla.Sledi spust, vmes pogovori in smeh.Ura teče,mi z njo,km se nabirajo.Na Smrekovcu se okrepčamo,družbo nam delajo koze,potem pa kolona ena po ena in gremo.Jutranji svit počasi ,a vztrajno prežene noč.Vmes svoje romanje zakluči Kristjan, ostali štirje nadaljujemo.Pred vzponom na Raduho krajši postanek,in že je strmina hočeš-nočeš klonila pod našimi koraki.Na vrhu vpis,slika za arhiv in spust v dolino.Na kmetiji nas čaka dopoldanska kavica in čaj,pri nadaljevanju poti pa gobe.Z višin nas kliče Olševa.Takemu klicu se ne da upreti,na našo srečo smo se mi uspešno uprli strmini.Sonce nas je dodatno grelo,ob pogledu na Peco, ki nas je še čakala,mi je postalo še malo topleje.Spust je za nami,nadaljujemo z interesno dejavnostjo-gobarjenje,pred Kumrom nas pozdravi še gad.Zadje okrepčilo pred vzponom na Peco,ki je kljub utrujenim nogam hitro minil,na vrhu pa val navdušenja in čas ze razglede.Ostal nam je še spust,ki se je kar malo vlekel,zadnji asfaltni km pa so bili pretečeni,kot da smo šele pričeli s treningom.Prihod v Črno smo ovekovečili s fotografijo z gospodom Savellijem.
Skupni čas 21ur 39minut.
Pot je bila zaključena brez krize-hvala Janez in Štefan za vodenje. Posebna zahvala tudi našemu šoferju Alešu in hvala Srečkotu za prevoz in odločitev v zadji minuti.Lepo je deliti nove izkišje z ljudmi,ki čutijo podobno. Verjamem,da bo tudi Kristjan enkrat napisal podobno zgodbo.
Kot sem danes že nekomu napisala-bil bi greh neponoviti ta krog.
Prepričajte se sami!
Lp Helena
Uporabniški avatar
 MAKALU
Bravo Helena in fantje :clap: lepo je spremljati 24- urne dogodivščine na poti, kjer že vzpon na en sam vrh ni kar tako, vse v enem dnevu pa " čelado dol ". Tako smo govorili v soboto na osem urnem šihtu na Planini nad Vrhniko. Osem vzponov na osem urnem šihtu, čez tri dni pa K - 24 :laola nič ni treba besed...

LP Andrej
 klas
čestitam za podvig :clap:
Uporabniški avatar
 markor
Iskrene čestitke vsem!!
:laola
..še posebej pa tebi, Helena! (sem že pozimi na šentiljski vedel, da si "iz pravega testa".. :clap:
 hoja
Vsem hvala za čestitke.
Letos sem spoznala črko "K",do konca abecede je še daleč, ko bi le prišla do črke "T" :wink: .
Lp Helena
 matej-jethro
hoja napisal/-a:Vsem hvala za čestitke.
Letos sem spoznala črko "K",do konca abecede je še daleč, ko bi le prišla do črke "T" :wink: .
Lp Helena

Bravo Helena in ostali del ekipe :clap: K-24 je dejansko lepa odskočna deska za napredovanje po lestvici :D Hoja, želim ti uspešno in srečno pri pisanju naslednjih ultra zgodb :wink:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 32

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA