Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
Glede na to, da je tek potekal že 20. leto, si zasluži malo več kritičnosti.

Dobro na tem teku zame:
+ Blizu je
+ Poceni štartnina
+ Čipi

Slabo na tem teku zame:
- Nobene konkurence (premalo reklame, nobenih nagrad, povprečna organizacija)
- Nobenih kilometrskih oznak
- Narobe izmerjene proge (13 km = dejansko 12,2 km, 21 km = dejansko 19,6 km)
- Nobenih "praktičnih spominkov"
- Nobenih pokalov ali praktičnih nagrad za najboljše
- Enake medalje za absolutne uvrstitve in uvstitve v kategorijah

Kakorkoli, jaz sem tekmo vzel za zadnji dolgi tek pred Ljubljancem. Kljub izredno majhnemu številu tekmovalk in tekmovalcev, se nas je vseeno dovolj zbralo iz Tekaškega foruma.

Zaradi druge jutranje kavice pred štartom in obiska intimnega prostorčka v bližnji gostilni, mi je zmanjkalo časa za ogrevanje. Hvala bogu nismo začeli prehitro. Na cca 2km sem ujel in prehitel Obivankenobija, pred njim sem bil do 5 km, kjer me je ujel in krepko prehitel. Vendar pa sem se mu pred 12.-im kilometrom že precej približal (on je tekel na 12 km razdalji, jaz pa na 19). Kakšen bi bil najin rezultat na koncu, ne vem, vendar se mi zdi, da ga je rešil naš predčasni obrat. :D (jaz sem mislil, da bomo šli skupaj do cilja, potem pa ostali naredimo še en manjši krogec). Po obratu sem ostal popolnoma sam, pred mano nikogar, za mano tudi ne, zato mi je tudi tempo padel. Na koncu zadevo zaključil s povprečjem 3:54, s čimer sem čisto zadovoljen, glede na to, da je bolj malo asfalta.
Uporabniški avatar
 Sončka
Zbrala se nas je lušna druščina, do medalj smo prišli celo tisti, ki sploh nismo tekli. :-) Lep dan, kakšen štos je padel, kavica in odpujsali smo jo domov. Čaj je bil odličen, pa sadje, pa napolitanke ... Midva z Raziskovalcem, ki sva športnika po duši, sva seveda na tek iz Črnuč prišla z avtom. :? Je bilo pa zato več časa za ogrevanje v gostilni. To bo to.
Uporabniški avatar
 andrejl
Za razliko od tae-ta bi razen pomanjkanja konkurence težko našel še kakšno stvar, ki me je motila. Mogoče to, da so na enem daljšem delu proge manjkale označbe. No, niti niso manjkale, samo toliko časa jih ni bilo, da sem sem že ustrašil, da sem kje zgrešil.

Še najbolj pa sem bil navdušen nad obilico sadja. Precej bolje, kot kakšna pašta.

Sam se vzel tek kot mali test pred LM (kot tudi večina, se mi zdi), tako da ostalih zadev nisem pogrešal.
Prvič tekel na tem teku... :shock: 8), s svojim tekom še kar zadovoljen :roll: kljub temu, da sem se prvih 5 km "šparal" :oops:, mi je v zadnjih 2 km začel preveč padati tempo, tako, da so stopničke za nekaj sekund splavale po Savi:evil: in tako zopet pristal na 4. mestu v kategoriji... :bum:
Konkurenca sicer maloštevilčna, vendar vseeno huda... :shock:, še posebej konkurent Tae je pokazal, da je v odlični formi... :clap:
Drugače se pa glede same organizacije strinjam z predhodniki, še posebej glede označbe proge na nekaterih mestih, nekje na 9 km sem že zavil levo, čeprav bi moral teči samo naravnost...še dobro, da sem imel nekaj konkurence zraven sebe...:)
No, kokrkoli že, dirka mi je pokazala, da forma ni optimalna... :(, tako, da upam, da bo naslednji teden na LM-ju kaj bolje... :)

LP :wink:
Uporabniški avatar
 Arabo
Mene je navdušila predvsem proga, ki je skoraj v celoti makadamska ali gozdna ter večinoma v senci dreves. Vreme nam je bilo tudi zelo naklonjeno. Take Save tudi še nisem imel možnosti videti. Zagotovo se bom na tek in tudi sam vrnil na progo in jo ponovno odtekel, verjetno pa se bom tudi sprehodil. Užival sem v teku in družbi TF-jevcev med in po teku.

Od organizatorjev nisem pričakoval več, kot smo tudi dobili predvsem zaradi števila udeležencev in nizke štartnine, saj se je verjetno nabralo premalo sklada za kaj več. Ker sem imel svoj čip je znašala štartnina 7,00 evrov, kar je za polmaratonsko razdaljo (oz. nekaj manj) z okrepčevalnicami in Timing merjenjem časa minimum, preko katerega verjetno ne gre. So teki, ki ne nudijo dosti več, pa znaša štartnina tudi do trikratnika ali več. Tudi redarji ob progi so bili prijazni in so spodbujali nas tekače. Zato čestitke organizatorju in osebju.

Tek je istočasno veljal tudi za prvenstvo novinarjev.

Čestitke vsem za dosežene rezltate in uvrstitve!!
 spela*
Še moje kratko poročilo. Večino fotografij je sicer posnel Kairos.

Na tem teku sem tekla tokrat tretjič, potem ko sem lani zaradi bolezni sodelovala le kot gledalka. Lepa proga, idealno vreme, posebej ker se je sonce pokazalo ravno na koncu, ob podelitvi, tako da nismo zmrzovali med čakanjem.
Bilo je kar nekaj TF-jevcev, sama sem večino poti tekla z Arabom, ki pa je tekel na najdaljši razdalji, tako da je slab kilometer pred našim ciljem obrnil - škoda, ker sem imela Raziskovalca "na dosegu roke" in bi ga mogoče s spodbudo zajčka uspela prehiteti. :)
Med tekom sem srečala tudi Sončko, ki je tekla v napačno smer. :D

Tek je štel tudi za državno prvenstvo novinarjev. Žal pa je bila udeležba slaba (pa še prejšnji teden me ni bilo v službi in nisem mogla delati posebne reklame za ta tek med mojimi kolegi in kolegicami), tako da sem v pomanjkanju konkurence postala državna novinarska prvakinja. :shock: :lol:

Zdaj pa počitek do nedelje. Mogoče ne samo počitek, no ... :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA