Bravo Jab, čestitke

Mislim, da se te spomnim, ko sva skupaj tekla z zajčkoma 4.15, s tem da ne bo pomote - jaz nisem tisti izkušeni tekač maratonec, o katerem pišeš, saj sem bil na prvem maratonu nasploh v življenju.
Sem pa malo pustolovca, vajenega slabih razmer, zato me je izredna vremenska napoved in mnoge odpovedi (beri poceni štartnina) začela rajcati, da bi vseeno šel na LM.
Vedel sem, da za normalen rezultat na maratonu nisem pripravljen, zato sem si omislil malo bolj odbito varinato LM.
Šlo je za stavo, da se bom v vsakem krogu točno na Bavarskegem dvoru (križišče s Tivolsko) zapustil traso maratona, odtekel vstran -v 1km oddaljeni bazen Tivoli, kjer naj bi preplaval 500m, nato se hipoma vrnil nazaj na isto mesto LM trase in stekel proti centru (cilju), v drugem krogu naj bi ponovil prav

isto
Čakalo me je torej v obeh LM krogih še 30minut "priboljška" - še dodatno 1km do bazena (5min), problačenje (2,5min) in plavanje (15min) in spet preoblačenje (2,5min) in tek nazaj na traso (5min).
Preštudiral sem limite 2.15 za prvi krog in 5.00 za drugi krog in si zračunal tempo teka, ki naj bi ga tekel, če hočem vmes še plavati. Na bazenu sem prej kupil karto, jim povedal za štos in so mi dovolili dvakraten vhod z eno karto

To je bla teorija, kaj pa praksa?
Prvi krog je minil super, malo me je vznemirjalo, ker nisem našel zajčka za 1.45h. Tik pred ciljem prvega kroga (nekje na 20kilometru) sem na bavarcu zavil desno proti Tivoliju in brez zapletov (razen negodovanja žensk,ker sem pomotoma stekel skozi ženske tuše) začel plavati - a ni bilo časa za zadanih 500m, ampak za le za 300m, če sem hotel ujeti limit 2.15. Odločil sem se plavati žabico, da si ne bi močil glave!!

Na teku iz bazena semprvič začutil težke noge in sem vedel, da bo huda
Drugi krog je mineval vedno bolj v "preživetju"

. Na srečo sem dohitel zajčka z balonoma 4.15 in se jima "prisesal na podplate". Še sreča, da smo kramljali in je čas minil. Ulice so postale neverjetno dolge. Noge pa so bile že kar težke. Na Dunajski sem malo popustil, a trma me je še enkrat tik pred ciljem iz bavarca gnala v bazen. Časa je bilo sicer nekaj več, a že v vodi so se začeli oglašati krči, zato sem zmogel le 400m. Še huje je bilo pri oblačenju, kjer pa so me krči v stilu

res napadli. Zadrčil se mi je dodatno moker tekaški copat in nogo sem v krču na silo tlačil v copat...brrr

...nisem vedel,ali bom sploh dosegel cilj.
Nekako sem se splazil iz bazena-Tivoli in naprej do Bavarca, kjer so ravno "odpirali" cesto. Skoraj se je že temnilo

, moral bi kot

sicer, vzeti čelko, sem se tolažil. Zmuznil sem se preko Tivolske, dal na Slovenski celo kratek intervju Tofu (ki ga je očitno zanimalo čudo od zadnjega maratonca)

.
Potem pa še tisti "slavotek" mimo Name do pred cilja, kjer ujamem "zadnjega" pred menoj. Napovedovalec je po petih urah napovedovanja že vedno vzhičen, zadnja dva gledalca ploskata in midva skupaj stečeva v cilj s časom nekaj nad 5 ur.

.
Evo tak je bil moj LM

Stava ni uspela (nisem preplaval 1k in zamudil malo čas 5ur), ampak...luštno je blo
Hvala še enkrat fantoma z balonoma (4.15h) in če kdo ve, katera sta bla, naj javi!