Glede na to, da je tek potekal že 20. leto, si zasluži malo več kritičnosti.
Dobro na tem teku zame:+ Blizu je
+ Poceni štartnina
+ Čipi
Slabo na tem teku zame:- Nobene konkurence (premalo reklame, nobenih nagrad, povprečna organizacija)
- Nobenih kilometrskih oznak
- Narobe izmerjene proge (13 km = dejansko 12,2 km, 21 km = dejansko 19,6 km)
- Nobenih "praktičnih spominkov"
- Nobenih pokalov ali praktičnih nagrad za najboljše
- Enake medalje za absolutne uvrstitve in uvstitve v kategorijah
Kakorkoli, jaz sem tekmo vzel za zadnji dolgi tek pred Ljubljancem. Kljub izredno majhnemu številu tekmovalk in tekmovalcev, se nas je vseeno dovolj zbralo iz Tekaškega foruma.
Zaradi druge jutranje kavice pred štartom in obiska intimnega prostorčka v bližnji gostilni, mi je zmanjkalo časa za ogrevanje. Hvala bogu nismo začeli prehitro. Na cca 2km sem ujel in prehitel Obivankenobija, pred njim sem bil do 5 km, kjer me je ujel in krepko prehitel. Vendar pa sem se mu pred 12.-im kilometrom že precej približal (on je tekel na 12 km razdalji, jaz pa na 19). Kakšen bi bil najin rezultat na koncu, ne vem, vendar se mi zdi, da ga je rešil naš predčasni obrat.

(jaz sem mislil, da bomo šli skupaj do cilja, potem pa ostali naredimo še en manjši krogec). Po obratu sem ostal popolnoma sam, pred mano nikogar, za mano tudi ne, zato mi je tudi tempo padel. Na koncu zadevo zaključil s povprečjem 3:54, s čimer sem čisto zadovoljen, glede na to, da je bolj malo asfalta.