pozdravljena johana in dobrodošla
Ker sem mamica dveh predšolskih otrok, nimam veliko časa brati o treningih in pripravah, blogih,.. raje izkosristim čas za tek, pa še tega si težko izborim za dolge teke

Mi je pa res luksuz, ko lahko prebiram izkušnje, utrinke in nasvete ultramaratoncev. Sama se ne štejem med ultramaratonke, čeprav sem pretekla nekaj mini ulter, Logarska je bila sicer to leto moj namen, a je žal odpadla zaradi poškodbe
Za 6 urne in 7 urne teke se nisem veliko pripravljala. Res je, da na leto pretečem 4-5 maratonov, okoli 10 polmaratonov in nekaj kratkih intervalnih tekov (tekme). Treningov na teden pa imam povprečno le 30-40 km. Generalno sem trenirala bolj za maraton, kar se tiče kilometrine, zato sem na daljših tekih, vse kar je več od 42 km tekla sicer zadovoljivo, a z naporom.
Želim napisati, da je kilometrina pri ultri bistvenega pomena. Če želiš imeti zadovoljivo hitrost, oz. če ne želiš izgubiti preveč hitrosti (pri ultri je najbrž to neizogibno) je priporočljivo teči tudi kratke, hitre intervalne teke. Meni tako pomagajo hitre desetke, 21-ke..manjka mi pa kilometrina.
Ultra teki so me povsem prevzeli in so zame VELIK izziv, zato imam namen tudi sama počasi povečati kilometrino, a trenutno še delam na tem, kako bi tudi zadevo zares izpeljala. V tem letu me še čaka Sladkih6 (6 urni tek) in Istra 53 km. Sem pa zelo radovedna, kako mi bo šlo
Nama, johana pa želim, da se v letu 2013 srečava v Logarski in jo z užitkom tudi pretečeva